به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در جریان سخنرانی در نشست آب و هوای سازمان ملل در شهر شرم الشیخ در مصر گفت: ما فورا به توافق پاریس بازگشتیم. ما اجلاسهای بزرگ آب و هوایی تشکیل دادیم، من بابت خروج از این توافق عذرخواهی میکنم.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی کمی پس از ورودش به کاخ سفید روند خروج آمریکا از توافق پاریس ۲۰۱۶ را آغاز کرد؛ اقدامی که بایدن چند ساعت پس از آغاز رسمی دوره ریاست جمهوریاش آن را تغییر داد و اعلام کرد که واشنگتن مجددا به این توافق ملحق میشود. هدف این توافق به صفر رساندن انتشار گاز کربن برای متوقف کردن افزایش کنونی دمای کره زمین است.
بایدن بر تلاشهای دولتش برای افزایش اقدامات آمریکا برای برعهده گرفتن مجدد رهبری مقابله با تغییرات آب و هوایی تاکید کرد و گفت: در جریان این دو سال ریاست جمهوری من، ما در داخل آمریکا به پیشرفتهای بیسابقهای در این زمینه رسیدهایم.
وی افزود: دولت من در چند روز نخست روی کار آمدن برنامه جسورانهای را برای رسیدگی به بحران آب و هوا و افزایش امنیت انرژی در داخل کشور و سراسر جهان آغاز کرد.
بایدن در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: ما ثابت میکنیم که سیاست آب و هوای خوب یک سیاست اقتصادی خوب است. سرمایهگذاریهای آمریکا در سیاست تغییر اقلیم، الگو برای آمریکا و کل جهان را تغییر خواهد داد.
آلمان از پیمان منشور انرژی خارج شد
وزارت اقتصاد آلمان جمعه شب اعلام کرد که کشورش از پیمان منشور انرژی خارج شده است.
به گزارش ایرنا از رسانههای جهان، فرانزیسکا برانتنر وزیر مشاور در وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد: ما دائماً سیاست تجاری خود را با حفاظت از آب و هوا هماهنگ می کنیم، به همین دلیل از پیمان منشور انرژی خارج می شویم.
وی افزود: این اقدام اشاره مهمی همچنین به کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد است.
با این اقدام آلمان، این کشور به فرانسه و هلند می پیوندد.
در هفتههای گذشته کشورهای فرانسه و هلند نیز از این پیمان خارج شدند و ادعا کردند که این پیمان با پیمان پاریس همخوانی ندارد.
معاهده منشور انرژی به عنوان راهی برای حفاظت از سرمایه گذاری انرژی، به ویژه در آسیای مرکزی و اروپای شرقی آغاز شد.
این پیمان چند جانبه در زمینه های مختلف مانند حمایت از سرمایه گذاری های خارجی, شرایط غیر تبعیض آمیز برای اطمینان از گردش انرژی قابل اعتماد در مرزها, ارتقاء بهره وری انرژی, و ساز و کارهایی برای حل و فصل اختلافات بین طرفین قرارداد, سرمایه گذاران و کشورهای میزبان متمرکز است.
یک عنصر کلیدی این معاهده این است که به شرکتهای انرژی اجازه میدهد از دولتها به خاطر تغییر سیاستهای انرژی که میتواند به سرمایهگذاریهای آنها آسیب برساند، شکایت کنند، اقدامی که میتواند کشورها را در معرض میلیاردها دلار غرامت قرار دهد.
اتحادیه اروپا در ژوئن به اصلاح معاهده منشور انرژی دست یافت، اما سازمانهای غیردولتی این توافق را ناکافی دانستند و از اروپاییها خواستند از آن خارج شوند.
- 10
- 4