شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۵۸ - ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۲۶۴
دولت

بازرس ویژه رئیس‌جمهور بدون شفاف‌سازی عقب‌نشینی کرد

سکوت پاستور درباره رانت خودروی دوران ریاست رئیسی در قوه‌قضائیه و دولت

دریافت بدون ضابطه خودرو در سازمان بازرسی,ریاست درویشیان بر سازمان بازرسی
سخنان روز ۱۵ اردیبهشت سلیمی باعث ایجاد سوالات و ابهامات زیادی درباره ماجرای دریافت بدون ضابطه خودرو در سازمان بازرسی در دوران ریاست درویشیان شده بود. همین مساله هم این سوال را ایجاد می‌کند که چرا درویشیان با سکوت و بدون کوچکترین اشاره‌ای به چنین موضوع و اتهام بزرگی، از کنار آن گذشته است و آن را نادیده انگاشته است؟

به گزارش فراز، رئیس دفتر بازرسی رئیس جمهور می‌گوید که صحبتی مبنی بر واگذاری خودرو به ۱۰۰ نماینده مجلس نداشته است. درویشان تاکید کرده که سخنان او در رسانه‌ها تحریف شده است.

بازرس ویژه رئیس‌جمهور روز ۱۳ اردیبهشت تایید کرده بود که بیش از ۱۰۰ خودرو «به قیمت کارخانه و بدون قرعه‌کشی» به تعدادی از نمایندگان تحویل شده است. او گفته بود تفاهمنامه تحویل خودروهای شاسی‌بلند در تابستان ۱۴۰۰ و قبل از تشکیل کابینه دولت ابراهیم رئیسی امضا شده.

درویشیان که این سخنان را هفته قبل در گفت و گو با «ایرنا» مطرح کرده بود، تاکید داشت: «قبل از تشکیل کابینه دولت سیزدهم، قراردادی بین یک شرکت شبه‌کاغذی غیرمرتبط به نام «رادین مبین غرب» با خودروساز منعقد و طبق مستندات به‌دست آمده، با کارسازی یکی از مسؤلان وقت در مجلس نسبت به واگذاری بیش از یکصد خودرو به قیمت کارخانه و بدون قرعه‌کشی به تعدادی از نمایندگان و براساس معرفی و واسطه‌گری شرکت صوری مذکور انجام شده است.»

او اکنون به همین خبرگزاری گفته است: «گفت وگوی اینجانب در خصوص واگذاری خودرو به نمایندگان مجلس در دیگر رسانه‌ها تحریف شده و در انتشار آن در رسانه‌ها دقت نشده است. صحبتی مبنی بر واگذاری خودرو به ۱۰۰ نماینده مجلس نداشتم. تفاهم نامه منعقد شده توسط یک شرکت غیر وابسته به مجلس با یک خودروساز برای دریافت خودرو برای افراد متفرقه بوده است. واگذاری خودرو به نمایندگان در ارتباط با استیضاح وزیر وقت صمت نیز صحت نداشته و نسبت ناروایی در این خصوص به مجلس و دولت داده شده است.» 

دست دولت رئیسی هم در کار است

سخنان روز ۱۳ اردیبهشت درویشیان بلافاصله با واکنش‌های تندی در مجلس مواجه شده بود. از جمله هیئت تحقیق و تفحص مجلس از نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که علاوه بر تعدادی از نمایندگان مجلس، مدیران نهاد ریاست‌جمهوری و وزارتخانه‌ها و «احتمالا خانواده مدیران دولتی» نیز خارج از نوبت و ضوابط قانونی، خودرو دریافت کرده‌اند.

احسان ارکانی، نماینده مجلس و دبیر هیئت تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری، روز شنبه ۱۶ اردیبهشت به خبرگزاری ایلنا گفت که اطلاعاتی درباره قرارداد یکی از شرکت‌های خودروسازی برای واگذاری غیرقانونی تعدادی خودرو به وزارتخانه‌های دولتی و نهاد ریاست جمهوری به دست این هیئت رسیده و «این مسیر تداوم دارد.»

او افزود: «یک بسته فروش ویژه برای افراد معرفی شده از وزارتخانه‌های مختلف توسط این خودروساز اختصاص یافته که اسامی این سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها در اختیار ما قرار گرفته است.»

وزارت آموزش پرورش، صندوق بازنشستگی کشوری، وزارت راه و شهرسازی، وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه، سازمان تامین اجتماعی، وزارت ارتباطات، وزارت نیرو، وزارت ورزش و جوانان و نهاد ریاست جمهوری از جمله بخش‌های دولتی هستند که به گفته ارکانی، «با این خودروساز قراردادی را برای دریافت خودرو خارج از چرخه ثبت‌نام در سامانه و نوبت‌دهی امضا کرده‌اند و تحت عنوان فروش سازمانی خودرو دریافت کرده‌اند».

اشاره ارکانی به اینکه «این مسیر تدوام دارد» مشخصا ناظر به این است که در دوران رئیسی هم رانت خودرو در نهادهای دولتی قطع نشده است. 

بگم بگم خودرویی علیه قوه قضائیه دوره رئیسی

اما علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس کار را حتی به دوران ریاست رئیسی در قوه قضائیه هم کشاند. او در همین رابطه در گفت وگویی با خبرگزاری خانه ملت که رسانه رسمی مجلس محسوب می‌شود، گفت: «چرا درویشیان پاسخ نمی‌دهد وقتی در سازمان بازرسی بود چند ماشین دریافت کردند؟ در حالی که ما نسبت به این امر اطلاعات داریم؛ وی در این خصوص سکوت کرده است. وی باید سریع‌تر اسناد و مدارکش را ارائه کند و اگر اسنادی وجود نداشته باشد ما نیز این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.» 

این زد و خورد کلامی بخش مهمی از تقابل این روزهای مجلس و دولت بر سر ماجرای خودروهای شاسی بلند اعطاء شده به برخی نمایندگان است. درویشیان، بازرس ویژه رئیس جمهوری و رئیس سابق سازمان بازرسی کل کشور در دوران ریاست رئیسی بر قوه قضائیه در حالی از اظهارات روز ۱۳ اردیبهشت ماه خود عقب‌نشینی کرده که عضو هیات رئیسه مجلس هنوز هیچ عقب‌نشینی متقابلی نداشته است.

به عبارتی با این وضع ماجرای جدیدی گشوده شده و آن هم جریان دریافت خودرو خارج از ضابطه توسط سازمان بازرسی در سال‌های قبل از ۱۴۰۰ است. خصوصا اینکه درویشیان در اظهارات جدید خود هیچ اشاره‌ای به این موضوع مهم نکرده و توضیحی درباره آن نداده است.

این در حالی است که سخنان روز ۱۵ اردیبهشت سلیمی باعث ایجاد سوالات و ابهامات زیادی درباره ماجرای دریافت بدون ضابطه خودرو در سازمان بازرسی در دوران ریاست درویشیان شده بود. همین مساله هم این سوال را ایجاد می‌کند که چرا درویشیان با سکوت و بدون کوچکترین اشاره‌ای به چنین موضوع و اتهام بزرگی، از کنار آن گذشته است و آن را نادیده انگاشته است؟

اطلاعات رانت خودرو سازمان بازرسی جدید است؟

علیرضا سلیمی در حالی روز ‍۱۵ اردیبهشت اتهام رانت خودرو به سازمان بازرسی در دوران ریاست رئیسی بر قوه قضائیه را مطرح کرد که دو سال قبل خود یکی از ۲۲۰ نماینده ای بود که نامه دعوت از رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری را امضا کرده بود. در آن زمان بحث فسادستیزی رئیسی و پاکدستی تیم او یکی از دلایل این دعوت اعلام شده بود. سلیمی مشخص نکرده که اطلاعاتش درباره رانت خودرو در سازمان بازرسی کل کشور قبل از انتخابات ۱۴۰۰ را اخیرا دریافت کرده یا مربوط به همان زمان است.

این مضوع از آنجا مهم است که اگر این اطلاعات جدید است چطور بلافاصله بعد از سخنان درویشیان فاش شده و اگر نه چرا در زمان انتخابات ۱۴۰۰ آن را نادیده گرفته‌اند؟

عقب نشینی بدون شفاف‌سازی

اما مساله اصلی‌تر این است که آیا مسایلی مانند طرح موضوع رانت خودرو در سازمان بازرسی در دوران ریاست رئیسی بر قوه قضائیه باعث برخی عقب‌نشینی‌ها شده؟ به هر حال اکنون این مساله توسط یک نماینده مجلس با قطعیت کامل مطرح و در سطح افکارعمومی به شکل وسیع منتشر شده است. مهمتر اینکه این اتهام ناظر به یکی از مهمترین بازوهای قوه قضائیه در مبارزه با فساد اداری و ساختاری در دستگاه‌های دولتی طرح گردیده است.

در کنار این نمایندگان و مقامات مجلس از وجود گسترده رانت خودرو در دولت حتی در دوران ریاست جمهوری رئیسی سخن می‌گویند و اظهارات پیش از دستور صبح ۱۷ اردیبهشت قالیباف هم تاکیدی دوباره بر همین موضوع است. 

طبیعی است که چنین مساله مهمی یعنی وجود رانت خودرو در دولت و قوه قضائیه را نمی‌شود بدون توضیح تکمیلی باقی گذاشت و به سوالات افکار عمومی پاسخی نداد. به هر حال هر چه هست، مساله رانت خودرو در سازمان بازرسی نیازمند توضیحات شفاف‌تر و تکمیلی برای متقاعد کردن افکار عمومی است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
لعنت بر مسئولین فاسد
سلام هرچه بگندد نمکش می زنند ، وای به روزی که بگند نمک!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش