چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۱۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۷۷۸
سیاست داخلی

پای ‌احمدی‌نژاد جای پای مرتضوی؛ گروگانگیری افکار عمومی!

ادعاهای جدید احمدی نژاد,محمود احمدی نژاد در انتخابات 1400

به گزارش همدلی، محمود احمدی نژاد هرچند سیاست« بگم بگم» را معمولاً در مورد رقبای خود به کار می برد، و برایش فرقی ندارد روبه رویش میرحسین موسوی نشسته باشد یا غلامعلی حدادعادل ایستاده باشد. اما به نظر می رسد او در حال استفاده از این حربه علیه بعضی نهادهای نظام است، البته بدون اشاره مستقیم.

محمود احمدی نژاد نشان داده است که موسم انتخابات فصل بیش فعالی اوست ودر این شرایط ممکن است دست به هر اقدامی بزند. او که جدیدا با سخنان غلامعلی حدادعادل روبرو شد که با لحن مطمئنی خبر از رد صلاحیتش می داد، آن چنان برآشفت که او را دست بوس فرح پهلوی آخرین ملکه حکومت شاهنشاهی خطاب کرد.

اتهامی سنگین که طی آن فردی با سابقه چهاردهه حضور در نهادهای نظام جمهوری اسلامی و ارتقا تا حد سران نظام، دست بوس همسر شاه سابق خوانده شود، آن هم بدون هیچ سندی، انگیزه بالایی می خواهد که ظاهرا محمود احمدی نژاد در مورد مخالفانش دارد و ملاحظه ای مانع راهش نخواهد شد. حدادعادل در آن سخنان گفته بود:« احمدی نژاد را اصلا به عنوان شوک انتخابات در نظر نگیرید، یعنی تکلیف روشن است.»

وی در مورد احتمال نامزدی احمدی نژاد گفته بود:« زیاد تحت تاثیر موضع گيري و فضای مجازی و حرف زدن ها نباشید. چنین اتفاقی نخواهد افتاد، دفعه قبل هم نیفتاد، حالا که ۴ سال هم گذشته و بدتر هم شده است.» به غیر از حدادعادل، زاکانی نماینده قم نیز در سخنانی به تازگی گفته که احمدی نژاد رد صلاحیت می شود.   احمدی نژاد سخنان حدادعادل را به نوعی اعلام مهندسی انتخابات دانست و خاطرنشان کرد :« رهبری می گویند ادعای مهندسی انتخابات، سخن دشمن است و این آقا بلافاصله رسماً و در حالی که ماه ها به انتخابات مانده است، به گونه ای سخن می گوید که خبر از مهندسی قطعی انتخابات توسط شورای نگهبان می دهد.»

او البته صحبت های حدادعادل را بیشتر از آن که نشان می دهد جدی تلقی کرده و تقریبا مطمئن است که این بار نیز به مانند دوره قبل از سد شورای نگهبان عبور نخواهد کرد، به همین دلیل تصمیم گرفته است که سطح بگم بگم هایش را کمی بالاتر ببرد؛ آن هم با اتهام عجیب تر و تندتری. 

 ضبط کرده ام و درجای مطمئنی گذاشته ام

او در جدید ترین ویدئویی که از سخنانش منتشر شده، ادعای عجیب احتمال ترور خود را مطرح کرده و با ترساندن فضای عمومی از یک افشاگری خبر داده است. سایت دولت بهار که معمولا مواضع و گزارش فعالیت های او را منتشر می کند، فایلی تصویری از سخنان اخیر او منتشر کرده که درآن گفته است:« من مسائل را گفته و تشریح کرده ام چون آگاهی دارم که کجاها، چه کسانی می نشینند و چه تصمیماتی می گیرند. اینها را گفته ام، ضبط کرده ام و در چندین جای مطمئن قرار داده ام. همان هایی را که نوشته ام دنبال کنید، می توانید متوجه بشوید که وابسته به کجاها هستند. نمی توانند از دست ملت در بروند.

امروز یک ملت بزرگ و تاریخ ساز در صحنه است. هر کس در طول تاریخ فکر کرده که می تواند سر ملت شیره بمالد، سر خودش را شیره مالیده است. ملت یک رودخانه عظیم است که تمام آلودگی ها را می شوید و می برد.» دولت بهار نوشته که احمدی نژاد این سخنان را در پاسخ به برادر یک شهید مازندرانی که از او خواسته درباره موضوع ترورش روشنگری کند، مطرح کرده است.   احمدی نژاد گفته است:« من هم معتقد هستم که بحث ترور جدی است. خودشان می کشند، خودشان هم مراسم عزاداری برپا می کنند و بعد دیگران را متهم می کنند! البته من یک جان ناقابلی دارم که فدای ملت ایران است. پای ملت ایران ایستاده ام، پای حقوق ملت ایران ایستاده ام، کوچک ملت ایران هستم. جان ما ناقابل است، فدای ملت ایران، فدای عظمت ایران.»  

 پای احمدی نژاد جای پای مرتضوی 

این روش که« اسنادی دارم که گذاشته ام برای زمانی که بخواهید من را تحت فشار قرار دهید » یک بار دیگر درباره سعید مرتضوی دادستان سابق نیز مطرح شد.

عباس پالیزدار عضو هیأتِ تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه و چهره جنجالی چند سال قبل که بر فعالیت های خود عنوان افشاگری گذاشته بود، در مواردی نیز به بیان سخنانی درباره سعید مرتضوی قاضی سابق دستگاه قضایی پرداخت و درباره او کرده است که برای حفظ امنیت خود اسنادی را از کشور خارج کرده تا بعنوان گروگان امنیتش از آن ها استفاده کند. بر اساس روایت پالیزدار، قاضی از مرتضوی می خواهد که آخرین دفاعیه را انجام دهد و مرتضوی در آن لحظه از جای خود بلند شده و موقع ترک اتاق به قاضی می گوید که من عباس پالیزدار نیستم که با من با این لحن حرف می زنید، من یک نسخه از تمام اسناد و مدارک کارهایی که انجام داده ام را از کشور خارج کرده ام، شما هیچ کاری نمی توانید انجام دهید. این ادعا البته آن روزها با ابراز بی اطلاعی سخنگوی قوه قضائیه روبه رو شده بود.اما در سال ۹۲ شکایتی از سعید مرتضوی در دستگاه قضایی مطرح شد که اتهام آن« خروج اسناد محرمانه قوه قضائیه» بود.

در آن سال علیرضا دقیقی یک وکیل دادگستری از سعید مرتضوی دادستان سابق تهران به اتهام خروج اسناد محرمانه قوه قضائیه و نگهداری آن به شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت شکایت کرد. این وکیل در گفت وگو با ایرنا گفته بود:« دادستان قبلی تهران در یکی از جلسات بازپرسی پرونده پالیزدار در شعبه۱۵ دادسرای کارکنان دولت، اسناد و اوراق محرمانه و سری حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را از کیف خود خارج کرد؛ بدون این که نامه رسمی برای نگهداری این اسناد و مدارک محرمانه قوه قضائیه داشته باشد.» دقیقی اضافه کرد:« در جلسه ای هم که آقای مرتضوی برای صلح و سازش در پرونده پالیزدار از ما دعوت کرده بود، اسناد و اوراق محرمانه را آورد و روی میز گذاشت که بسیار تعجب کردیم چنین اسنادی را همراه دارد.»

 اشتراکات ذهنی احمدی نژاد و مرتضوی

محمود احمدی نژاد و سعید مرتضوی در ماجرای یکشنبه سیاه در مجلس شورای اسلامی و پخش فیلمی از گفت وگوی فاضل لاریجانی که سعید مرتضوی به شیوه دوربین مخفی تهیه کرده بود، نشان داده اند که ذهن امنیتی مشترکی دارند که همچنان که قادرند پروژه های امنیتی خود را با هم پیاده کند، می توانند ادعاهای مشابهی نیز در فضای عمومی داشته باشند.

  گروگانگیری افکار عمومی

به هر حال به نظر می رسد که این شیوه که کسی بیان کند، اسنادی در اختیار دارد که اگر امنیتش مخدوش شود آن ها را توسط کسانی دیگر منتشر می کند شیوه ای است که بیش از آن که برای تاثیرگذاری بر نهادهای قانونی و امنیتی کشور باشد، در جهت تحت تاثیر قرار دادن و حتی گروگان گرفتن افکار عمومی است. هم او را در موقعیتی قرار می دهد که بگوید اسراری دارد و هم در موقعیتی که بگوید من کسی هستم که برای از میان برداشتن اش برنامه هایی وجود دارد. گوینده افکار عمومی را به گروگان می گیرد یا به شهادت می گیرد تا آن گونه که فکر می کند، ضامن ادامه حیات و حضورش در فضای سیاسی باشد.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش