به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه هیل، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا در بیانیهای گفت: دموکراتها دارند ۴۰ میلیارد دلار دیگر به اوکراین میفرستند، در حالی که والدین آمریکایی در سیر کردن شکم فرزندانشان مشکل دارند.
ترامپ گفت، هیچکس درباره کمبود شیرخشک در آمریکا حرفی نمیزند، مسئلهای که ترامپ آن را یک «بیآبرویی ملی» دانست.
او گفت: خانوادههای آمریکایی در ۲۰۲۲ نمیتوانند برای فرزندانشان شیرخشک بخرند، این غیرقابل تصور است! خانوادههایی که فرزندانشان حساسیتهای حاد دارند و به شیرخشکهای «آسانگوار» نیاز دارند هم وضع به مراتب ناامیدانهتری داشته و در تنگنا قرار دارند.
در اوایل این هفته، مجلس نمایندگان آمریکا حدود ۴۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین را تصویب کرد، از جمله ۸.۷ میلیارد بودجه حمایت اقتصادی، ۶ میلیارد دلار کمک امنیتی و ۹۰۰ میلیون دلار کمک برای خدماترسانی به پناهندگان.
این بسته کمکی با ۳۶۸ رای موافق به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید و تنها ۵۷ تن از نمایندگان جمهوریخواه با تصویب آن مخالفت کردند؛ این بدین معناست که اکثریت اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز از این بسته کمکی حمایت کردند.
رهبر اکثریت مجلس سنای آمریکا، چاک شومر (دموکرات) و رهبر اقلیت این مجلس، میچ مککانل (جمهوریخواه) به توافقی با هدف تصویب این بسته کمکی در سنا دست یافتند، اما رند پل، سناتور جمهوریخواه سنای آمریکا جلوی تصویب ضربالاجلی این بسته کمکی را گرفت.
رند پل خواستار آن شد که مقام «بازرس کل افغانستان» در متن این لایحه به گونهاش گسترش یابد که نقش نظارت بر بودجههای تخصیص داده شده به اوکراین را هم داشته باشد. او همچنین خواست که اضافه کردن این بخش به متن لایحه، به عنوان یک متمم به رای مجزا گذاشته نشود.
به صورت مجزا، قانونگذاران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات نسبت به مسئله کمبود سراسری شیرخشک در آمریکا ابراز نگرانی کردهاند و برخی از آنان که فرزندان کوچک دارند، شخصا از افزایش قیمت و کمبود شیرخشک رنج میبرند.
بایدن لایحه بازگشت تایوان به سازمان بهداشت جهانی را امضا کرد
بایدن لایحهای را امضا کرد که به تایوان کمک میکند تا بار دیگر عضو ناظر سازمان بهداشت جهانی شود که نشان دهنده حمایت قوی واشنگتن از این جزیره محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز جمعه ضربالاجلی برای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به منظور امضای این لایحه و تبدیل آن به قانون بود که به صورت مستقیم وزارت خارجه را مسئول توسعه استراتژی برای احیای وضعیت ناظر تایوان در سازمان بهداشت جهانی میداند.
همچنین قرار است هفتاد و پنجمین جلسه سازمان بهداشت جهانی ۲۲ تا ۲۸ مه سال جاری میلادی در ژنو برگزار شود.
این لایحه که توسط باب منندز، سناتور آمریکایی و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ارائه شده ششم اوت ۲۰۲۱ در سنا تایید شد و در تاریخ ۲۷ آوریل سال جاری میلادی در مجلس نمایندگان هم چراغ سبز گرفت.
منندز در پیامی توئیتری نوشت، بابت اینکه بایدن این لایحه را امضا کرده بسیار خوشحال است.
این سناتور آمریکایی افزود: در مواجهه با اقدامات خصمانه چین، تلاشهای ما نشان دهنده تعهد آمریکا به حضور متناسب تایوان در عرصه بینالمللی است.
تایوان که رسما "جمهوری چین" نامیده میشود، در سال ۱۹۷۲ پس از آنکه کرسی خود را در سازمان ملل از دست داد و آن را به چین واگذار کرد، از سازمان جهانی بهداشت اخراج شد.
تایوان بعد از آن از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ عضو ناظر سازمان بهداشت جهانی بود زمانیکه روابط بین این جزیره و چین در دوران حکومت حزب کومینتانگ در تایوان خوب بود.
در پی روی کار آمدن تسای اینگ به عنوان رئیس جمهوری تایوان به دلیل داشتن رویکرد ضد چین و همچنین رویکردهای استقلال طلبانه، دولت پکن سازمان بهداشت جهانی را تحت فشار قرار داد تا تایوان را دعوت نکند.
وزارت خارجه تایوان نیز امروز (شنبه) اعلام کرد که امضا این لایحه بسیار معنادار است به ویژه آنکه نشست سازمان بهداشت جهانی به زودی برگزار میشود.
- 11
- 1