پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۲۶ - ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۳۶۲۷
سیاست خارجی

ظریف:

اگر عربستان خواهان ایجاد صفحه جدید با ایران است ما آماده‌ایم

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه کشورمان گفت که زمان آن رسیده است تا تمام اطراف برای ایجاد صلح و ثبات در سوریه و ایجاد گفت‌وگو میان تمام گروه‌ها در آن همکاری کنند و در یک مسیر سیاسی حرکت کنند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در گفت‌وگو با شبکه المیادین شکست محاصره منطقه دیرالزور که به مدت سه سال گروهک داعش بر آن مسلط بود را به مردم سوریه تبریک گفت.

 

وی در ادامه شکست محاصره دیرالزور را یک پیروزی بزرگ و مهم در برابر تروریست‌ها و افراط‌گرایان توصیف کرد.

 

ظریف با اشاره به نزدیکی نابودی داعش در سوریه و مردود شمردن راه‌حل نظامی در سوریه گفت: روند گفت‌وگو میان اطراف موجود در سوریه باید تسهیل شود و از زمان به وجود آمدن بحران سوریه نشست آستانه موفق‌ترین نشست بوده است و نشست آینده آستانه فرصتی مناسب برای حمایت از آنچه تا کنون محقق شد و همچنین تقدیم کمک‌های بشردوستانه و جلوگیری از خونریزی است.

 

وزیر خارجه کشورمان در ادامه گفت: ما به منظور پایان دادن به درگیری‌های سوریه، بحرین و جنگ غیرعاقلانه یمن آماده‌ایم با تمام کشورهای اسلامی از جمله عربستان همکاری کنیم. عربستان، امارات و کشورهایی که در حال جنگ با یمن هستند تا کنون هیچ دستاوردی نداشتند.

 

وی در ادامه با اشاره به عربستان گفت: ایران همیشه آماده گفت‌وگو بوده است اما کشورهای همسایه آمادگی را نداشتند و ما از هرگونه تحول در این راستا استقبال می‌کنیم. اگر عربستان خواهان ایجاد صفحه جدید با ایران است ما نیز آماده آن هستیم و برای ایجاد صفحه جدید نباید به اوضاع منطقه نگاه کرد، زیرا وضع بحرانی است و به جای آن باید در مورد همکاری بحث شود. تفاهم و گفت‌وگو در منطقه نیازمند تغییر برخی روش‌ها است که مهم‌ترین آنها وارد کردن امنیت از خارج است، زیرا کشورهای منطقه قدرت و توانایی آن را دارند که پایه‌های امنیت و ثبات را بنا کنند.

 

ظریف در ادامه با اشاره به این‌که افراط گرایی در تمام کشورهای منطقه وجود دارد و هیچ یک از کشورهای منطقه چه عربستان و چه کشورهای دیگر از این قاعده مستثنی نیستند، گفت: برای ایران نه تنها ثبات منطقه خلیج فارس بلکه ثبات تمام کشورهای منطقه مهم است و ایران یک شریک مهم و آماده برای همکاری با تمام همسایگان به منظور ایجاد امنیت و ثبات است.

 

وی همچنین گفت: ما برای حمایت از ملت فلسطین هزینه‌های زیادی کردیم همچنین از دیگر کشورها و اطراف از جمله کردها حمایت کردیم و روابط با عربستان در سطح خوبی نیست و امیدواریم که این روابط بهبود یابد.

 

وی در رابطه با مصافحه با عادل الجبیر در استانبول گفت: این دیدار در چارچوب حمایت از ملت فلسطین انجام شد و قوانین دیپلماتیک ما را بر این وا می‌دارد که رفتارمان متمدنانه باشد. تمام کشورهای اسلامی برای قضیه فلسطین باید متحد شوند زیرا این قضیه چالشی است که تمام امت اسلامی با آن مواجه هستند.

 

ظریف در ادامه گفت: خوشحالم که حج امسال بدون هیچ مشکلی به پایان رسید و موضع ایران همیشه عدم سیاسی کردن حج بوده است.

 

وی در رابطه با قطر گفت: ایران به منظور مقابله با تحریم‌های قطر از این کشور حمایت می کند زیرا معتقدیم که هیچ ملتی مستحق این اختناق نیست، با وجود این‌که ما در مشکلات کشورهای همسایه در منطقه هیچ دخالتی نمی‌کنیم.

 

وزیر امور خارجه در رابطه با ترکیه گفت: با وجود اینکه در برخی پرونده‌های منطقه از جمله پرونده سوریه با ترکیه اختلاف داریم اما این اختلافات از طریق گفت‌وگو قابل حل شدن است و گسترش روابط با ترکیه بسیار مهم و به نفع همه است. سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به آنکارا در راستای سفرهای دو جانبه که در  آنها در مورد مسائل منطقه گفت‌وگو می‌شود انجام شد و ربطی به تحول خاصی در منطقه نداشت. ما خواستار ایجاد رابطه با ترکیه در جهت مبارزه با افراط‌گرایی، تروریسم و زمینه‌های دیگر هستیم و گسترش روابط میان ایران و ترکیه به سود همه خواهد بود.

 

ظریف در رابطه با همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق گفت: همه‌پرسی برای خود کردها نیز مشکل بزرگی به وجود خواهد آورد. امروز وضع کردستان عراق بهتر از هر زمان دیگری است. رئیس‌جمهورعراق کرد است و نمایندگانی در پارلمان و دولت دارند. گفت‌وگوی سیاسی به نفع تمام اطراف و کشورهای منطقه خواهد بود و ما به وحدت و یک‌پارچگی همه کشورها احترام می‌گذاریم و خواستار آن هستیم. بهترین راه برای تقویت همزیستی ایجاد گفت‌وگو میان بغداد و حکومت کردستان است و تهران به منظور تحقق اهداف تمام اطراف آماده همکاری با همسایگان است.

 

وی ادامه داد: دولت‌ها همیشه نهادهایی یک‌پارچه نیستند به همین دلیل میان آنها اختلافاتی به وجود می‌آید و برخی‌ها تلاش می‌کنند تا از این اختلافات به شکل منفی بهره‌برداری کنند و من معتقدم که عراقی‌ها از طریق گفت‌وگو قادرند اختلافات خود را حل کنند و جدایی برای همه کشورها خطر ایجاد می‌کند.

 

رییس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه با اشاره به این‌که روابط ما با عراق بر اساس احترام به حاکمیت و یک‌پارچگی آن است گفت: مرجعیت نجف نقش بسیار مهمی را برعهده دارد و باعث حفظ وحدت و تداوم عراق شد و با افراط‌گرایان مقابله کرد.

 

ظریف در رابطه با توافق هسته‌ای نیز گفته است: غربی‌ها با دیکته کردن خواسته‌های خود هیچ چیزی را محقق نکردند و به نظر من با حمایت جامعه بین‌المللی از توافق هسته‌ای، این توافق محکم و پا بر جا خواهد ماند و محافظت از این توافق به نفع آمریکا خواهد بود.

 

وی افزود: تداوم توافق هسته‌ای بدون آمریکا امر غیرممکنی نیست اما ما خواستار آن نیستیم. هم‌چنین تمام گزینه‌ها از جمله بازگشت به مرحله قبل روی میز است و گزینه‌های دیگر به جز عقب کشیدن از این توافق نیز وجود دارد که در زمان مناسب مشخص خواهند شد.

 

وزیر خارجه کشورمان در رابطه با دیدار تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفت: من هیچ برنامه‌ای برای دیدار با رکس تیلرسون ندارم، در صورتی که نشست ۱+۵ در سطح وزیران خارجه برگزار شود با همدیگر دیدار می‌کنیم زیرا هم‌زمان در یک سالن خواهیم بود.

 

ظریف در رابطه با مسلمانان روهینگیا گفت: با وزیران خارجه ترکیه، اندونزی و مالزی در رابطه با قضیه مسلمانان روهینگیا گفت‌وگو کردم و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که به طور جدی برای حل این مساله تلاش کند و امیدوارم که روسای جهان اسلام و جامعه بین‌المللی در جهت حل این مشکل با همدیگر همکاری کنند.

 

وی افزود: اجلاس آینده سازمان همکاری اسلامی در آستانه و مجمع عمومی سازمان ملل متحد فرصتی را فراهم می‌کند تا از دولت میانمار دعوت شود تا پایبندی خود به تعهدات بین‌المللی را بیشتر کند.

 

وزیر امور خارجه ایران در رابطه با کره شمالی و سلاح هسته‌ای گفت: پناه بردن به گزینه سلاح هسته‌ای، گسترش و آزمایش آن از نظر ایران مردود است و همه کشورها باید در جهت نابودی و از بین بردن سلاح هسته‌ای و عدم استفاده آن از سوی هر طرف با هم همکاری کنند و برای از بین بردن درگیری‌ها و اختلافات در شبه جزیره کره به جای تهدید و ایجاد رعب و ترس به راه‌های مسالمت‌آمیز پناه برد.

 

ظریف افزود: آمریکا باید بر تهدیدی که زرادخانه هسته‌ای اسرائیل برای همه کشورها ایجاد می‌کند، تمرکز کند و تنها مانع رسیدن منطقه خاورمیانه به منطقه‌ای خالی از سلاح کشتار دسته جمعی، اسرائیل است.

 

وزیر خارجه کشورمان گفت: تمام بحران موجود در منطقه تلاش اسرائیل است تا از این طریق ماهیت خصمانه خود را پنهان کند و تنها راه‌حل مساله فلسطین بازگرداندن حقوق ملت فلسطین است.

 

 

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش