سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۵ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۳۱۹
سیاست خارجی

حمایت شورای همکاری خلیج فارس از خروج ترامپ از برجام

شورای همکاری خلیج فارس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس از خروج رئیس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای و ازسرگیری تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران استقبال کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه سعودی عکاظ، عبدالطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس با پیروی از عربستان، امارات و بحرین ضمن حمایت از تصمیم ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام و ازسرگیری تحریم‌ها علیه ایران مدعی شد: موضع رئیس‌جمهور آمریکا شجاعانه و به منظور خالی کردن منطقه خاورمیانه از سلاح هسته‌ای اتخاذ شده است.

وی مدعی شد: این اقدام آمریکا در پاسخ به سیاست‌های خصمانه ایران در منطقه، نفوذطلبی آنها، دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه، حمایت از گروهک‌های تروریستی و تداوم گسترش برنامه موشکی ایران اتخاذ شد.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در ادامه سیاست‌های ایران‌هراسی مدعی شد: این رفتارهای ایران در تضاد آشکار با قوانین و معاهدات بین‌المللی است و امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند. ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که به منظور حفظ امنیت و صلح بین‌المللی آمریکا را در موضعش علیه توافق هسته‌ای همراهی کند.

به گزارش ایسنا ، یوسف بن احمد العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز پیش از این در واکنش به خروج دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران، با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم ادعا کرد: سازمان همکاری اسلامی در ابتدا از توافق هسته‌ای ایران استقبال کرد و امیدوار بود که این توافق ثبات و آرامش خاورمیانه را بیشتر کند اما این امر محقق نشد بلکه برعکس آن یعنی گسترش برنامه موشکی و حمایت از تروریسم به وجود آمد. امیدواریم که این تصمیم آمریکا خطرات سیاست‌های ایران بر امنیت و ثبات کشورهای اسلامی را حل کند و پیام مهمی برای حل مشکلات دخالت در امور دیگران از جمله حمایت از حوثی‌ها (انصارالله) و دادن موشک‌های بالستیک به آنها باشد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به ادعاهای دبیرکل سازمان همکاری اسلامی گفت: بیانیه‌ غیرمسئولانه و ناشیانه دبیرکل سازمان همکاری اسلامی کاملاً خارج از شرح وظایف نامبرده، ناقض اصل بی‌طرفی دبیرخانه و هماهنگ با سیاست ضد اسلامی دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی و دولت عربستان سعودی صادر شده است و گامی دیگر در تضعیف اعتبار و جایگاه این سازمان است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: "العثیمه" پیش از این نیز با عدم درک صحیح اوضاع حساس منطقه و جهان اسلام و بویژه جایگاه موثر و تعیین کننده سازمان همکاری اسلامی در مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از آرمان آزادی فلسطین و قدس شریف، موضع‌گیری‌های جانبدارانه و غیرسازنده‌ای نسبت به تحولات منطقه داشته است و به ایشان توصیه می کنیم بیش از این به موضع گیری های جانبدارانه به نفع استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی ادامه ندهد.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه شب بعد از سخنان خود در کاخ سفید و طرح ادعاهای واهی علیه ایران و بیان این که آمریکا از برجام خارج می‌شود، فرمان اجرایی خروج از برجام را امضا کرد.

کشورهای عربستان، بحرین و امارات در همان ابتدا از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و ازسرگیری تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند.

احمد ابوالغیظ، دبیرکل اتحادیه عرب نیز در واکنش به خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از برجام در بیانیه ای مدعی شد: توافقی که ایران با قدرت‌های بین‌المللی امضا کرد، نیازمند بازنگری است. توافقی که در سال ۲۰۱۵ امضا شد تنها به شکاف هسته‌ای در عملکرد ایران می پردازد و ایران سیاست‌های دیگری را نیز به کار می گیرد که موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود و نباید تنها به بعد هسته‌ای ایران پرداخته شود.

از سوی دیگر، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که جمهوری عربی سوریه خروج رییس‌جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای ایران را به شدت محکوم می‌کند و این امر بار دیگر ثابت کرد که آمریکا به توافقات و معاهدات بین‌المللی پایبند نیست و واکنش‌ها و محکومیت‌های بین‌المللی نسبت به تصمیم ترامپ نشان دهنده منزوی شدن آمریکا و خطای سیاسی آن‌هاست که این امر باعث افزایش تنش‌ها در جهان می‌شود.ریاست، دولت و ملت سوریه بار دیگر حمایت کامل خود از جمهوری اسلامی ایران را اعلام می‌کند و ما اطمینان کامل داریم که ایران از نتایج این موضع خصمانه آمریکا که بر امنیت و ثبات منطقه و جهان تاثیر خواهد گذاشت،‌ عبور می‌کند.

وزارت خارجه ترکیه نیز در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران را یک گام ناامید کننده می‌دانیم. ترکیه همواره اعلام کرده تنها راه حل برنامه هسته‌ای ایران راه دیپلماتیک و مذاکره بوده و در گذشته نیز در این راستا تلاش کرده است. برنامه جامع اقدام مشترک گام مهمی در راستای ممانعت از گسترش سلاح هسته‌ای بود و نشان داده است که حتی دشوارترین مسائل نیز از طریق مذاکره قابل حل است. در این شرایط خروج آمریکا از این توافقنامه را به عنوان گامی ناامید کننده ارزیابی می‌کنیم.

هرگونه اختلاف نظر و شبهات با ساز و کار متناسب و از طریق راه های دیپلماتیک قابل بررسی است. برای اختلافات موجود در توافقنامه باید از ساز و کار کمیسیون مشترک که در برجام آمده است، به کار گرفته شود. برنامه جامع اقدام مشترک باید حفظ شده و باید اجرای آن تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی و به صورت شفاف، بی وقفه و بدون نقص تداوم یابد.

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در واکنش به اعلام خروج آمریکا از برجام در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «شریک بد عهد کم شد؛ برجام در صورت تامین و تضمین منافع ایران با "پنج" ادامه می‌یابد. ایران برای خنثی کردن تحریم‌های نا مشروع آمریکا، از همیشه متحدتر است.»

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با انتشار پیام توییتری در واکنش به تصمیم ترامپ برای خروج آمریکا از برجام گفت: در واکنش به نقض‌های مکرر آمریکا در برجام و خروج غیرقانونی این کشور از این توافق همانطور که از سوی رییس‌جمهور روحانی ماموریت یافته‌ام یک تلاش دیپلماتیک را برای ارزیابی اینکه آیا دیگر کشورهای عضو برجام می‌توانند منافع ایران در برجام را به طور کامل تامین کنند، انجام خواهم داد. نتیجه این امر واکنش ما را مشخص خواهد کرد.

سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در نخستین همایش ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با اشاره به اعلام خروج آمریکا از برجام اظهار کرد: خدا را شکر که آمریکا از برجام خارج شد، این طبیعت نظام سلطه است و براساس قرآن آنها تا آخر به دنبال دوری ما از اصول‌مان هستند.

من از ابتدا معتقد بودم بزرگترین خسارت برجام مشروعیت بخشیدن و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکاست، البته از این موضوع سایر کشورهای جهان هم متضرر شدند، اما با این حال بزرگترین سودی که برجام داشت اثبات عدم پایبندی آنها به برجام است؛ هر آدم بی عقلی بعضا کارهای خوبی هم از او  سر می زند که از این بابت از کاری که این فرد انجام داد، متشکریم.امیدواریم این کار امریکا درس عبرتی برای سعودی ها که برای جلب رضایت آمریکایی ها خودشان را به آنها می چسبانند، باشد.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش