حسینعلی امیری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا تاکید کرد: البته دولت در لایحه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی حکم و بندی در زمینه استانی شدن انتخابات نداشت.
وی افزود: اما در عین حال دولت و حتی شخص رئیس جمهوری با موضوع استانی شدن انتخابات موافق است و حتی بسیاری از اهداف و محورهای مندرج در لایحه جامع انتخابات را پوشش می دهد.
امیری بیان کرد: لایحه جامع انتخابات هشتم بهمن ۹۷ با یک فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و امیدواریم که تا پیش از خرداد سال آینده به تصویب نمایندگان برسد.
معاون رئیس جمهوری برخی از اهداف و شاخص های لایحه جامع انتخابات را یادآور شد و گفت: شفاف سازی در هزینه کرد منابع و پررنگ شدن نقش احزاب از مهمترین مولفه ها و هدف های تعیین شده در این لایحه است.
امیری تاکید کرد: مشخص شدن مرز نظارت ها و اجرا در فرآیند انتخابات از دیگر شاخص ها و ویژگی های بارز این لایحه است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری همچنین گفت: در این لایحه امتیازهای قابل توجهی برای حضور زنان در عرصه سیاسی دیده شده است.
وی ایجاد وحدت رویه و نیز افزایش مدت زمان رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخاباتی را از دیگر ویژگی های بارز این لایحه جامع ذکر کرد.
امیری ابراز امیدواری کرد: لایحه جامع انتخابات که محصول یک دوره چندین ساله مطالعه و کارشناسی شده است در دستور کار مجلس قرار گیرد.
معاون رئیس جمهوری یادآور شد: لایحه جامع اصلاح قانون انتخابات از سوی دولت، به شکل طرح جامع و کامل همه انتخابات اعم از رئیس جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شوراها را شامل می شود.
بر اساس طرح استانی شدن انتخابات، یک نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی در رقابت های انتخاباتی با سایر داوطلبان در همان حوزه باید علاوه بر این که حداقل ۲۰ درصد آرا رای دهندگان را کسب کند در رقابت سراسری در استان نیز بیشترین آرا رای دهندگان را نسبت به سایر نامزدهای رقیب، کسب کرده باشد.
در این طرح آمده است: «در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی به دست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رای را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان آن استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه مییابند.
- 11
- 2