پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۳:۲۰ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۰۱۴
سیاست خارجی

ظریف: به دولت ترامپ پیشنهاد مذاکره ندادیم

محمد جواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس تصریح کرد که تهران به دولت آمریکا پیشنهاد مذاکره نداده است.

به گزارش فارس، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با یک شبکه آمریکایی گفته که ایران به آمریکا پیشنهاد مذاکره نداده، بلکه پیشنهاد آنها را پاسخ داده است. 

 

هنگامی که مجری برنامه «Face the Nation» شبکه خبری «سی‌بی‌اس‌نیوز» گفت که  طریف به دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد مذاکره داده او سخنانش را قطع کرد و گفت: «ما پاسخ دادیم... ما در واقع به پیشنهادی که آنها برای تعامل داده بودند پاسخ دادیم و منتظر جواب هستیم.»

 

وزیر خارجه ایران چهارشنبه هفته گذشته در نشست «انجمن آسیا» در نیویورک گفته بود ایران آماده است با آمریکا مبادله زندانیان انجام دهد.  او گفت که ۶ ماه پیش این پیشنهاد را به دولت آمریکا داده اما هنوز پاسخی از طرف آن دریافت نکرده است. 

 

ظریف در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌بی‌اس»، در سخنانی که احتمالاً به مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا در سال ۱۳۹۴ اشاره داشت یادآوری کرد که دو کشور پیشتر با یکدیگر مبادله زندانی اجام داده‌اند. 

 

او گفت: «بسیار خوب؛ ما قبلاً این کار را انجام داده‌ایم. ما این امکان را داشتیم که برخی از ایرانی‌هایی که در زندان‌های آمریکا بودند یا در این کشور تحت تعقیب بودند را آزاد کنیم. آنها را از این وضعیت خارج کردیم و بعد برخی از اتباع ایرانی-آمریکایی که در ایران زندانی بودند، آزاد شدند. من فکر می‌کنم دوباره می‌توانیم این کار را انجام دهیم.»

 

ظریف تصریح کرد دولت ترامپ در ابتدا برای مبادله زندانیان ابراز علاقه کرد. او گفت: «دولت جدید [آمریکا] در ابتدا علاقه نشان داد. ما ماه سپتامبر پیشنهادی مطرح کردیم که آماده هستیم و آماده‌ایم.»

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه، هنگامی که مجری برنامه پرسید چرا ایران برای نشان دادن جدیت خود برخی از اتباع آمریکایی زندانی در ایران را آزاد نمی‌کند به خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت این آمریکا است که باید جدیت خودش را نشان دهد.

 

«مارگارت برنان»، مجری سی‌بی‌اس پرسید: «چرا برای نشان دادن جدیت خودتان حداقل بعضی از ۵ آمریکایی که در حال حاضر در ایران زندانی هستند را آزاد نمی‌کنید؟»

 

ظریف گفت: «قرار نیست ما جدیت نشان دهیم، چون ما با اجرای توافق هسته‌ای جدیت خودمان را نشان داده‌ایم. این ایالات متحده است که باید اثبات کند جدی است.»

 

وزیر خارجه ایران سپس در جواب اینکه آیا دارد این دو موضوع را به هم ربط می‌دهد، تصریح کرد: «نه، اینها را به هم ربط نمی‌دهیم، تجربه این را می‌گوید. ما نشان داده‌ایم وقتی حرفی می‌زنیم به آن پایبند می‌مانیم. ایالات متحده نشان داده که می‌گوید کاری را انجام می‌دهد ولی بعد تازه تصمیم می‌گیرد به آن پایبند باشد یا نه.»

 

بخش دیگری از این گفت‌‌وگو به بحث درباره این مسئله اختصاص یافت که گفت‌‌وگو درباره مبادله زندانیان، اگر قرار شود انجام شود، بایستی در چه سطحی و میان کدام مقام‌های دولت انجام گیرد.

 

ظریف در پاسخ به اینکه آیا پیشنهادش گفت‌وگو با «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا درباره مسئله تبادل زندانیان است یا خیر گفت: «نه. آمریکا فردی را دارد مسئول این کار است. ما هم فردی داریم که مسئول این کار است. اگر آنها در یک سطح باشند می‌توانند با هم دیدار کنند و اگر در یک سطح نباشند، ما فردی همرده کسی که نماینده دولت آمریکا است منصوب خواهیم کرد.»

 

او درباره اینکه آیا اجازه می‌دهد «رابرت اُ براین»، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور گروگان‌ها با معاون وزیر خارجه ایران دیدار و درباره این مسئله کفت‌وگو کند گفت: «نه؛ ما اجازه نمی‌دهیم کسی که کارش پرداختن به مسائل گروگان‌ها است به این مسئله رسیدگی کند، چون این افراد (اتباع بازداشتی آمریکا در ایران]، گروگان نیستند، زندانی هستند.»

 

ظریف در پاسخ به این سوال که ایران آماده گفت‌وگو با چه کسی درباره مسئله مبادله زندانیان است گفت: «ما مایلیم با هر کسی که آماده است به ایران احترام بگذارد و به این مسئله رسیدگی کند صحبت کنیم. ما  حرفی درباره او براین نداریم، اما با مذاکره‌کننده گروگان‌ها معامله نمی‌کنیم مگر اینکه از ما هم بخواهند فردی را به عنوان مذاکره‌کننده گروگان‌ها تعیین کنیم تا بتوانند درباره گروگان‌های ایران در زندان آمریکا گفت‌وگو کنند.»

 

وی اضافه کرد: «آمریکا نمی‌تواند خودش را در یک جایگاه اخلاقی متفاوت قرار دهد. این کشور ایرانی‌هایی را که بیمارند و مرتکب جرمی نشده‌اند در زندانهای آلمان، استرالیا و کشورهای دیگر بازداشت کرده است.»

 

ظریف در این مصاحبه به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال درگیری میان ایران و آمریکا هم اشاره کرد. او گفت که ترامپ به دنبال درگیری نظامی نیست، اما کسانی در اطراف او هستند که این موضوع را دنبال می‌کنند.

 

وی گفت: «ما درگیری نمی‌خواهیم، تقابل نمی‌خواهیم، اما با گریزان بودن از آن نیست که ۷۰۰۰ سال دوام آورده‌ایم. مقاومت می‌کنیم ولی به دنبال تقابل نیستیم. فکر نمی‌کنیم رئیس‌جمهور ترامپ خواستار درگیری است، اما می‌دانیم کسانی هستند که این را دنبال می‌کنند.»

 

ظریف در ادامه تصریح کرد گمان نمی‌کند جنگ اتفاق بیفتد. او گفت: «فکر نمی‌کنم تقابل نظامی اتفاق بیفتد. فکر می‌کنم دور اندیشی افراد بیش از آن است که اجازه دهند تقابل نظامی اتفاق بیفتد. ولی فکر می‌کنم دولت آمریکا صحنه را طوری چیده که تصادف‌هایی ممکن است اتفاق بیفتند. لازم است به شدت گوش به زنگ بود تا راه برای افرادی که برای این تصادف‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند باز نشود.»

 

ماگارت برنان به ظریف گفت که حدود یک سال پیش که با او مصاحبه کرده گفته که حسن روحانی درخواست ترامپ برای دیدار در نیویورک را رد کرده است. برنان از ظریف پرسید آیا الان بابت اینکه آن دیدار اتفاق نیفتاد احساس پشیمانی نمی‌کند. 

 

ظریف گفت: «خیر، احساس پشیمانی نمی‌کنیم، چون ما بر اساس احترام دوجانبه دیدار می‌کنیم. نمی‌توانیم با کسی دیدار کنیم که احترام نمی‌گذارد، تعهدات بین‌المللی کشورش را نقض کرده است و از توافقنامه‌ها خارج شده است. شما برای چه با کسی ملاقات می‌کنید؟ برای عکس گرفتن ملاقات نمی‌کنید. ملاقات می‌کنید تا به نوعی نتیجه برسید.»

 

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند دلیلی برای دیدار میان ترامپ و روحانی وجود ندارد گفت: «دلیلی برای اینکه آنها دیدار کنند وجود ندارد مگر اینکه آمریکا تمایل داشته باشد نشان دهد که شریکی قابل اعتماد است. این کشور تا کنون نتوانسته این کار را انجام دهد.»

 

 رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در واکنش به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه «جان کری»، وزیر خارجه سابق آمریکا توصیه بدی به او کرده گفت: «من از هیچ خارجی توصیه نمی‌گیریم.»

 

ظریف در ادامه گفت: «لازم است ترامپ نگاهی به تاریخ ایران بیندازد. ما بابت عمل کردن به توصیه خارجی‌ها نیست که ۷۰۰۰ سال دوام آورده‌ایم.»

 

او تصریح کرد که ایران سیاستش را بر اساس این فرض که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا به برجام بازگردد بنا نکرده است. 

 

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر هیچ تماسی میان ایران و آمریکا وجود نادرد گفت: «تماسی که من از آن خبر داشته باشم وجود ندارد و فکر می‌کنم از تمام آنچه بین ایران و آمریکا در جریان است خبر دارم.»

 

 

  • 22
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
اشتباه محضه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش