چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۵:۴۶ - ۰۲ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۱۵۱
سیاست خارجی

نشست سازمان همکاری اسلامی آغاز شد

درخواست ظریف از کشورهای اسلامی/ از تصمیم ترامپ شوکه شدیم

محمدجواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امورخارجه کشورمان در نشست سازمان همکاری اسلامی ضمن ابراز تأسف نسبت به حمله تروریستی اخیر در نیوزیلند خواستار مقابله و ایستادگی تمامی کشورها در برابر اسلام‌هراسی و تروریسم نژادپرستانه شد.

به گزراش خبرآنلاین، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول به سر می برد، ایراد سخنرانی کرد؛

ظریف در این سخنرانی گفت: اجازه دهید به منظور پذیرش درخواست خود برای برگزاری نشست اضطراری در سطح وزرای سازمان همکاری اسلامی به منظور بررسی حمله تروریستی مجرمانه علیه نمازگزاران مسلمان بیگناه در مسجد کرایست¬چرچ، از جنابعالی و رئیس جمهور اردوغان تشکر نمایم. جمهوری اسلامی ایران این اقدام تروریستی نژادپرستانه را با شدیدترین لحن ممکن محکوم و عمیق ترین همدردی های خود را تقدیم خانواده قربانیان کرده و آرزوی بهبود عاجل برای زخمیان این حادثه دارد. اجازه دهید از فرصت استفاده کرده و از رفتار شفقت آمیز نخست وزیر نیوزیلند در برخورد با قربانیان و همچنین به جهت حضور وزیر  امور خارجه این کشور در این نشست قدردانی نمایم.

آقای رئیس، حمله کرایست چرچ تعمدا علیه مسلمانان –که عامل حمله و خط دهندگان به وی از آن ها ابراز تنفر نموده اند– برنامه ریزی و اجرا شد. ادبیات ضداسلامی که این تروریست از خود بجای گذاشت و موارد مشابه دیگر که بطور گسترده در غرب شکل گرفته است، علت اصلی نگرانی ما به شمار می آید.

در طول چند دهه اخیر، رشد نگران کننده ای از شبکه های گسترده پروپاگاندای ضدمسلمانان که در پوشش شبکه های خبری و همچنین گروه های نفرت پراکن که در لوای اتاق های فکر و حتی گروه های مدنی که مروج محیطی خصمانه و توهین آمیز علیه مسلمانان در غرب بودند، شکل گرفته است.

این ها نهادهایی متمول بوده که از سوی سرمایه داران ثروتمند مرتبط با دولت در آمریکا و دیگر نقاط جهان حمایت شده اند و اگر تحت کنترل قرار نگیرند، این شبکه شنیع از توانایی تحت الشعاع قرار دادن ثبات درون بسیاری از جوامع و ایجاد مانع بین حکومت و ادیان بزرگ برخوردار بوده که در نهایت منتج به تهدید برای صلح و امنیت جهانی خواهد بود.

ما باید صریحا خواسته ها و انتظارات خود از حکومت هایی که این فعالیت های نژادپرستانه تروریستی  در آن ها بوقوع می پیوندد و گروه های برترپندار نژاد سفید که سیر صعودی در این حکومت ها به خود گرفته اند، ابراز نماییم. به اعتقاد اینجانب، ما باید بر این امور تمرکز نماییم:

نخست، آن هایی که در غرب بوده و مدعی هستند که به دموکراسی، سیاست فراگیر و مشارکت جویانه و جوامع باز اعتقاد دارند، باید به گفته ها و اظهارات خود پایبند باشند. آن ها باید مسئول این موضوع باشند که چرا در تامین نیازهای بنیادین برای یک زندگی امن و شرافتمندانه برای اقلیت مسلمانان ناکام هستند و چه اقداماتی را برای کنترل اسلام هراسی تمایل به انجام دارند.

دوم، ما باید عوام فریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه و برتری جویان نژاد سفید درون ساختار دولت ها و همچنین نهادهای رسمی و نیمه رسمی هستند را شناسایی نماییم. در حالیکه ما باید آن سیاستمداران غربی که تروریسم نژادپرستانه و مبتنی بر برتری جویی نژاد سفید را محکوم می کنند، شناسایی و تشویق نماییم، باید همزمان منتقد آن هایی باشیم که در تضعیف نفرت پراکنی ها علیه مسلمانان از جمله از طریق امتناع از تروریستی نامیدن حملات علیه مسلمانان، ناکام بوده اند.ما باید علیه هر مقام و مرجعی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله از طریق اقداماتی نظیر ممنوعیت سفر، منع نمادهای مسلمانان نظیر روسری و مناره و استفاده شنیع از عبارت جاهلانه ای همچون «تروریسم اسلامی»، در کنار هم بایستیم. بی اعتنایی مستمر دولت ترامپ در خصوص حقوق مسلمانان و اعراب به سطحی انزجاری رسیده که ضمن ترویج اسلام هراسی و افتراق بین امت اسلامی، آنچه به آن ها تعلق ندارد را به آن ها می دهد، همچون قدس شریف یا جولان اشغالی را که به موجودیت متجاوز صهیونیستی که در صف مقدم نقض حقوق بین المللی قرار دارد، می دهد.

سوم، ما همچنین باید وظایف خود را محقق سازیم. ما باید ریشه تروریسم و افراطی گری درون جهان اسلام را بخشکانیم. برخی در غرب از تروریسم افراط گرایانه داعش و القاعده که هیچ ارتباطی با اسلام ندارند به عنوان توجیحی برای دمیدن بر شعله های افراط گری های اسلام هراسانه سواستفاده می کنند. ما باید اقدامی دسته جمعی علیه صادرکنندگان ایدئولوژی های تکفیری نفرت پراکن اتخاذ نماییم.

دوستان گرامی، ما باید تمرکز بیشتری بر اسلام هراسی و تبعیض و همچنین رویه های نفرت پراکن علیه اقلیت های مسلمان داشته باشیم و این موضوع را در هر محفل و مجمعی که ضرورت داشت، نظیر سازمان ملل، شورای حقوق بشر و دیگر سازمان های منطقه ای و بین المللی مطرح نماییم. همزمان، ما باید گفتگوهای جدی ای با دیگر کشورها بخصوص در غرب به منظور یافتن روش ها و ابزارهایی در راستای مقابله دسته جمعی با اسلام هراسی، نفرت و تبعیض بیابیم.

همچنین وزیر امورخارجه پس از نشست فوق العاده وزاری امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در توییتی نوشت: همگان حادثه تروریستی وحشیانه کرایست چرچ علیه مسلمانان را محکوم کردیم و خواستار اتحاد علیه موج خطرناک نژاد پرستی و اسلام هراسی در غرب شدیم.

" همراه با وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در ترکیه حضور دارم.‌ همگان حادثه تروریستی وحشیانه کرایست چرچ علیه مسلمانان را محکوم کردیم و خواستار اتحاد علیه موج خطرناک نژاد پرستی و اسلام هراسی در غرب شدیم. همچنین همه از تلاش مستمر دونالد ترامپ برای دادن آنچه که حق رژیم نژاد پرست اسرائیل نیست شوکه شدیم: ابتدا قدس شریف و اکنون منطقه جولان در سوریه."

دیگر مقامات حاضر در نشست سازمان همکاری اسلامی چه گفتند؟

وزیر امور خارجه ترکیه نیز در افتتاح این اجلاس  روز جمعه با تاکید بر اینکه ترور و خشونت جایی در هیچ دین و دیدگاه مذهبی ندارد، گفت: صلح پایه و اساس دین اسلام و مهم ترین محور و ویژگی آن است.

مولود چاووش اوغلو که کشورش ریاست دوره ای سازمان همکاری های اسلامی را برعهده دارد، در نشست فوق العاده امروز این سازمان که با هدف بررسی ابعاد حمله تروریستی اخیر به دو مسجد در نیوزیلند و به شهادت رسیدن دهها نفر از مسلمانان، به میزبانی استانبول برگزار شده است افزود: نگاهی به گذشته نشانگر این است که دشمنی با اسلام، دشمنی با خارجیان و مهاجرین و تشدید گفتارها در این زمینه از سوی سیاستمداران و حتی رسانه ها در تشدید رخدادهایی مشابه در نیوزیلند موثر بوده است.

بعد از حمله تروریستی نیوزیلند، ظریف در مکالمه تلفنی با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود خواستار برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی برای بررسی ابعاد این مساله و اتخاذ موضع مناسب از کشورهای اسلامی شده بود.

وزیرخارجه ترکیه با تاکید بر اینکه دیدگاهی که عقاید مذهبی، هویت و طرز زندگی دیگران را هدف بگیرد، مورد قبول نیست گفت: خواست ما پایان دادن به حمایت از تروریست ها و به ویژه آنهایی است که است که اسلام هراسی را دامن می زنند.

وی با تاکید بر اهمیت بررسی مسایلی که مسلمانان با آن در نقاط مختلف جهان روبرو هستند، گفت: حملاتی همانند اقدام تروریستی در نیوزیلند باید در چارچوب مکانیسمی که در سازمان همکاری های اسلامی تشکیل می شود، پیگیری و ثبت شود و این حملات در سطح افکار عمومی جهان غرب مطرح و ابعاد و حقایق آن به درستی به افکار عمومی جهان شناسانده شود.

چاووش اوغلو با اشاره به مساله فلسطین نیز گفت: در فلسطین در مقابل چشم تمامی جهانیان، ظلم علیه فلسطینیان هر روز ادامه دارد و حملات علیه مسجد الاقصی از سالها قبل بطور نظام مند ادامه داشته و اسراییل نیز همانند کسانی که به مسجد در نیوزیلند حمله کردند، هیچ حرمتی برای عقاید مذهبی قائل نیست.

وی با اشاره به سخنان رییس جمهوری آمریکا در مورد بلندی های جولان هم گفت: این سخنان قابل قبول نیست و این گونه حرف ها، ذهنیت های منحرف را رشد می دهد.

این نشست در پی حمله تروریستی به دو مسجد در نیوزیلند که منجر به کشته شدن بیش از ۵۰ نماز گزار شد، در استانبول ترکیه درحال برگزاری است .

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز در این نشست خواستار مبارزه با پدیده اسلام‌هراسی شد و گفت: «بشریت همانطور که پس از فاجعه هولوکاست با یهودی‌ستیزی مبارزه کرد، باید با همان قاطعیت با اسلام‌ستیزی نیز مقابله کند».

وی تاکید کرد که «اظهارات تاسف‌بار ترامپ، منطقه را در آستانه یک بحران دیگر قرار داده است و ما اجازه مشروعیت بخشیدن به اشغال بلندی‌های جولان را نمی‌دهیم».

رجب طیب اردوغان که کشورش ریاست دوره ای سازمان همکاری های اسلامی را برعهده دارد، در سخنرانی خود در نشست فوق العاده این سازمان که به میزبانی استانبول و برای بررسی ابعاد حمله تروریستی مرگبار اخیر به نمازگزاران در دو مسجد در نیوزیلند برگزار شده است، گفت: بعد از سازمان ملل، سازمان همکاری های اسلامی بزرگترین نهاد بین المللی است. هدف این سازمان بررسی مهم ترین مسایل جهان اسلام و در راس آنها مساله قدس است .

رییس جمهور ترکیه با اشاره به حادثه تروریستی نیوزیلند گفت: این یک مسئله ساده نیست که بتوانیم از کنار آن به سادگی . این حادثه اولین و آخرین حادثه نخواهد بود و مسلمانان هر روز در نقاط مختلف جهان مورد اذیت، خشونت و قتل عام قرار می گیرند.

اردوغان با ذکر نمونه های مختلف از موارد مختلف خشونت علیه مسلمانان از سال ۱۹۹۳ تاکنون گفت: با پنهان کردن مسایل و پاک کردن صورت مسئله ، نمی توان آنها را حل کرد و در برابر مسایلی که تمامی انسانیت را تهدید می کند نمی توان سکوت کرد چراکه در این صورت مسایل بزرگ تر خواهد شد.

رییس جمهور ترکیه گفت: اگر ما به خاطر جلوگیری از نارضایت و ناراحتی برخی ها، موضع اصلی خود را در این زمینه ها بیان نکنیم، اینگونه حملات تشدید خواهد شد و نژاد پرستی افزایش خواهد یافت. تا ما حقایق را برزبان نیاوریم رسانه های غربی اسلام هراسی را تشویق خواهند کرد و برای این است که باید با جسارت واقعیات را بر زبان آورد و با واقعیات مواجه شد و راههای حل را نیز باید با یکدیگر بیابیم.

وی حمله تروریستی نیوزیلند را وحشت بارترین این نوع حملات خواند و گفت: این حملات به هیچ عنوان موجب پایان گامهایی که ما قصد برداشتن در زمینه مبارزه با ترور را داریم نخواهد شد.

وینستون پترس وزیرخارجه نیوزیلند نیز که در این نشست حضور داشت در سخنان خود گفت: عامل حمله تروریستی مابقی عمر خود را در نیوزیلند در یک سلول خواهد گذراند.گسترده ترین تحقیقات در تاریخ نیوزیلند آغاز شده است. ما به آزادی های دینی ارزش و اهمیت قائل هستیم و حمله به مسلمانان در اصل حمله به همه ما است.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش