جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۰۶ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۰۹۸
دولت

نباید کشور را وارد چالش و منازعه انتقام کرد

تداوم اعتدال در دولت دوازدهم

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت,صادق ملکی
صادق ملکی، کارشناس و تحلیلگر ارشد سیاسی در یادداشتی  می‌نویسد: در فضای امروز پس از انتخابات، رأی به روحانی رأی به تداوم راه اعتدالی و و نگاه ایجابی به صحنه سیاست است.

در فضای انتخابات دیروز رأی به روحانی رأی به عقلانیت، رأی به تقویت جمهوریت و در فضای امروز پس از انتخابات، رأی به روحانی رأی به تداوم راه اعتدالی و نگاه ایجابی به صحنه سیاست است.

 

انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶، شکوهی از تعامل و وفاق ملی ایرانیان نزد مردم جهان و منطقه به نمایش گذاشت که بسیاری به آن غبطه خورند. شیوه دولت روحانی در کشورداری مبتنی بر تدبیر برخاسته از عقلانیت متکی بر اعتدال بوده است. این شیوه در سایه دستور عمل نرمش قهرمانانه، هماهنگی قوا و تحت حمایت مردم، توانست سایه جنگ را از کشور دور کرده و تبلور عملکرد یکدست نظام، در مواجهه با بحرانی باشد که تعلل در درک ابعاد و یا تأخیر در ورود به حل آن، می توانست کیان کشور را با خطری جدی مواجه کند.

 

مهمترین علت رأی مجدد مردم به روحانی و نه به دیگرانی که افزایش یارانه ها را وعده داده بودند، تداوم شیوه اعتدال، در دولت دوازدهم می باشد.

 

عقلانیت متکی بر اعتدال در دولت یازدهم، روش خاصی در اداره کشور بود، که می توان آن را به نام روحانی ثبت کرد. بطور کلی این شیوه در عملکرد سیاسی توانست عناصر معتدل اصلاح طلب و اصولگرا را زیر یک چتر گرد آورده و جامعه ایرانی را تا حدود زیادی از آفت افراط و تفریط دور نماید. در واقع در دولت یازدهم ترکیبی از عقلای اصلاح طلب و اصولگرا توانستند، با تقویت همبستگی ملی، یک دولت موفق به عرصه ظهور برسانند.

 

فضای انتخاباتی و مسایل حاشیه ای آن، آسیب نسبی به این شیوه راهبردی وارد کرد. متأسفانه صحنه سیاسی ایران بعد از مشروطیت، بیشترین صدمه را از درگیری جناح های سیاسی خورده و عدم ثبات سیاسی از مهمترین عوامل کندی توسعه سیاسی و اقتصادی ایران بوده است.

 

عقبه ذهنی مردم آسیب خورده از گذشته دور و نزدیک، همچنان نگران تکرار این روند بوده و می باشند. با ادبیات ایجابی و زبان نرم، باید چشم های این مردم نگران را آرام کرد. مردم نگران هستند. نگران ایران، نگران امروز و فردایی هستند که اختلافات جدی دوباره امیدهای زنده شده از اعتدال، به جای اینکه جامعه ایرانی را به جلو و پیشرفت ببرد به عقب بازگردانده و گرفتار سرابی دیگر بنماید.

 

در دولت یازدهم، هماهنگی میان مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، در مسیر تعادل، مهمترین عامل رسیدن به فرجام برجام بوده است. بخش مهمی از مردمی که به روحانی رأی داده اند اعتقاد دارند که تداوم این مسیر در عرصه های سیاسی و... تنها راه نجات کشور بوده و می باشد. در واقع از منظری در ۲۹ اردیبهشت، مردم با رای مجدد به اعتدال خواهان استمرار راه دولت یازدهم، در دولت دوازدهم شدند.

 

انتظار آن است ضمن اینکه پیروزی در انتخابات را با همه ابعاد درک کنیم، سختی های حاصله از پذیرش این پیروزی از سوی طرف بازنده را نیز درک نماییم. نباید کشور را وارد چالش و منازعه انتقام کرد. باید شعارها و اظهارات تند انتخاباتی را به تاریخ سپرده و همه منادی برادری و دوستی در سایه اعتدال شوند.

 

کماکان تداوم خط مشی دولت در حرکت اعتدالی باید کانون اصلی و نقطه اتصال میان رهبری و ریاست جمهوری باشد. رقبای دولت چون از تبعات این راهبرد آگاهند سعی در تخریب این روش نتیجه بخش داشته و دارند. رویکرد اعتدالی و تلاش برای تقویت آن، فرصت را از نیروهای تندرو گرفته و عرصه قدرت را به دست نیروهایی خواهد سپرد که می توانند با اعتدالگرایی، منافع ملی، توسعه، ثبات و آرامش جامعه ایرانی در مراودات داخلی و خارجی را حفظ و تامین نمایند.

 

 

irdiplomacy.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش