به گزارش مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، هیئت وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ح) تبصره (۲۰) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، موضوع جلوگیری از هزینه کرد اعتبارات در امور غیرضرور، آییننامه اجرایی بند یادشده را تصویب کرد.
براساس این آییننامه اجاره هر گونه ساختمان و تأسیسات جدید و خرید ساختمان و تأسیسات جدید اداری، رفاهی، فرهنگی و ورزشی به استثنای واحدهایی که حسب ضرورت در سال ۱۳۹۷ به دلیل تغییر تقسیمات کشوری، تجمیع ساختمان های اداری موجود بدون ایجاد بار مالی جدید یا تمرکز زدایی و خروج از کلانشهرها بدون ایجاد بار مالی جدید راه اندازی شوند، از هر محل از جمله مجوزهای هزینه کرد خارج از شمول موضوع جزء (۳) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) -مصوب ۱۳۹۳-، ممنوع است.
چارچوب نوسازی تجهیزات و ملزومات اداری
این آیین نامه همچنین نوسازی تجهیزات و لوازم اداری به استثنای واحدهایی که حسب ضرورت در سال ۱۳۹۷ به دلیل تغییر تقسیمات کشوری، تجمیع ساختمان های اداری موجود بدون ایجاد بار مالی جدید یا تمرکززدایی و خروج از کلانشهرها بدون ایجاد بار مالی جدید راه اندازی شوند، از هر محل از جمله مجوزهای هزینه کرد خارج از شمول موضوع جزء (۳) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، ممنوع است.
بر اساس این مصوبه هزینه های مصرفی و ملزومات اداری برای دستگاه اجرایی، حداکثر به میزان هفتاد درصد (۷۰ درصد) عملکرد سال قبل مجاز است.
محدودیت های سفرهای خارجی و ماموریتهای داخلی
همچنین هزینه های سفرهای خارجی و مأموریت های داخلی به استثنای مأموریت های واحدهای نظارت در دستگاه اجرایی و امور بین الملل نفت و گاز وزارت نفت و امور بین الملل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان انرژی اتمی ایران (با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور/ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها) حداکثر به میزان شصت درصد (۶۰ درصد) عملکرد سال قبل مجاز است.
ضوابط برگزاری همایش و گردهمایی
در این آییننامه تاکید شده است: هزینههای برگزاری هر گونه همایش، گردهمایی و نظایر آن از محل تمامی اعتبارات دستگاه اجرایی از جمله مجوزهای هزینه کرد خارج از شمول موضوع جزء (۳) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، حداکثر به میزان سی درصد (۳۰ درصد) عملکرد سال قبل و با اتخاذ تدابیری برای مدیریت هزینه ها امکان پذیر است.
چاپ نشریات غیرمرتبط ممنوع
همچنین چاپ نشریات غیرمرتبط با وظایف دستگاه اجرایی از هر محل از جمله مجوزهای هزینه کرد خارج از شمول موضوع جزء (۳) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، ممنوع است.
استفاده از مجوز هزینه کرد خارج شمول؛ حداکثر ۵۰ درصد سال قبل
استفاده از مجوز هزینه کرد اعتبارات به صورت خارج از شمول قانون محاسبات عمومی کشور و سایر قوانین و مقررات مربوط، موضوع جزء (۳) بند (ط) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، حداکثر به میزان پنجاه درصد (۵۰ درصد) عملکرد سال قبل مجاز است. موارد استثنا نیز صرفاً برای موارد خاص با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز خواهد بود.
سازمان برنامه و بودجه کشور نیز مکلف است گزارش عملکرد این تصویبنامه را پس از دریافت و بررسی گزارشهای دستگاههای اجرایی، در پایان سال مالی تهیه و به مراجع ذیصلاح ارسال کند.
در این آییننامه همچنین تاکید شده است استفاده از منابع شرکتهای دولتی برای هزینه در موارد ممنوعیتها و محدودیتهای موضوع این آییننامه توسط دستگاههای اجرایی مجاز نیست.
هیات دولت برنامه حمایتی از خانوارهای کم درآمد را بررسی کرد
در این جلسه همچنین اعضای دولت به بررسی آثار و پیامدهای هریک از جنبه های بسته حمایتی دولت پرداختند و ادامه مباحث به جلسه آینده موکول شد.
اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه در برخی مناطق کشور
هیات وزیران همچنین با اختصاص اعتبار و تسیهلات بانکی برای جبران خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه در برخی از مناطق کشور موافقت کرد.
بر این اساس، مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار به منظور برنامه ریزی های صورت گرفته جهت تأمین هزینه های اضطراری و ضروری ناشی از مخاطرات طبیعی در کشور، به سازمان مدیریت بحران کشور اختصاص یافت.
اختصاص مبلغ ۲۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار برای جبران خسارت و بازسازی واحدهای مسکونی و تأسیسات زیربنایی خسارت دیده ناشی از زلزله مورخ ۲۴ تیرماه ۹۷ در شهرستان جاجرم واقع در استان خراسان شمالی، از دیگر موارد مصوب هیات وزیران بود.
اعتبار یاد شده شامل کمک بلاعوض معیشتی برای ۳۸۰ واحد آسیب دیده از زلزله به ازای هر واحد مبلغ ۲۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض تعمیری جهت ۸۵ واحد مسکونی روستایی آسیب دیده به ازای هر واحد ۲۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت بازسازی ۲۹۵ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد ۵۰ میلیون ریال است.
همچنین با تصویب دولت، مبلغ ۱۲۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود ۴ درصد در مناطق روستایی و ۵ درصد در مناطق شهری به آسیب دیدگان ناشی از زلزله در استان مذکور برای بازسازی واحدهای مسکونی اختصاص یافت. این تسهیلات در جهت بازسازی ۲۹۵ واحد مسکونی روستایی خسارت دیده به ازای هر واحد تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال، تعمیر تعداد ۸۵ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد تا سقف ۱۲۰ میلیون ریال و تأمین لوازم معیشتی تعداد ۲۹۵ واحد مسکونی به ازای هر واحد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال خواهد بود.
هیات وزیران در ادامه، با امهال اصل تسهیلات اخذ شده تا ۱۵ مهرماه ۱۳۹۷ خسارت دیدگان ناشی از سیل اخیر در استان های مازندران و گیلان به مدت دو سال موافقت کرد.
دولت همچنین مبلغ ۵ میلیارد و ۴۰۸ میلیون ریال برای تأمین بار مالی ناشی از امهال تسهیلات دریافتی واحد مرغداری شرکت تعاونی (۲۳۱۷) سپید مرغ آریا واقع در شهرستان ملکشاهی استان ایلام از بانک کشاورزی به دلیل بارش برف سنگین و طوفان اختصاص داد.
- 18
- 1