به گزارش ایسنا، انگلیس، فرانسه و آلمان پس از برگزاری نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و بررسی شانزدهمین گزارش دبیرکل درباره اجرای این قطعنامه و برجام بیانیهای مشترک منتشر و در آن ادعاهای بیاساس و خصمانه خود درباره ماهیت برنامه هستهای ایران را تکرار کردند.
این کشورها در این بیانیه بدون اشاره به کارشکنیهای خود در اجرای تعهداتشان بهعنوان امضا کنندگان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، ایران را به نقض تعهدات هستهایاش ذیل این توافق متهم کردند و مدعی شدند که ایران هیچ توجیه غیر نظامی برای ذخیره اورانیوم غنی شده خود که اکنون طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیش از ۲۰ برابر حد تعیین شده در برجام است، ندارد.
با وجود همکاری دائمی و کامل ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، آنها در ادامه این بیانیه مدعی شدند که فقدان همکاری درست تهران با آژانس اتمی بر روند فعالیتهای دیدهبان هستهای سازمان ملل برای راستیآزمایی ماهیت برنامه هستهای ایران تاثیر گذاشته و معماری جهانی عدم اشاعه هستهای را تضعیف کرده است.
انگلیس، فرانسه و آلمان با تاکید بر این ادعای واهی خود خواستار همکاری کامل و به موقع ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شدند.
این کشورها همچنین ادعای بیاساس و اثبات نشده غرب و آمریکا را مبنی بر اینکه ایران از روسیه در جریان جنگ این کشور با اوکراین از مسکو حمایت نظامی میکند و پهپاد در اختیار آن میگذارد، تکرار کردند.
آنها در ادامه با طرح این ادعا که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ایران را از انجام آزمایشهای موشکی بالستیک و توسعه برنامه موشکیاش بازمیدارد، مدعی شدند که جمهوری اسلامی ایران بهطور مکرر این الزامات خود را زیر پا گذاشته و این امر مستلزم بررسی دقیق است، زیرا محدودیتهای قطعنامه ۲۲۳۱ بر برنامه موشکی ایران بهطور خودکار در ۱۸ اکتبر برداشته شد.
تروئیکای اروپا در بخش پایانی این بیانیه با تاکید بر اینکه آنها همچنان متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای هستند، ادعا کردند: ما بار دیگر بر عزم خود برای یافتن راهحل دیپلماتیک برای موضوع هستهای ایران تاکید میکنیم که تلاشهای پیگیر ما در این زمینه، آن را نشان داده است.
ادعاهای واهی غرب علیه فعالیتهای هستهای ایران در حالی تکرار میشود که مقامات کشورمان بارها هرگونه ادعا در این زمینه را رد و تاکید میکنند که برنامه هستهای کشور ماهیت کاملاً صلحآمیز دارد و ایران هرگز به دنبال دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هستهای نبوده و نیست.
امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت با عنوان «عدم اشاعه: اجرا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵)» که شامگاه دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ به وقت محلی در نیویورک برگزار شد، آمریکا و طرفهای اروپایی برجام را مسئول وضعیت موجود پیرامون این توافق به دلیل موارد متعدد «عدم اجرای قابل توجه» تعهداتشان تحت برجام و همچنین نقض مستمر و سیستماتیک تعهدات حقوقی صریح بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ دانست.
وی علاوه بر این تاکید کرد که بنبست کنونی در مذاکرات وین برای احیای برجام صرفاً ناشی از فقدان اراده سیاسی از سوی ایالات متحده و تروئیکای اروپا است که ناشی از ملاحظات سیاسی داخلی آنها است.
- 12
- 2