سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۱۹۳
سیاست داخلی

آیا شایعه خروج عبدالله جاسبی از کشور واقعیت دارد؟

عبدالله جاسبی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
پیش از این هر بار اعلام می شد او با خود مبالغ هنگفتی پول را هم از کشور خارج کرده است. در شایعه روز قبل اعلام شد جاسبی از کشور فرار کرده و با خود ۱۲۵ هزار میلیارد تومان پول را هم برده است. خبری که خیلی ها هم آنرا باور کردند.

« شرق» برای پیگیری مسئله با شماره عبدالله جاسبی تماس گرفت و آنچه در ادامه آمده حاصل گفتگو با او در همین رابطه است.

آقای جاسبی خبری منتشر شده که شما با مبلغ هنگفتی پول از کشور خارج شده اید، شما اکنون کجا هستید؟

من در خانه ام در همین تهران هستم و این بار سوم است که شایعه این چنینی در مورد من منتشر می شود؛ این دفعه هم خبر در فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شده و در حال بازنشر است که البته همان پروژه قبلی است؛ منتها این بار با ارقام بیشتر و مكان دیگری اعلام شد. متأسفانه در فضای مجازی یكی از بدخلقی هایی كه امروز شاهد هستیم علیه بعضی افراد، نهادها و شخصیت ها صورت ميگیرد ، تخریب ها و شایعات كذب است و فضاسازی های اشتباه و نادرست كه قسمتی از بداخلاقی هایی است كه امروز متأسفانه در كشورمان تا حدودی متداول شده. سه، چهار ماه گذشته شكایتی به پلیس فتا داشتیم که هنوز نتیجه قطعی آن به ما نرسیده. به قوه قضائیه هم مراجعه کردم و با رئیس محترم قوه صحبت كردم و پیشنهاد ایشان این بود كه شكایت كنیم.

شكایت قبلی تان از شخص خاصی بوده یا بصورت كلی شکایت کرده اید؟

شخص خاصی را مطرح نكردم. شكایت كردم كه ریشه را پیدا كنند و مشخص کنند كسانی كه این شایعه را پخش و بازنشر كرده اند چه كسانی هستند و به جامعه معرفی شان كنند. هر روز یك نفر یا ارگان را تخریب می كنند، باید روشن شود. انتظارم از قوه قضائیه و پلیس فتا این است كه این مسائل را به هر شكل كه خودشان می دانند، سریعتر دنبال كنند تا این بیماری در جامعه ما بیش از این گسترش پیدا نکند و شایعه پراكنی ها در فضای مجازی بازنشر نشود. برای جامعه ما این حوادث خوب نیست. دفعه قبل هم پس از مدتی همگی متوجه شدند كه دروغ است و این بار هم اینگونه خواهد بود. این ارقام آن قدر نجومی است كه در خواب هم نمی توان دید. در مورد مسافرت و مهاجرت من هم همین طور. امیدوارم رسانه ها هركدامشان كه صلاح بدانند در این زمینه كار كنند تا بازسازی در فضای مجازی صورت بگیرد و كسانی كه این مدل شایعات كذب را تولید می کنند، مورد تعقیب قرار بگیرند.

آیا از رسانه های داخلی كه شناسنامه و هویت داشته باشند جایی بوده كه این شایعه در مورد شما را منتشر کرده باشند؟

ممكن است مواردی به ذهن من بیاید ولی به خودم اجازه نمی دهم حكم صادر كنم. معتقدم این كار قوه قضائیه و پلیس فتاست كه دنبال كنند. درست نیست اگر چیزی در ذهنم بیاید، مطرح كنم كه این هم یك شایعه جدید باشد.

نظر خودتان در این مورد چیست؟ به چه دلیل این شایعه ها مبتنی بر خروج از کشور به همراه مقادیر هنگفتی پول، سه بار در مورد شما مطرح شده؟

به نظرم بعضی ها تصورات اشتباهی دارند. ما كه از نظر علمی دنبال كارهای تحقیقاتی هستیم ولی عده ای تصور می كنند احتمالا مانند دوران جوانی دنبال و در پی میدان سیاست باشیم. شاید هم دلیل دیگری دارد. نمی توانم نظر قطعی بدهم ولی یك نوع بدخویی است و صرفا بحث من نیست. افراد و نهادهای دیگری هم هستند كه از این بداخلاقی ها در موردشان انجام می شود.

به صورت كلی این ایام كه دنیا با كرونا دست به گریبان است، شما به لحاظ سكونت و شغل كجا هستید؟

كارهای اجتماعی من كه زیاد است؛ روزنامه و استاد دانشگاه هستم. چند دانشجوی دكترا دارم، دفتر مطالعات تاریخ دانشگاه اسلامی و تاریخ حزب جمهوری اسلامی هم هست. ولی كرونا باعث شده سفارش های وزارت بهداشت را جدی بگیریم و تلاش كنیم تا حد امكان شركت در اجتماعات و محافل را كم كنم و بیشتر در خانه هستم؛ مگر مواردی كه حقیقتا ضرورت دارد شركت كنم. خیلی هم نگران این مسائل و شایعه ها نیستم البته از ده ها سال پیش هم بوده ولی آن هنگام فضای مجازی نبود كه به این سرعت بازنشر شود ولی اینک فضای مجازی سبب شده هر شایعه ای خیلی سریع بازنشر و در سطح جامعه پخش شود.

امیدوار هستید كه ریشه این شایعه كشف شود؟

اتفاقا این سؤال را از رئیس قوه قضائیه پرسیدم و ایشان من را دعوت به شكایت كردند. در هر حال وظیفه مان را انجام دادیم. حداقل وجدانمان راحت می شود. به قول حافظ:به جد و جهد چو کاری نمی رود از پیش/ به کردگار رها کرده به مصالح خویش. اکنون در صورتیکه به نتیجه نرسید كه رسانه ها باید دنبال كنند. امیدوارم تمامی رسانه ها در این مسئله از خودشان حساسیت نشان دهند و بطور كلی فضای مجازی و رسانه هایی كه تلاش می كنند به شایعات دامن زده و مسائل كذب را بزرگنمایی كنند از بین برود زیرا این یک بیماری اجتماعی است كه مشکلش باید با كمك همه مردم ایران بالاخص رسانه ها حل شود

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش