این خبرگزاری مینویسد که «در حدود کمتر از دو هفته ناآرامیها که از ۱۵ نوامبر آغاز شد، حدود ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.» رویترز میگوید «تعداد تلفات، که توسط سه مقام وزارت کشور ایران به رویترز ارائه شده است، شامل حداقل ۱۷ نوجوان و حدود ۴۰۰ زن و همچنین برخی از اعضای نیروهای امنیتی است.»
رویترز مینویسد دو تن از مقامات ایرانی که این آمار را به این خبرگزاری ارائه کردهاند آن را براساس اطلاعات جمعآوری شده از بیمارستانها و پزشکی قانونی محاسبه کردهاند. تعداد ۱۵۰۰ نفر به میزان قابل توجهی بیشتر از ارقام گروههای بینالمللی حقوق بشر و ایالات متحده است.
گزارش ۱۶ دسامبر عفو بینالملل اعلام کرده بود که تعداد کشتهها در اعتراضات آبانماه در ایران دستکم ۳۰۴ نفر بوده است. وزارت امور خارجه آمریکا نیز در بیانیهای نوشته بود که تخمین میزند در این اعتراضات صدها ایرانی کشته شدهاند و گزارشهایی را دیده است که نشان میدهد این رقم میتواند بیش از ۱۰۰۰ نفر باشد!
رویترز به گزارشهای ضد ایرانی خود مشهور است و این بار هم ادعایی را مطرح کرده که به سختی میتوان آن را باور کرد و به نظر میرسد در راستای سیاستهای همیشگی این خبرگزاری باشد.
واکنش شورای عالی امنیت ملی به خبر رویترز
علیرضا ظریفیان یگانه رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در این باره ضمن تکذیب این ادعا گفت: این نحو از خبر نوشتن و ادعا کردن اساساً کار خاصی ندارد؛ کافی است بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده عملیات روانی، یک سری ادعاها کنار هم چیده شود و وقتی هم از این رسانه درخواست منبع یا سند شود، شما را به موجودات نامرئی ارجاع میدهد که هیچ امکانی برای صحتسنجی آن وجود ندارد. لذا ادعای خبرگزاری رویترز نه از باب امنیتی و اطلاعاتی، بلکه حتی از جنبهی خبری هم کاملاً بی ارزش و لطمهی شدیدی به اعتبار از پیش مخدوش این خبرگزاری است.
وی افزود: حالا که رویترز نمیخواسته منبع یا سند یا حتی یک قرینهی کوچک ارائه کند، چرا به ۱۵۰۰ نفر کفایت کرده؟ میتواند بگوید ۲۰ هزار نفر کشتهاند، اما این خبرسازیهای جعلی اعتباری ندارد.
- 13
- 3
دانش آموز
۱۳۹۸/۱۰/۲ - ۱۴:۳۰
Permalink