به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بدرقه ولایتی و جهانگیری لحظاتی پیش از طریق فرودگاه مهرآباد عازم نیویورک شد.
روحانی در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی، با مدیران ارشد و نخبگان رسانهای حاضر در نیویورک و جمعی از نخبگان سیاست خارجی آمریکا نیز دیدار و گفتگو خواهد داشت. وی همچنین با تعدادی از سران کشورهای حاضر در مجمع عمومی، دبیرکل سازمان ملل و احتمالا برخی روسای سازمانهای بین المللی دیدار و گفتگو می کند.
ظریف وزیر امور خارجه و تیم همراه روز جمعه وارد نیویورک شده است.
روحانی عصر پنجشنبه ۴ مهرماه نیویورک را به سمت تهران ترک خواهد کرد.
روحانی پیش از عزیمت به نیویورک:طرحی به نام «ابتکار صلح هرمز» را به سازمان ملل میبریم
رییس جمهور گفت: وقتی آمریکا تمایل ندارد هیاتهای ایرانی در سازمان ملل حضور یابند، ما باید برای حضور در سازمان ملل اصرار داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز پیش از عزیمت به نیویورک برای حضور در هفتادوچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: همواره اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل فرصت مناسبی برای اینکه نظرات ملتها از جمله ملت ایران بیان شود و اقدامات غیرمنصفانه و ظالمانهای که نسبت به ملت ایران روا داشته میشود برای مردم و کشورهای جهان توضیح داده شود، هست. همچنین فرصتی برای توضیح مسائل پیچیده و سخت منطقه.
وی ادامه داد: امسال این سفر اهمیت ویژهای دارد. احساس ما این بود که آمریکا خیلی تمایلی ندارد که هیاتهای ایرانی در سازمان ملل حضور داشته باشند که دلایلش را خود آمریکاییها باید توضیح دهند، بالاخره آنها یا از بیان حق میترسند و حقیقت برای آنها تلخ است یا میخواهند بر افکار مردم اروپا تاثیر نگذاشته باشد؛ البته وقتی آنها تمایلی برای این سفر ندارند ما باید برای انجام این سفر اصرار داشته باشیم ما باید به سازمان ملل رفته و حرف خود را بزنیم، چون دارای منطق و استدلال کافی هستیم.
وی با بیان اینکه آمریکا تحریمهای ظالمانه خود نسبت به ملت ایران را به حدی رسانده که خودشان میگویند چیزی برای تحریم وجود ندارد، تصریح کرد: آنها مجبور شدند تحریمها را از نو شروع کنند این به معنای استیصال کامل آمریکاست که تحریمهای حداکثری نتوانسته کاری انجام دهد و ملت بزرگ ما در یک سال و نیم گذشته ایستادگی کردند و در چند ماه اخیر هم حرکت اقتصادی کشور مقداری بهتر شده است که این یعنی توان مقابله با فشار دشمن را داریم.
روحانی همچنین با اشاره به مسائل منطقهای خاطرنشان کرد: مسائل منطقه حاد شده است. برخوردها و نگرانیهایی وجود دارد که ریشه آن معلوم است، ولی وقتی حادثهای آغاز میشود اتهامات شروع میشود اما معلوم است که آمریکا اهداف دیگری است. وزیر خارجه آمریکا مدام حرفهای بیمنطق میزند و من ندیدهام تا حالا یک حرف منطقی بزند، همه حرفهایش نادرست است. غیرمنطقی بودن وزیر خارجه آمریکا از عجایب تاریخ است.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه آمریکا خسارت آرامکو را بیشتر از آنچه هست تبلیغ میکند، ادامه داد: خساراتی که در دو هفته جبران میشود را میگویند تا یک ماه جبران آن طول میکشد. هدف آمریکا تصرف منطقه است. آنها میخواهند کل نفت شرقی عربستان سعودی را در مشت بگیرند، البته این دعوا دعوای مخصوص ما نیست. دعوای مخصوص آمریکا و چین است و آنها از این مسائل منطقه سوءاستفاده میکنند و دنبال قراردادهای نظامی جدید هستند و سروصداها برای حضور بیشتر در منطقه است. ما در این شرایط طرحی را به نام ابتکار صلح هرمز به سازمان ملل میبریم که اساس آن همکاری جمعی کشورهای درون منطقه خلیج فارس است، البته این طرح امنیتی نیست بلکه اقتصادی و سیاسی هم هست.
روحانی ادامه داد: ما از همه کشورهای حوزه خلیج فارس و هرمز در این ائتلاف دعوت میکنیم تا خودمان امنیت منطقه را تضمین کنیم، البته عکسالعملها به این طرح هنوز روشن نیست. امیدواریم این طرح را در سازمان ملل تشریح کرده و به دنیا اعلام کنیم ایران دنبال صلح بلندمدت در منطقه است. در این طرح از سازمان ملل هم دعوت شده، ما معتقدیم راهحل منطقه از درون منطقه خواهد بود و آنها که از بیرون منطقه میآیند نمیتوانند صلح و امنیت را تامین کنند. آمریکا از سال ۲۰۰۱ در منطقه است، ولی نتوانسته امنیت را به وجود بیاورد.
وی با اشاره به برگزاری جلسه ایران و ۱+۴ در سطح وزرای خارجه در جریان این سفر، اظهار کرد: مسائل هستهای و کاهش تعهدات برجامی در این جلسه بررسی میشود. ما بسیار خوشحالیم برای اولینبار در تاریخ تخاصم ایران و آمریکا، آمریکا به لحاظ سیاسی منزوی شده است و به غیر از دو سه کشور کوچک اکثریت قاطع کشورها کار آمریکا را محکوم کردهاند. در حادثه آرامکو افکار عمومی تجاوز به یمن را محکوم میکند. آرامکو محصول تجاوز عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آمریکا به یمن است که اگر این تجاوز انجام نمیشد، این حمله هم صورت نمیگرفت. ما باید کاهش تعهدات خود در برجام را تبیین کنیم. آمریکا موضوع کاهش تعهدات را به آژانس انرژی اتمی برد، اما موفق نشد و شورای حکام گفت این مسائل ربطی به آژانس نداشته و باید در ۱+۵ بررسی شود.
رییس جمهور همچنین خاطرنشان کرد: در جریان سفر به نیویورک ۱۵ ملاقات با سران کشورهای مختلف انجام میشود. چند نشست با مدیران و مسئول رسانهها و فرهیختگان و صاحبنظران آمریکا و چند مصاحبه هم انجام میشود. من در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را برای دنیا تبیین میکنم.
- 9
- 2