به گزارش نامه نیوز، اصلاح طلبان اگر تا انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ رویکرد واحد داشتند و یک صدا ائتلاف جریان اعتدال و اصلاحات را فریاد می زدند اما امروز حتی بزرگان شان نیز برای تعریف استراتژی دچار اختلاف دیدگاه هستند.
گروهی همچون سعید حجاریان می گویند «انتخابات بهمعنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است. اصلاحات صدقه بگیر نیست و اگر مکنت دارد، باید با اتکا بر آن به بازار سیاست برود»، در مقابل افرادی همچون بهزاد نبوی معتقدند «آقایان ناطق نوری، علی لاریجانی و علی مطهری و باهنر اصلاح طلب نیستند اما اصولگرای میانه رو هستند و به منافع کشور فکر می کنند. همه میانه روهای اصلاح طلب و اصولگرا باید متحد شوند والا مجلس ۹۸ و ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به تندروها می بازیم که برای کشور، ملت و اصل نظام نگران کننده است.»
حسین اللهکرم در گفتگو درباره دوگانه دیدگاه های حجاریان و بهزاد نبوی که یکی به خروج حاکمیت تشویق می کند و دیگری به باقی ماندن بر ائتلاف با اصولگرایان میانه ور گفت: جریان تجدیدنظر طلب یا رادیکال های اصلاحات در میانه دهه هفتاد تحت عنوان «فشار از پایین» حرکتی را آغاز کردند تا بتوانند با دولت وارد چانه زنی شوند.
وی افزود: امروز اصلاح طلبان می بینند، طرح صحبت با کدخدا به بن بست رسید و شکست خورد بنابراین مجددا به این تاکتیک رو آوردند و در قالب دو تفکر برای حفظ آینده جریان اصلاحات چنین حرکتی را جلو می برند تا مثل ۱۶ دی سال ۹۶ غافلگیر نشوند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اصلاح طلبان نتوانستند از وقایع ۱۶ دی ۹۶ بهره مند شوند و لیدری اعتراضات را به عهده بگیرند، در عوض براندازها، منافقین و سلطنت طلب ها میدان دار شدند. این اتفاق برای جریان اصلاحات ناخوشایند بود بنابراین دوباره به تاکتیک دوگانه روآوردند تا بتوانند در آینده بگویند ما نافرمانی مدنی را مصادر کردیم.
وی با اشاره به الگوگیری تجدیدنظرطلب های جریان اصلاحات از حرکت جلیقه زردها در فرانسه گفت: غرب سه گانه جنگ اقتصادی، جنگ روانی و حرکات میدانی را تحت عنوان استراتژی نافرمانی مدنی و حرکت از جایگاه سلولی به سمت موضوعی دنبال می کند. اگر وقایع ۱۶ دی ۹۶ در تابستان سال آینده تکرار شود و اعتراضاتی رخ دهد، جریان تجدیدنظرطلب دوم خرداد نمی خواهد غافلگیر شود بلکه از الان تلاش می کند تا نبض حرکت های اعتراضی را به دست گیرد و نگذارد لیدری کار به دست دیگران بیفتد.
الله کرم در پاسخ به این سئوال که بازی جدید تجدیدنظرطلب های جریان اصلاحات به نفع غرب است یا نظام جمهوری اسلامی یادآور شد: این را باید از خودشان پرسید اما می شود تحلیل کرد هدف حجاریان، عبدی و آغاجری بهره برداری از وضعیت تابستان ۹۸ به نفع جریانی است که بهزاد نبوی از آن دم می زند.
وی با بیان اینکه دیدگاه های بهزاد نبوی و حجاریان دو روی یک سکه هستند، بیان کرد: برای آنکه جریان فکری بهزاد نبوی بتواند همچون شراکت با روحانی در آینده با آقایان ناطق، باهنر و لاریجانی یک شراکتی را دنبال کند نیازمند یک جریان فشار از پایین است بنابراین امثال حجاریان در حال فراهم آوردن سرمایه اجتماعی برای ائتلاف اصلاحات-اصولگرایان میانه هستند.
- 8
- 1