به گزارش ایسنا، این سه کشور بعد از پایان این نشست مشترک بیانیهای را در ۶ بند منتشر کردند که در متن این بیانیه آمده است:
وزرای خارجه:
۱. بر تعهد مستحکم ضامنین آستانه نسبت به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه مجددا تصریح کرده و تاکید کردند که این أصول باید مورد احترام همه طرفها باشد. آنها اهتمام قوی خود برای مبارزه با تروریسم در کلیه اشکال و مظاهر و مقابله با دستورکارهای تجزیه طلبانه در سرزمین سوریه را تکرار کردند.
۲. از تشکیل کمیته قانون اساسی و آغاز بکار آن در ژنو در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۹ بعنوان نتیجه کمک موثر ضامنین آستانه و اجرای تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوریه در سوچی استقبال کردند و در این ارتباط از تلاشهای نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه تقدیر کردند.
۳. ضمن ابراز این اعتقاد که آغاز بکار کمیته قانون اساسی تایید میکند که راه حل نظامی برای منازعه سوریه وجود ندارد، بر تعهد خویش مبنی بر پیشرفت فرایند سیاسی سوری- سوری پایدار و مداوم با تسهیل سازمان ملل در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل مجددا تصریح کردند.
۴. اهتمام خویش در حمایت از کار کمیته قانون اساسی از طریق تعامل مستمر با طرفهای سوری و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه به منظور اطمینان از کار موثر و پایدار آن را مورد تایید مجدد قرار دادند.
۵. این دیدگاه را بیان کردند که کار کمیته قانون اساسی باید با احساس مصالحه و تعامل سازنده، بدون دخالت خارجی و تحمیل جدولهای زمانبندی خارجی، با هدف رسیدن به توافق کلی اعضای آن که نتیجه کار بتواند گستردهترین حمایت ممکن مردم سوریه را کسب کند، اداره شود.
۶. بر اهمیت فرایند حل و فصل گستردهتر در پیشبرد افزایش کمکهای انساندوستانه برای کلیه سوریها در سراسر کشور بدون پیش شرط و تبعیض، تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بی خانمان داخلی به مناطق اصلی زندگی اشان در سوریه و همچنین اطمینان و اعتماد سازی میان طرفهای سوری تاکید کردند.
ظریف: تا هر زمان که دولت و ملت سوریه بخواهد در این کشور میمانیم
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتایان ایرانی و ترکی خود گفت که از روز چهارشنبه نشستهای گروههای سوریه برای کمیته قانون اساسی سوریه آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: «آغاز نشستهای کمیته قانون اساس سوریه پیروزی برای دولت،مخالفان و ملت سوریه است و روسیه کاملا از این روند حمایت میکند.»
وزیر خارجه روسیه اضافه کرد که کار کمیته باید بدون هرگونه دیکته خارجی به پیش برود و از ایران برای همکاری در این زمینه قدردانی میکنیم.
وی گفت: «هرگونه استفاده از منابع طبیعی یک کشور اقدامی غیر قابل توجیه بوده و واشنگتن باید به این موضوع پایبند باشد.»
«مولود چاووشاوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این کنفرانس خبری گفت که آغاز فعالیتهای کمیته قانونی اساسی سوریه پیروزی روند آستانه و توانایی آن برای تحقق نتایج ثابت کرد.
وی افزود: «کمیته قانون اساسی میتواند در راستای تغییرات سیاسی بزرگ در سوریه عمل کند.»
وزیر خارجه ترکیه اضافه کرد: «اطمینان داریم که روند رسیدن به استقرار در سوریه گفتوگو میان نظام و مخالفان است.»
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز در این کنفرانس خبری گفت: «ملت سوریه برای ۸ سال گذشته از عدم توافق رنج میبرد و ما تاکید کرده بودیم که هیچ گونه راه حل نظامی برای اوضاع سوریه وجود ندارد.»
وی افزود: «نشست کمیته قانون اساسی سوریه آغاز یک روند است که سختیهایی همراه خواهد بود و آغاز فعالیت کمیته قانون اساسی آغاز روند سیاسی در سوریه است.»
وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: «ضمانتکنندگان روند آستانه باید عدم مداخله خارجی در روند کمیته قانون اساسی سوریه را نیز تضمین کنند.»
ظریف گفت: «ایران و روسیه در سوریه حضور دارد و تا زمانی که دولت و ملت سوریه این را بخواهد در آنجا باقی خواهیم ماند.»
- 12
- 3