یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۲۳ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۲۸۱
سیاست خارجی

يونان و ماجرای نفتكش‌ايرانی

نفتكش رفع توقيف شده ايران,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

يونان به عنوان يكي از خريداران اصلي نفت ايران در ميان كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در چهاردهه اخير كه پس از اعلام تحريم‌هاي امريكا مجبور شد به خريد نفت از ايران پايان دهد، اين بار خود را درگير عبور نفتكش ايراني رها شده از جبل‌الطارق پس از ۴۵ روز مي‌بيند. در هفته اخير رسانه‌هاي بين‌المللي اعلام داشتند اين نفتكش به سمت بندر كالاماتاي يونان واقع در شبه جزيره پلوپونز (۲۵۰ كيلومتري آتن) در حال حركت است و تا اواسط هفته به آنجا خواهد رسيد. اين كشور كه در گذشته نفتكش‌هاي خود را در اختيار ايران مي‌گذاشت اين بار به دليل ملاحظات سياسي رسما اعلام داشت با كمك به نفتكش رفع توقيف شده ايران كه راهي آب‌هاي يونان شده است، روابط خود را با امريكا به مخاطره نخواهد انداخت.

ابتدا ميلتياديس وارويتسيوتيس قائم مقام وزارت‌خارجه يونان كه مسووليت اين موضع‌گيري را برعهده داشت در گفت‌وگو با شبكه تلويزيوني ۱ ANT كه وابسته به حزب حاكم است رسما تاكيد كرد آتن از سوي واشنگتن تحت فشار است تا از ارايه خدمات به نفتكش «آدريان دريا» خودداري كند. آتن «به هيچ‌وجه» مايل نيست انتقال نفت به سوريه را تسهيل كند و نمي‌خواهد روابط خود با امريكا را ضمن ايجاد روابط خوب با اسراييل مختل كند.

به ادعاي اين عضو حزب حاكم نئودموكراسي كه پدرش در گذشته رياست اين حزب محافظه‌كار را برعهده داشت و از جناح‌هاي تندرو اين حزب راستگرا محسوب مي‌شود، ما هيچ درخواستي از ايران دريافت نكرده‌ايم. هيچ يك از بنادر اين كشور ظرفيت پهلوگيري ابرنفتكش ايراني با ظرفيت ۲.۱ ميليون بشكه محموله نفت با ۳۳۰ متر طول و محموله نفتي به ارزش ۱۳۰ ميليون دلاري را ندارد.

اين نفتكش بسيار بزرگ‌تر از آن است كه بتواند در بنادر يونان لنگر بيندازد. در صورتي كه اين نفتكش وارد آب‌هاي سرزميني يونان شود تنها مي‌تواند در نزديكي سواحل يونان لنگر بيندازد. اين نفتكش شايد وارد آب‌هاي يونان شود، يا مسير خود را تغيير دهد كه يونان مي‌تواند آن زمان در مورد واكنش خود تصميم بگيرد. سپس نخست وزير يونان در گفت‌وگوي اختصاصي با شبكه «فرانس ۲۴» در پاسخ اين سوال كه نفتكش ايراني هم اكنون در حال حركت به سوي بندر كالاماتا يونان است، آيا شما آماده هستيد به اين كشتي اجازه ورود به آب‌هاي سرزميني يونان را بدهيد؟ تاكيد كرد« نفتكش مذكور در حال حركت به سوي يونان نيست و ما هم هيچ درخواست مجوز براي پهلو گرفتن آن در بندر كالاماتا يونان دريافت نكرديم.

اين يك مساله سياسي است و آنچه ما مي‌دانيم اين است كه اين كشتي در حال حركت به سوي بنادر يونان نيست». يانيس پلاكيوتاكيس وزير حمل و نقل يونان نيز در گفت‌وگو با سايت «اسكاي» اعلام كرد كه آتن تاكنون براي پهلوگرفتن نفتكش ايراني در اين بندر درخواست رسمي دريافت نكرده است. وزراي امور خارجه و حمل و نقل يونان اين مساله را به دقت زير نظر دارند. نيكوس اسپانوس درياسالار يوناني نيز در مورد احتمال لنگر انداختن يك نفتكش ايراني در يك بندر يونان اعلام داشت تصميم‌گيري در اين زمينه برعهده «بخش ديپلماتيك» وزارت امور خارجه است و در زمينه حمل و نقل، مسووليت با اين وزارتخانه است. از نظر فني غيرممكن است كه چنين كشتي بزرگي در بندر كالاماتا لنگر بيندازد.

همانطور كه انتظار مي‌رفت مواضع وزارت‌خارجه يونان با انتقاد حزب چپگراي KKE يونان رو به رو شد. اين حزب كه در گذشته مواضع مترقيانه‌اي در رابطه با ايران و رويدادهاي خاورميانه اتخاذ كرده با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد هشدارها و اخطارهاي امريكا به يونان و ديگر كشورها در مورد حركت نفتكش ايراني كه از جبل‌الطارق به سوي مديترانه در حال حركت است، را دخالت امريكا در امور داخلي كشورها و آن را غيرقابل قبول دانست.

اين حزب از دولت يونان خواسته است از مشاركت در اقدامات جنگ‌طلبانه و مداخله‌جويانه نظام سرمايه‌داري امريكا عليه ايران جدا خودداري كند؛ زيرا امريكا با نواختن طبل جنگ در خاورميانه و عليه ايران، درصدد تامين منافع سلطه‌جويانه و امپرياليستي خود است. دولت يونان موظف است بر اساس قوانين بين‌المللي كشتيراني آزاد به اين نفتكش اجازه پهلو گرفتن را بدهد و از همراهي با خواسته‌هاي نامعقول و غيرقانوني امريكا خودداري كند، چرا كه اين نفتكش براساس قوانين بين‌المللي كشتيراني مي‌تواند در هر بندري و در هر كشوري كه در مسيرش قرار دارد، پهلو بگيرد و خدمات لازم را دريافت كند. دولت يونان نبايد با ائتلاف امريكايي در خليج فارس همراهي كند چراكه اين ائتلاف غيرقانوني و عليه ملت‌هاي منطقه است.

شماري از رسانه‌هاي وابسته به دولت يونان نيز با انتشار اخبار رسانه‌هاي امريكايي مدعي شدند اين نفتكش نفت سوريه را حمل مي‌كند و تحريم‌هاي اتحاديه اروپا را نقض كرده است. شماري از رسانه‌هاي اروپايي نيز با تيترهايي همچون «يونان علاقه‌اي به عصبانيت امريكايي‌ها ندارد» و «فشارهاي پيشگيرانه واشنگتن و هشدارهاي سفارت امريكا در آتن» به انعكاس مواضع يونان پرداختند.

بي‌شك مواضع دولت محافظه كار يونان در زمينه حضور احتمالي نفتكش ايران در بنادر و آب‌هاي يونان «آزموني» جديد براي دولت محافظه‌كار اين كشور است چرا كه يونان داراي منافع و همكاري خوبي با امريكاست و از سوي ديگر ايران دوست ديرينه اين كشور است و تعداد زيادي از كشتي‌هاي يونان در مسير خليج فارس به طور روزانه در حال تردد هستند. يونان كه يكي از مشتريان عمده نفت ايران در اروپا بوده است آخرين كشور اروپايي است كه نفت از ايران خريده است. آتن در اكتبر سال گذشته و پيش از تحريم نفت ايران روزانه ۳۵ هزار بشكه نفت از ايران وارد مي‌كرد و از آن پس، نفتي از ايران نخريده است.

محمود فاضلي

etemadnewspaper.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش