چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۳۱۳
سیاست خارجی

روزنامه جمهوری اسلامی: عهدشکنی روسیه در برجام و جزایر سه گانه برایتان عبرت نشد؟ پس سرنوشت ارمنستان را ببینید

ایران و روسیه,انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از بد عهدی روس ها علیه ایران

روززنامه جمهوری اسلامی نوشت: نيکول پاشينيان نخست‌ وزير ارمنستان روز دوشنبه با انتقاد بي‌سابقه از روسيه، توافق همکاري امنيتي با مسکو را ناکارآمد دانست. وي در حالي از روسيه انتقاد کرد که رئيس‌ جمهور آذربايجان رسماً اعلام کرد در تلاش براي ايجاد تغييرات جغرافيايي در مرز ايران و ارمنستان با همکاري ترکيه است.

علي‌اف در ديدارش با رجب طيب اردوغان در نخجوان گفت تصميم گرفته دالان زنگزور را ايجاد کند، اقدامي که مستلزم اشغال استان سيونيک ارمنستان در مرز ايران است.

«نيکول پاشينيان» نخست ‌وزير ارمنستان در سخناني بي‌سابقه که از تلويزيون دولتي اين کشور پخش شد اعلام کرد ارمنستان ديگر دليل محکمي براي ادامه همکاري امنيتي با روسيه ندارد. وي سياست‌هاي کاخ کرملين در بحران قره‌باغ را ناکارآمد دانست و خطاب به مردم ارمنستان گفت اتحاد امنيتي با روسيه تا اينجاي کار ناکارآمد بوده و اقدام‌هاي اين کشور براي حمايت از ارمنستان «ناکافي» است.

نخست ‌وزير ارمنستان به اين ميزان از حمله به روسيه اکتفا نکرد و با زير سؤال بردن پيمان امنيتي روسيه با جمهوري‌هاي جدا شده از شوروي گفت: «وقتي صحبت از حفاظت از امنيت و منافع ملي ارمنستان مي‌شود، دستگاه‌هاي نظامی-امنيتي کشورهاي متحد (روسيه و ديگر کشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي) ناکارآمدند».

وي افزود: «براي همه در ارمنستان آشکار شده است که ابزارهاي سازمان پيمان امنيت جمعي و ابزار همکاري‌ نظامی-سياسي ارمنستان و روسيه براي حفاظت از امنيت خارجي ارمنستان کافي نيست. ارمنستان بايد به همکاري با متحداني ادامه دهد که آماده برداشتن گام‌هاي مقابلند و منافع ارمنستان را تضمين مي‌کنند.»

اين، تندترين انتقاد يک عضو شوروي سابق از روسيه بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي است. البته حساب اوکراين که روسيه با تجاوز نظامي مرتکب خون‌ريزي، ويراني و خسارت‌هاي شديد به آن شده، جداست. بعد از اوکراين که طبعاً به دليل زخمي که از روسيه خورده، فرياد بلندي عليه کرملين دارد، سخنان انتقادي نخست‌ وزير ارمنستان عليه دولت روسيه و کرملين، اعتراض بي‌سابقه‌ايست. در عرف سياسي و روابط بين‌الملل، با توجه به بدعهدي روس‌ها که بر خلاف پيماني که با ارمنستان دارند حاضر نشدند از ارمنستان در برابر تهديدهاي نظامي باکو حمايت کنند، چنين دولتي غيرقابل اعتماد است. روس‌ها و مشخصاً ساکنان کرملين بارها مرتکب اين قبيل بدعهدي‌ها شده‌اند و در اين زمينه سابقه دارند.

همين يکماه قبل بود که رئيس واگنر را عليرغم همراهي زيادي که در جنگ اوکراين با روس‌ها کرده بود، با ساقط کردن هواپيمايش به قتل رساندند. با ايران هم، چه در دوران تزاري، چه در دوران شوروي و چه بعد از آن، روس‌ها رفتار غيرصادقانه‌اي داشتند. اشغال بخشي از خاک ايران، ايجاد حزب توده و حمايت از آن تا مرز کودتا عليه جمهوري اسلامي از نقطه‌هاي سياه کارنامه روس‌ها هستند. در جنگ تحميلي نيز با اينکه صدام و حزب بعث عراق از حمايت کامل آمريکا و اروپا برخوردار بودند، روس‌ها نيز عهده‌دار تأمين بخش مهمي از سلاح‌هاي مورد نياز آنها براي حمله به ايران و ارتکاب جنايت عليه مردم ايران بودند. در برجام و جريان تحريم‌هاي ظالمانه آمريکا عليه ايران نيز روس‌ها همواره براساس منافع خود عمل کردند و منافع و پر کردن جيب خود را بر مصالح ملت ايران ترجيح دادند.

علاوه بر اينها، بيانيه مشترک وزير خارجه روسيه و وزراي خارجه کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس درباره جزاير سه‌گانه ايراني و تأييد ادعاي موهوم امارات درباره اين جزاير آنهم در زماني که لاف دوستي روس‌ها با ايران گوش فلک را کر کرده است، از نمونه‌هاي روشن غيرقابل اعتماد بودن ساکنان کرملين است کمااينکه در جنگ اوکراين نيز تلاش کردند ايران را بدنام کنند.

با توجه به پرونده سراسر بدعهدي روسيه در تعامل با کشورهاي مختلف، انتقاد تند نخست ‌وزير ارمنستان از پيمان ‌شکني روسيه امري کاملاً طبيعي است. آنچه در اين ميان عجيب است درس عبرت نگرفتن سران بعضي کشورها از واقعيت‌هاي تلخي است که هر روز در کارنامه کرملين مي‌بينند و در عين حال به روس‌ها اعتماد مي‌کنند. پيمان شکني عبرت‌‌انگيزي که نخست ‌وزير ارمنستان به خاطر آن از روسيه انتقاد مي‌کند آخرين شاهد بر غيرقابل اعتماد بودن روس‌ها نيست. اين واقعه براي مسئولين نظام جمهوري اسلامي نیز درس مهمي به همراه دارد.

  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
قراره که دوباره به دست بوسى پوتين بروند
سلام امان توهم مسئولین نسبت به دوستی با روسیه کثیف و جنایتکار
حاکمان ما خود را گمارده روسها می دانند پس هرگز به آنها پشت نمی کنند حتی اگرقربانی شوند
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش