پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
۲۱:۴۲ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۸۹۹
سیاست داخلی

حضور نیروهای امنیتی تجمع کوی دانشگاه را به تنش کشید

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران: در تجمع اخیر برای قتل یک دانشجو، فرد لباس شخصی یک دختر را هل می‌دهد تا خود فرار کند که باعث تنش می‌شود

تجمع دانشجویان برای قتل یک دانشجو,حضور نیروهای امنیتی تجمع کوی دانشگاه
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: مقامات در تلاشند تا به مطالبات شورای صنفی پاسخ دهند. ما نیز خواستار این بوده‌ایم که مطالبات مشخص شورای صنفی به سرعت برطرف شود. اقداماتی نیز انجام شده است؛ حضور وزیر علوم و عذرخواهی او به نظر من مثبت بود.

به گزارش ایلنا، سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه همه ما متهم حادثه قتل دانشجو هستیم، گفت: درست است که این اتفاق در بیرون از فضای دانشگاه روی داد و باید امنیت این مراکز از بیرون تامین می‌شد و دانشگاه سازوکار و وظیفه انجام این اقدام را ندارد؛ اما این موضوع نافی مسئولیت دانشگاه تهران نخواهد بود و ما نیز به اندازه سهم خود می‌پذیریم که می‌توانستیم بهتر عمل کنیم.

سید علیرضا هاشمی دانشجوی دندانپزشکی و دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در رابطه با وقایع چند روز گذشته در دانشگاه تهران به ویژه حادثه کشته شدن امیر محمد خالقی و تجمعات دانشجویان در اعتراض به شرایط ناامن دانشگاه تصریح کرد: در ابتدا، می‌خواهم در مورد کوی بگویم که روز جمعه، در دانشگاه، ساعت ۲ بعد از ظهر، تجمعی مسالمت‌آمیز آغاز شد. هدف این تجمع بزرگداشت یاد امیر محمد خالقی، دانشجویی که جان خود را از دست داده بود، و همچنین اعتراض به روندهای اتخاذ شده توسط مسئولین دانشگاه و تلاش برای پیگیری و پاسخگویی مسئولین دانشگاه نسبت به اتفاقات پیش‌آمده بود. این تجمع از ساعت ۲ بعد از ظهر تا حدود ۱۰ شب ادامه داشت.

وی ادامه داد: یکی از نکاتی که در این تجمع به وقوع پیوست و فضایی متشنج ایجاد کرد، حضور نیروی امنیتی در بین جمعیت دانشجویی بود. دانشجویان خواستار ورود دخترانی بودند که پشت نرده‌های کوی تجمع کرده بودند، اما همکاری لازم اتفاق نمی‌افتاد. دانشجویان فشار بیشتری وارد کردند و در نهایت، تعدادی از دانشجویان دختر توانستند وارد شوند. اما در این میان، حلقه‌ای از محاصره دور دانشجویان دختر ایجاد شد. به نظر می‌رسید یکی از نیروهای لباس شخصی در کنار یکی از این دختران قرار داشت که بی‌سیمش به زمین می‌افتد. این دختر با دیدن این موضوع اعتراض می‌کند و این فرد او را هُل می‌دهد تا بتواند فرار کند که منجر به شکل‌گیری تنش می‌شود. در نهایت، این نیروی امنیتی توسط نیروهای حراست به داخل اتاق حراست منتقل می‌شود و بخش عمده‌ای از تجمع معطوف به برخورد با این نیروی امنیتی می‌گردد.

تجمع روز شنبه با مطالبه‌ی رسانه‌ای شدن اسناد نامه‌نگاری دانشگاه با نیروی انتظامی به پایان رسید

این دانشجو در مورد وقایع روز شنبه یعنی دومین روز از تجمعات دانشجویان دانشگاه تهران، عنوان کرد: روز شنبه، دو اتفاق مهم در پردیس مرکزی رخ می‌دهد. یکی در دانشکده مدیریت، که برنامه‌ای برای عزاداری و بزرگداشت امیرحسین خالقی ترتیب داده می‌شود و وزیر علوم نیز در این برنامه حضور دارد. دانشجویان شورای صنفی بیانیه‌ای را قرائت کرده و مسائل مطرح می‌شود. در اینجا، همه چیز به آرامی مدیریت می‌شود. اما در پردیس مرکزی، تجمعی در جلوی کتابخانه مرکزی برگزار می‌شود که در آن، مطالبات مطرح و خواستار شفافیت در مورد اسناد و نامه‌نگاری‌های دانشگاه با نیروی انتظامی و نهادهای بیرونی می‌شوند تا مشخص شود که از سوی چه کسی بوده است. دکتر رضایان در این تجمع حاضر می‌شود و دکتر حسینی رئیس دانشگاه تهران و دکتر موسوی، سرپرست حوزه ریاست، نیز برای پاسخگویی در فضای تجمع حاضر می‌شوند. در این تجمع، دانشجویان به سمت پردیس هنرهای زیبا حرکت می‌کنند که حراست مانع از حرکت آن‌ها به سمت در اصلی دانشگاه تهران می‌شود و دانشجویان تجمع را به سمت دانشکده فنی ادامه می‌دهند. در نهایت، با پاسخگویی مسئول نهاد رهبری، آقای دکتر منصوری، آقای دکتر رضاییان، آقای دکتر حسینی، آقای دکتر موسوی و آقای الیگودرزی، رئیس اداره کل حراست، این تجمع با مطالبه‌ای مبنی بر رسانه‌ای شدن اسناد نامه‌نگاری دانشگاه با نیروی انتظامی به پایان می‌رسد.

وی در خصوص اقدامات دولت و مقامات دانشگاه برای حل بحران پیش آمده و پاسخگویی به مطالبات دانشجویان، اظهار کرد: به نظر می‌رسد که ما با چند مسئله مواجه هستیم. نخست اینکه چرا معبر مذکور در طی چندین سال ناامن بوده است. دوم اینکه مقامات دانشگاه پس از وقوع این حادثه، چگونه به مدیریت آن پرداخته‌اند. سوم اینکه مقامات دانشگاه باید در مواجهه با تجمعات دانشجویی چه آزمونی را پشت سر بگذارند و چه پاسخی به تجمعات بدهند. این‌ها چالش‌های اصلی هستند.

مشکل امنیت در اطراف دانشگاه شریف و همچنین دانشگاه علامه نیز وجود دارد

هاشمی افزود: در خصوص مسئله اول، یعنی چرایی وقوع این حادثه، برخی از دانشجویان معتقدند که معبر موجود پشت خوابگاه‌ها ناامن بوده و بارها خفت‌گیری در آنجا اتفاق افتاده است. این موضوع به دانشگاه اعلام شده، اما هیچ‌گاه راه‌حلی برای آن پیدا نشده است. به نظر می‌رسد که این مشکل در اطراف دانشگاه شریف و همچنین دانشگاه علامه نیز وجود دارد و سابقه‌ای بیشتر از ۱۰ سال دارد و برای آن راه‌حلی ارائه نشده است. به نظر می‌رسد ما با یک ساختار بروکراتیک معیوب روبرو هستیم که مدیران و کارشناسان با نامه‌نگاری و پیگیری‌ها و در طی یک بروکراسی پیچیده به نتیجه لازم نمی‌رسند و نمی‌توانند ظرفیت‌های دولتی را به فضای دانشگاه تخصیص دهند یا در مورد توسعه فضای اطراف دانشگاه یا مسائل شهری اقدام کنند.

شاهد حضور مدیران دانشگاهی در تجمع‌های دانشجویی و مراسماتی که دانشگاه برگزار می‌کند، بودیم

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پس از کشته شدن امیر محمد خالقی، شاهد حضور مدیران دانشگاهی در تجمع‌های دانشجویی و مراسماتی که دانشگاه برگزار می‌کند، بودیم، گفت: تاکنون چهار رویداد شکل‌گرفته که مسئولین در آن‌ها شرکت کرده‌اند و طرحی برای پاسخگویی داشته‌اند. اما به دلیل عدم مشخص بودن مطالبات، آن‌ها نمی‌توانند به راحتی به این مطالبات پاسخ دهند. در تلاش‌اند که شورای صنفی خوابگاه‌ها و شوراهای صنفی تشکیل نشده را مجدداً احیا کنند تا بتوانند مطالبات را صریح‌تر و شفاف‌تر صورت‌بندی نمایند. آن‌ها ادعا دارند که در مقابل یک مطالبه مشخص و سازماندهی شده قرار ندارند و در این راستا تلاش می‌کنند تا با احیای شورای صنفی و تشکل‌های دانشجویی، حلقه‌های واسط را تقویت کنند تا بتوانند مسائل را حل کنند.

خواستار برطرف شدن مطالبات مشخص شورای صنفی هستیم

وی تاکید کرد: تا این لحظه، آنچه متوجه شده‌ام این است که مقامات در تلاشند تا به مطالبات شورای صنفی پاسخ دهند. ما نیز خواستار این بوده‌ایم که مطالبات مشخص شورای صنفی به سرعت برطرف شود. اقداماتی نیز انجام شده است؛ حضور وزیر علوم و عذرخواهی او به نظر من مثبت بود. همچنین دو استعفا در خوابگاه اتفاق افتاده که به عقیده برخی از دانشجویان مثبت و به عقیده برخی دیگر نمایشی است.

انتشار نامه‌نگاری‌های انجام شده توسط دانشگاه با نیروی انتظامی و سایر نهادها واکنش مثبتی در بین دانشجویان داشته و مصداقی از همین ناکارآمدی ساختار اداری کشور در حل مسائل و شنیده نشدن مطالبات تا قبل از رخداد بحران‌ها بوده است.

دخالت‌های بیش از حد نیروهای حراستی همیشه موجب ایجاد تنش در بافت تجمع می‌شود

هاشمی در پاسخ به این پرسش که فضای تجمعات دانشجویی در این چند روز اخیر را چطور ارزیابی می‌کنید؟ تصریح کرد: در مورد تجمعات دانشجویی، به نظر من مهم‌ترین معیار محک مسئولین دانشگاه ممانعت از این است که به واسطه تجمعات، دانشگاه درگیر فضای امنیتی شود. تجمعات دانشجویی باید در داخل دانشگاه برگزار شوند و مطالبات باید پاسخ داده شوند. اما حضور نیروهای امنیتی و دخالت‌های بیش از حد نیروهای حراستی همیشه موجب ایجاد تنش در بافت تجمع می‌شود. مهم‌ترین چالش دانشگاه در مواجهه با فضای کنونی، مدیریت فضای امنیتی- سیاسی است.

حضور نیروهای امنیتی تجمع کوی دانشگاه را به تنش کشید

وی بیان کرد: تاکنون دو رخداد تنش‌زا در دانشگاه اتفاق افتاده است؛ یکی در کوی دانشگاه و دیگری در پردیس مرکزی، که در مورد اول حضور نیروی امنیتی باعث ایجاد تنش در کوی دانشگاه تهران شده است که اعلام موضع صحیح ریاست دانشگاه تهران واکنشی به همین موضوع و تلاشی برای تنش زدایی از فضای تجمع بوده است. مورد دوم نیز برخورد فیزیکی بعضی نیروهای حراستی در پردیس مرکزی دانشگاه با دانشجویان بوده است. مدیران دانشگاهی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تنش‌ها در فضای دانشگاه را از بین ببرند. دانشگاهی که بتواند تجمعات دانشجویی را از صفر تا صد مدیریت کند و فضایی برای تجمع ایجاد نماید، می‌تواند از بروز تنش جلوگیری کند تا در نهایت، هزینه‌ای برای هیچ‌ دانشجویی ایجاد نشود.

هزینه‌ اعتراضات دانشجویی باید کاهش یابد

این دانشجو با تاکید بر این موضوع که مهم‌ترین چالشی که مقامات دانشگاهی باید مدیریت کنند، جلوگیری از امنیتی شدن فضا و کاهش هزینه‌های اعتراضات دانشجویی است، اظهار کرد: یکی از راه‌حل‌ها برای مطالبه محور کردن تجمعات، احیای تشکل‌های دانشجویی و ایجاد فضایی برای آن‌هاست که نباید مغفول واقع شود. تشکل‌های مختلف مطالبات خود را مشخص کرده‌اند. اول از همه، مطالبات صنفی باید برطرف شوند و اجازه برگزاری عزاداری‌ها باید با تمامی حمایت داده شود. مهم‌تر از همه، حفظ امنیت تجمعات دانشجویی باید با دانشگاه باشد. دانشگاه باید به‌سرعت با هر نیروی حراستی که تخلف می‌کند، برخورد کند. رفتارهای خارج از قاعده این افراد باید در هیئت تخلفات اداری مورد بررسی و برخورد سریع و قاطع قرار گیرد. ما در مجموعه انجمن اسلامی نیز پیگیر این مطالبه و برخورد دانشگاه با این نیروهای متخلف خواهیم بود.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش