چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۶ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۳۰۱
بین الملل

آقایان اصولگرا! مگر می‌شود چین ۵ میلیون داعشی داشته باشد؟

نسل کشی چین,مسلمان کشی چین
اصولگرایان افراطی مدعی‌اند که اویغورها داعشی‌اند. ولی آیا داعش ۵ میلیون عضو در چین دارد؟ حتی اگر حداقل رقم ذکر شده برای اویغورهای محبوس در اردوگاه‌های بازآموزی حزب کمونیست چین را هم در نظر بگیریم، کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که داعش فقط در چین یک میلیون عضو یا سمپات داشته باشد؟

هومان دوراندیش در عصرایران نوشت:در خبرها آمده بود که کمیتۀ داوران فدراسیون فوتبال انگلیس از داوران کلیۀ مسابقات فوتبال انگلستان (لیگ برتر، دسته یک، دسته دو و ...) خواسته است که در ماه رمضان، در صورتی که مسابقات فوتبال با اذان مغرب همزمان شدند، مدتی مسابقه را متوقف کنند تا بازیکنان روزه‌دار بتوانند افطار کنند.

آزادی مذهب و حتی تسهیل شرایط برای سبک زندگی مذهبی، جزو اصول اساسی لیبرالیسم است. از جان لاک، که در بین فیلسوفان "پدر لیبرالیسم" محسوب می‌شود تا جیمز مدیسون که منشور حقوق شهروندی را به قانون اساسی ایالات متحدۀ آمریکا اضافه کرد، لیبرالیسم همواره مدافع اصل "آزادی مذهب" بوده و دولت را از وضع ممنوعیت در "امور خصوصی و عمومی مذهبی" منع کرده‌ است.

حال این حمایت از بازیکنان مسلمان و روزه‌دار لیگ‌های فوتبال انگلیس را مقایسه کنید با رفتاری که حزب کمونیست چین با مسلمانان اویغور در استان سین‌کیانگ چین در پیش گرفته است.

در چین، طبق سرشماری سال ۲۰۰۰، حدود ۵ میلیون مسلمان اویغور وجود دارد که حداقل یک میلیون نفر آن‌ها از سال ۲۰۱۴ در اردوگاه‌های کار محصور شده‌اند و انواع و اقسام رفتارهای غیرانسانی کمونیست‌های چینی را تحمل می‌کنند. البته همۀ افراد زندانی در این اردوگاه‌ها، اویغور نیستند. برخی از آن‌ها مسلمانان متعلق به اقوام دیگرند.

البته بدرفتاری با مسلمانان در چین، نه به اویغورها محدود است نه به ده سال اخیر. مثلا آخرین مدرسۀ زبان عربی در مناطق اویغورنشین چین، در سال ۱۹۹۶ تعطیل شده. همچنین در استان سین‌کیانگ، دانشجویان و کارمندانی که نماز می‌خوانند، از دانشگاه و محل کارشان اخراج می‌شوند.

تازه چین تا حد زیادی پشت دیوار آهنین قرار دارد و اطلاعات مردم جهان از سخت‌گیری‌های جنایتکارانه با اویغورها و سخت‌گیری‌های دیگری که کم‌وبیش متوجه سایر مسلمانان چین است، اطلاع دقیقی ندارند. بدون شک روزی ابعاد سیاست استالینیستی حزب کمونیست چین علیه مسلمانان اویغور، بیش از پیش برملا خواهد شد.

اصولگرایان افراطی مدعی‌اند که اویغورها داعشی‌اند. ولی آیا داعش ۵ میلیون عضو در چین دارد؟ حتی اگر حداقل رقم ذکر شده برای اویغورهای محبوس در اردوگاه‌های بازآموزی حزب کمونیست چین را هم در نظر بگیریم، کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که داعش فقط در چین یک میلیون عضو یا سمپات داشته باشد؟

البته گناه چینیان بر چینیان است نه بر ایرانیانِ دشمن غرب! ولی اگر برادران افراطی داخل کشور، علاقه‌ای ندارند کمکی به مسلمانان اویغور کنند یا همدردی‌ای با آن‌ها نشان دهند، دست کم می‌توانند نقش بلندگوی حزب کمونیست چین را ایفا نکنند و با چسباندن برچسب "داعشی" بر پیشانی یکی دو میلیون مسلمان چینیِ حقیقتا بیچاره، آن‌ها را مستحق تحمل انواع و اقسام رفتارهای ستمگرانه و خفت‌بار ندانند.

محدودیت‌های گوناگون برای مسلمانان چینی در حالی اعمال می‌شود که در لندن انواع مراکز اسلامی شیعی و سنی فعالیت دارند و در سایر شهرهای انگلستان نیز مسلمانان زندگی کاملا نرمالی دارند. حتی عطاءالله مهاجرانی یکی دو سال قبل با رضایت توئیت کرده بود که در لندن، شیعیان در ماه محرم در فلان‌ مسجد مشغول عزاداری بودند و در انتهای توئیتش هم نوشته بود: «فریاد "یا حسین" در لندن!»

و الان در همان لندن و سایر شهرهای انگلستان، قرار است مسابقات فوتبال هنگام اذان مغرب متوقف شوند تا مبادا حقی از مسلمانان فوتبالیست روزه‌دار ضایع شود. همزمان در چین به زنان مسلمان اویغور مجبور به سقط جنین می‌شوند و گزارش‌های متعددی هم از عقیم‌سازی اجباری زنان مسلمان در اردوگاه‌های بازآموزی دولت چین وجود دارد و طبق آمار خود حکومت چین، نرخ زاد و ولد در شهرهای اویغورنشین ختن و کاشغر، در فاصلۀ ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ بیش از ۶۰ درصد کاهش یافته، اما نه عطاءالله مهاجرانی نه اصولگرایان تندروی داخل کشور، نه تنها کلمه‌ای در نقد رفتار حکومت چین با مسلمین قلمی نمی‌کنند بلکه مدام از غرب لیبرال انتقاد می‌کنند.

کسانی که خودشان را به "امت اسلامی" متعهد می‌دانند، در قبال رفتار حزب کمونیست چین با مسلمانان چینی، که بخشی از امت اسلامی‌اند، سکوت کرده‌اند و این سکوت معنایی ندارد جز نقض تعهد. از سوی دیگر مدام مشغول انتقاد از دولت‌های لیبرالی هستند که آزادی مذهب را پاس می‌دارند. مسخره نیست؟ قطعا مسخره است. و به قول تروتسکی: «انگار عمدی در کار است که بر خیانت مهر مسخرگی بزنند.»

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش