دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۱۹ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۷۴۷
سیاست خارجی

هلند سفیر خود را از تهران فرامی‌خواند/ توضیحات ظریف درباره اخراج دیپلمات‌های ایرانی از هلند

سفیر هلند,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر خارجه هلند اعلام کرد این کشور اقدام تلافی‌جویانه ایران در اخراج دو دیپلمات هلندی را «غیرقابل قبول» می‌داند و به همین دلیل سفیر خود را برای مشورت فرامی‌خواند.

به گزارش فارس، وزارت خارجه هلند اعلام کرد این کشور در واکنش به اخراج یک کارمند سفارت این کشور در تهران، سفیر خود را از ایران فرامی‌خواند.

 

بر اساس وبگاه وزارت خارجه هلند، «استف بلاک» وزیر خارجه این کشور روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد ایران روز ۲۰ فوریه (۱ اسفند) در واکنش به اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند، دو دیپلمات هلندی را عنصر نامطلوب اعلام کرده و به آن‌ها دستور داده تهران را ترک کنند.

 

در واکنش به این اقدام، هلند ابتدا سفیر ایران را احضار کرده و این اقدام را «غیرقابل قبول» و «دارای تبعات منفی» برای روابط دوجانبه توصیف کرده است.

 

با این حال، روز گذشته دو دیپلمات هلندی به دستور ایران، تهران را ترک کرده‌اند. هلند در واکنش به این رخداد، تصمیم گرفته سفیر خود در تهران را برای مشورت فرابخواند.

 

وزارت خارجه هلند چند ماه پیش دو دیپلمات ایرانی را به اتهام طرح‌ریزی اقدام مسلحانه اخراج کرد. این در حالی است که به اذعان دادستانی هلند هیچ مدرکی دال بر مشارکت ایران در پرونده ادعایی آمستردام وجود ندارد.

 

توضیحات ظریف درباره اخراج دیپلمات‌های ایرانی از هلند

دکتر محمدجواد ظریف در حاشیه یکصد و شانزدهمین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور با موضوع دیپلماسی علم و فناوری، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این موضوع یکی از حوزه‌های اساسی کشورها به شمار می‌رود، افزود: ما در این حوزه توفیقاتی داشتیم و توانمندی‌هایی را عرضه کردیم و توانستیم این توانمندی‌ها را در سطح بین‌المللی به نمایش بگذاریم.

 

وی با تاکید بر اینکه علم و فناوری و پیشرفت در این حوزه‌ها خودش یکی از موضوعات قدرت است، خاطرنشان کرد: مجموعه این توانمندی‌ها باعث می‌شود که نفوذ و قدرت یک کشور بیشتر شود از این رو ما در این حوزه همواره فعال بودیم.

 

ظریف سند روابط بین‌الملل را از دیگر حوزه‌های مطرح در این زمینه نام برد و یادآور شد: این سند بر تشویق و تسهیل روابط علمی تاکید دارد از این رو یکی از وظایف وزارت امور خارجه در بخش جدید اقتصاد، جذب فناوری و ارتباطات فناوری است که ما این امور را دنبال می‌کنیم و خوشحال هستیم که در این زمینه با شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری داریم.

 

وی درخصوص میزان موفقیت ایران در حوزه دیپلماسی علم و فناوری خاطرنشان کرد: موفقیت در این زمینه نسبی است و در این حوزه موفقیت‌های نسبتاً خوبی داریم ولی راه طولانی در این زمینه در پیش رو داریم.

 

وزیر امور خارجه صادرات خدمات فنی و مهندسی و واردات فناوری‌های پیشرفته را از جمله توفیقات کشور در حوزه دیپلماسی علم و فناوری نام برد و ادامه داد: علاوه بر آن توانسته‌ایم داروهای پیشرفته را به اکثر کشورها صادر کنیم ضمن آنکه لیسانس‌های لازم را برای صدور این داروها دریافت کرده‌ایم.

 

ظریف در عین حال خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه مجری این امر نیست بلکه تسهیل‌کننده است تا نهادهای ذی‌ربط بتوانند راحت‌تر در این حوزه فعالیت کنند.

 

وزیر امور خارجه با اشاره به تحریم برخی از دانشگاه‌های کشور گفت: ما همواره این بحث را مطرح کردیم که تحریم‌های دانشگاه‌ها از سوی هر کشوری غیرقانونی و غیرمعقول است و مخل روابط علمی کشورها به شمار می‌رود. از این رو ما این سیاست را دنبال کردیم ولی متأسفانه تصمیم‌گیری‌ها در اتحادیه اروپا تصمیم‌گیری‌های طولانی‌مدت است.

 

وزیر امور خارجه با اشاره به اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند، توضیح داد: براساس این موضوع ابلاغ شد که اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند غیرقانونی است و همچنین مقامات هلندی نیز اعلام کردند که درخصوص اقدامات در مورد دیپلمات‌های ایرانی، شواهد و سندی وجود ندارد و این اقدام صرفاً سیاسی بوده است.

 

وی اضافه کرد: ما نیز سفیر را برای مشورت فرا خواندیم و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.

 

ظریف با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری امروز منتشر شده است، گفت: از ابتدا در همه صحبت‌هایم گفته‌ام که ما مطالبه از اروپایی‌ها و غرب داریم و آنها وظایف خود را انجام دهند ولی ما منتظر آنها نخواهیم ماند.

 

وی اضافه کرد: از ابتدا و در زمان تصویب برجام ارتباطات گسترده‌ای با همه دنیا برقرار کردیم چراکه اعتقاد داریم در دنیا باید همه‌جانبه‌نگری حاکم باشد نه اینکه نگاه صرفاً به یک طرف معطوف شود.

 

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه ما این سیاست را داریم و ادامه خواهیم داد، افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری چراغ راه ما است و از زمانی که ایشان فرمودند، توجه بیشتری صورت گرفت و همواره تاکید من بر این بوده که ما منتظر اروپایی‌ها نخواهیم ماند.

 

ظریف با تاکید بر اینکه ما همواره به اروپایی‌ها و فرانسه نسبت به حضور تروریست‌ها اعتراض کردیم، گفت: فرانسوی‌ها نیز به ما اعلام کردند که هیچ ارتباطی با گروه‌های تروریستی ندارند ولی متأسفانه برخی از اعضای پارلمان را دعوت می‌کنند ولی این امر به معنای محبوبیت این گروهک‌ها نیست.

 

وزیر امور خارجه با اشاره به جریانات کشور ونزوئلات اظهار کرد: ما از ابتدای گسترش دخالت آمریکا در ونزوئلا اعلام کردیم که باید با این روند برخورد شود و تعدادی از کشورها نیز با ما در این زمینه همراه بوده‌اند.

 

ظریف کشور روسیه را یکی از کشورهای همسو با ایران در این خصوص نام برد و افزود: فردا مدیرکل وزارت امور خارجه ایران به روسیه می‌رود تا با مقامات روسیه در این زمینه گفت‌وگو کند.

 

به گفته وی، در این مذاکرات درخصوص چگونگی هم‌افزایی در سطح بین‌المللی بحث و تبادل‌نظر خواهد شد.

 

وزیر امور خارجه اضافه کرد: کشورهای همفکر ما بسیار زیاد هستند. کشورهایی که اعتقاد دارند آمریکا چنین حقی ندارد که در اوضاع داخلی کشورها مداخله کند.

 

قاسمی: دو دیپلمات هلندی در چارچوب عمل متقابل از ایران اخراج شدند

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره اخراج دو دیپلمات هلندی از تهران گفت: دو دیپلمات هلندی به عنوان عنصر نامطلوب و در چارچوب عمل متقابل از ایران اخراج شدند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ضمن تایید اخراج دو دیپلمات هلندی از جمهوری اسلامی ایران افزود: دو دیپلمات سفارت هلند در تهران در چارچوب عمل متقابل عنصر نامطلوب شناخته شده و از ایشان خواسته شد در تاریخ‌های ۱۲ و ۱۳ اسفند خاک کشورمان را ترک کنند. 

 

قاسمی گفت: در پی اتهامات بی اساس دولت هلند به دو دیپلمات ایرانی و اخراج ایشان از آن کشور، موضوع عمل متقابل در دستور کار مراجع ذیربط قرار گرفته و پس از  بررسی‌های همه جانبه در شورای عالی امنیت ملی، نهایتا تصمیم به اخراج دو نفر از دیپلمات‌های هلندی در تهران گرفته شد.

 

سخنگوی وزارت خارجه از اینکه حتی با وجود اذعان دادستان کل و وزرای امور خارجه و کشور هلند به عدم مداخله دیپلمات‌های کشورمان در حوادث اتفاق افتاده در خاک آن کشور، دولت هلند حاضر به تجدیدنظر در تصمیم خود نشد، ابراز تاسف کرده و افزود: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد مسئولان هلندی با درک درست از شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی در جهت امیال مخالفان و بدخواهان روابط دو کشور حرکت نکنند.

 

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان تنش در روابط خود با کشورهای اروپایی نیست؛ اما هر حرکتی علیه منافع ملی‌اش را با عمل متقابل در زمان و مکان خود و متناسب با حفظ مصالح عالیه کشور پاسخ خواهد داد.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش