دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۶ - ۱۳ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۱۷۷
دولت

رئیسی: ترامپ باید محاکمه و قصاص شود/ شما یک ملت را ترور کردید

ابراهیم رئیسی خواستار محاکمه ترامپ,ترار قاسم سلیمانی
رییس جمهوری گفت: شما یک ملت را ترور کردید نه یک فرد را. باید متجاوز و قاتل اصلی، رئیس جمهور وقت آمریکا، قصاص شود و باید حکم خدا در مورد او جاری شود.

به گزارش ایسنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی طی سخنانی در مراسم دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی که در مصلی تهران برگزار شد، با بیان اینکه شهید سلیمانی نه به عنوان یک فرد که به عنوان یک فرهنگ، راه و مکتب از سوی رهبری انقلاب اسلامی معرفی شد، اظهار کرد: اگر شخصیت یک فرد بسیار توسعه یافت دیگر فقط یک فرد حقیقی نیست، بلکه توسعه وجودی، او را شخصیتی می‌کند که به عنوان یک ملت و یک مکتب از او یاد می‌شود.

وی افزود: این مکتب نه با ترور از بین می‌رود نه با موشک. مکتب می‌ماند و بقا دارد. امیرالمومنین وقتی که مالک اشتر به شهادت رسید در کلامی تاکید فرمودند که او از یک وسعت وجودی برخوردار شده است که راهش، راه امیرالمومنین است. راه حاج قاسم هم ادامه راه امام خمینی و امام خامنه‌ای است.

رییس جمهور  تصریح کرد: او اهل صدق، اخلاص و دلدادگی به خدا بود. برای کارهای بزرگ فقط خشیت الهی می‌تواند کمک‌کننده باشد تا از هیچ چیز و هیچ کس هراس نداشته باشیم. رمز موفقیت حاج قاسم هم همین خشیت الهی بود. او با علم به قدرت ظاهری آمریکا و همپیمانانش، از عمق جان عقیده داشت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

رییسی در ادامه با بیان اینکه او سردار و شخصیت نظامی بود، ولی نباید فقط به عنوان شخصیت نظامی دید، افزود: او دارای فرهنگ بود. او تخصص فتح سرزمین‌های اشغال شده را داشت، تخصص فتح دل ها را داشت. و فتح دل ها مهمتر از فتح سرزمین هاست. فتح دل ها با پول و قدرت اتفاق نمی‌افتد. او روح بزرگی داشت که به تعبیر قرآن درباره یاران رسول الله دربرابر دشنمان سخت بود، اما در مقابل دوستان و مظلومان رحما بینهم بود.

رییس جمهور با اشاره به اینکه حاج قاسم مرد میدان شد، چون ظرفیت داشت، گفت: او در منطقه ظرفیت سازی کرد و جوانان منطقه را برای دفاع از دین، منطقه و کشورهایشان بسیج و به خط کرد و نتیجه، مرگ داعش و پیروزی جبهه مقاومت شد. دشمن از حزب الله نگران بود، اما حزب الله به یک جبهه مقاومت در منطقه تبدیل شد.

وی افزود: شهید سلیمانی به وضع موجود قانع نبود. تفکرش و نگاهش انقلابی بود و قانع نمی شد و معتقد بود آنچه در توانش بود باید به کار گرفته شود و اینگونه پیش رفت. نگاه او تمدنی و تشکیل مدنیتی به نام دین در منطقه بود و همین نگاه دشمن را شکست داد. او هم شجاعت داشت و هم عقلانیت.

رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه سردار سلیمانی بن بست شکن بود و هیچ مانعی را پیش روی خود به رسمیت نمی شمارد، اظهار کرد: حاج قاسم بصیرت داشت. دشمن تصور کرد روز ۱۳ دی روز پایان حاج قاسم است، اما زهی خیال باطل و این روز شد روز تولد دیگر حاج قاسم و تا زمین، زمین است و زمان، زمان، عمر او ادامه خواهد داشت‌.

وی ادامه داد: می‌خواستند عاشورا پایان حسین(ع) باشد، اما عاشورا روز تولد کربلاییان شد. رهبری درست فرمودند که شهید سلیمانی بسیار خطرناک تر از سردار سلیمانی خواهد بود. وصیت سردار سلیمانی به عنوان منشور انقلاب اسلامی باید در جامعه جلوه بیشتری یابد. او معتقد بود اگر این خیمه بماند همه حرم ها می ماند، اما اگر این خیمه آسیب ببیند همه حرم ها آسیب می‌بیند، پس باید تلاش کنیم نظام حفظ شود، سعادت ما در حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

رئیسی با بیان اینکه سردار سلیمانی همه جا دنبال حل مشکلات مردم بود، گفت: این شهید در دوره ای که من در آستان قدس رضوی بودم به من می گفت برای خانواده های فاطمیون کاری انجام دهید.

وی افزود: سردار سلیمانی یک دیپلمات مقتدر و یک میدان دار بود که خوش درخشید. او فردی انقلابی و فراجناحی بود و مسئله اش نجات اسلام و دفع شر، فساد و ظلم بود. سردار سلیمانی از سنی، شیعه، فلسطینی، لبنانی، یمنی، ایزدی و مسیحی دفاع می کرد و نگاهش دفع شر دشمن و آزادسازی منطقه بود.این شهید هم ظرفیت داشت و هم در جهان اسلام ظرفیت سازی کرد. وی این ظرفیت را از عبودیت پروردگار پیدا کرد.

رئیسی در ادامه گفت: باید رئیس جمهور وقت آمریکا که دستور ترور شهید سلیمانی را صادر کرد محاکمه و قصاص شود و حکم خدا درباره او اجرا شود. اگر سازوکار محاکمه ترامپ، پمپئو و دیگران در دادگاه فراهم شد و آن ها مجازات شدند فبها، والا دست انتقام از آستین ملت بیرون می آید.

رئیس جمهور در پایان خطاب به مسئولان نظام بیان کرد: پیام شهید سلیمانی برای همه ما این است که باید در مسیر خدمت به مردم گره گشایی از زندگی آن ها، نجات اقتصاد کشور و پیشبرد اهداف انقلاب هیچ مانعی را به رسمیت نشماریم و با فرهنگ «ما می توانیم» و با تمام قوت کارها را به پیش ببریم و رضایت خدا و شاد کردن دل مردم را پیشه کنیم.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش