چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۰۳۱۳
سیاست خارجی

روزنامه جمهوری اسلامی: عهدشکنی روسیه در برجام و جزایر سه گانه برایتان عبرت نشد؟ پس سرنوشت ارمنستان را ببینید

ایران و روسیه,انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از بد عهدی روس ها علیه ایران

روززنامه جمهوری اسلامی نوشت: نيکول پاشينيان نخست‌ وزير ارمنستان روز دوشنبه با انتقاد بي‌سابقه از روسيه، توافق همکاري امنيتي با مسکو را ناکارآمد دانست. وي در حالي از روسيه انتقاد کرد که رئيس‌ جمهور آذربايجان رسماً اعلام کرد در تلاش براي ايجاد تغييرات جغرافيايي در مرز ايران و ارمنستان با همکاري ترکيه است.

علي‌اف در ديدارش با رجب طيب اردوغان در نخجوان گفت تصميم گرفته دالان زنگزور را ايجاد کند، اقدامي که مستلزم اشغال استان سيونيک ارمنستان در مرز ايران است.

«نيکول پاشينيان» نخست ‌وزير ارمنستان در سخناني بي‌سابقه که از تلويزيون دولتي اين کشور پخش شد اعلام کرد ارمنستان ديگر دليل محکمي براي ادامه همکاري امنيتي با روسيه ندارد. وي سياست‌هاي کاخ کرملين در بحران قره‌باغ را ناکارآمد دانست و خطاب به مردم ارمنستان گفت اتحاد امنيتي با روسيه تا اينجاي کار ناکارآمد بوده و اقدام‌هاي اين کشور براي حمايت از ارمنستان «ناکافي» است.

نخست ‌وزير ارمنستان به اين ميزان از حمله به روسيه اکتفا نکرد و با زير سؤال بردن پيمان امنيتي روسيه با جمهوري‌هاي جدا شده از شوروي گفت: «وقتي صحبت از حفاظت از امنيت و منافع ملي ارمنستان مي‌شود، دستگاه‌هاي نظامی-امنيتي کشورهاي متحد (روسيه و ديگر کشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي) ناکارآمدند».

وي افزود: «براي همه در ارمنستان آشکار شده است که ابزارهاي سازمان پيمان امنيت جمعي و ابزار همکاري‌ نظامی-سياسي ارمنستان و روسيه براي حفاظت از امنيت خارجي ارمنستان کافي نيست. ارمنستان بايد به همکاري با متحداني ادامه دهد که آماده برداشتن گام‌هاي مقابلند و منافع ارمنستان را تضمين مي‌کنند.»

اين، تندترين انتقاد يک عضو شوروي سابق از روسيه بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي است. البته حساب اوکراين که روسيه با تجاوز نظامي مرتکب خون‌ريزي، ويراني و خسارت‌هاي شديد به آن شده، جداست. بعد از اوکراين که طبعاً به دليل زخمي که از روسيه خورده، فرياد بلندي عليه کرملين دارد، سخنان انتقادي نخست‌ وزير ارمنستان عليه دولت روسيه و کرملين، اعتراض بي‌سابقه‌ايست. در عرف سياسي و روابط بين‌الملل، با توجه به بدعهدي روس‌ها که بر خلاف پيماني که با ارمنستان دارند حاضر نشدند از ارمنستان در برابر تهديدهاي نظامي باکو حمايت کنند، چنين دولتي غيرقابل اعتماد است. روس‌ها و مشخصاً ساکنان کرملين بارها مرتکب اين قبيل بدعهدي‌ها شده‌اند و در اين زمينه سابقه دارند.

همين يکماه قبل بود که رئيس واگنر را عليرغم همراهي زيادي که در جنگ اوکراين با روس‌ها کرده بود، با ساقط کردن هواپيمايش به قتل رساندند. با ايران هم، چه در دوران تزاري، چه در دوران شوروي و چه بعد از آن، روس‌ها رفتار غيرصادقانه‌اي داشتند. اشغال بخشي از خاک ايران، ايجاد حزب توده و حمايت از آن تا مرز کودتا عليه جمهوري اسلامي از نقطه‌هاي سياه کارنامه روس‌ها هستند. در جنگ تحميلي نيز با اينکه صدام و حزب بعث عراق از حمايت کامل آمريکا و اروپا برخوردار بودند، روس‌ها نيز عهده‌دار تأمين بخش مهمي از سلاح‌هاي مورد نياز آنها براي حمله به ايران و ارتکاب جنايت عليه مردم ايران بودند. در برجام و جريان تحريم‌هاي ظالمانه آمريکا عليه ايران نيز روس‌ها همواره براساس منافع خود عمل کردند و منافع و پر کردن جيب خود را بر مصالح ملت ايران ترجيح دادند.

علاوه بر اينها، بيانيه مشترک وزير خارجه روسيه و وزراي خارجه کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس درباره جزاير سه‌گانه ايراني و تأييد ادعاي موهوم امارات درباره اين جزاير آنهم در زماني که لاف دوستي روس‌ها با ايران گوش فلک را کر کرده است، از نمونه‌هاي روشن غيرقابل اعتماد بودن ساکنان کرملين است کمااينکه در جنگ اوکراين نيز تلاش کردند ايران را بدنام کنند.

با توجه به پرونده سراسر بدعهدي روسيه در تعامل با کشورهاي مختلف، انتقاد تند نخست ‌وزير ارمنستان از پيمان ‌شکني روسيه امري کاملاً طبيعي است. آنچه در اين ميان عجيب است درس عبرت نگرفتن سران بعضي کشورها از واقعيت‌هاي تلخي است که هر روز در کارنامه کرملين مي‌بينند و در عين حال به روس‌ها اعتماد مي‌کنند. پيمان شکني عبرت‌‌انگيزي که نخست ‌وزير ارمنستان به خاطر آن از روسيه انتقاد مي‌کند آخرين شاهد بر غيرقابل اعتماد بودن روس‌ها نيست. اين واقعه براي مسئولين نظام جمهوري اسلامي نیز درس مهمي به همراه دارد.

  • 20
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
قراره که دوباره به دست بوسى پوتين بروند
سلام امان توهم مسئولین نسبت به دوستی با روسیه کثیف و جنایتکار
حاکمان ما خود را گمارده روسها می دانند پس هرگز به آنها پشت نمی کنند حتی اگرقربانی شوند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش