یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۵۸ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۰۸۱۱
بین الملل

سرنوشت نامعلوم آیت‌الله عیسی قاسم

حصر غیرقانونی شیخ بحرین

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل,آیت الله عیسی قاسم

به دنبال یورش نیروهای آل خلیفه به محل تجمع مخالفان بحرینی که از ماه‌ها پیش در اطراف منزل آیت‌الله عیسی قاسم تحصن کرده‌ بودند، ۲۸۶ تن بازداشت شدند. همچنین در درگیری میان نیروهای امنیتی با معترضان، تعداد کشته‌ها به پنج تن افزایش یافته است. این درحالی است که سرنوشت آیت‌الله عیسی قاسم، روحانی برجسته مشخص نیست. برخی رسانه‌ها نیز گزارش داده‌اند این عملیات مقدمه‌ای است برای حبس خانگی آیت‌الله عیسی قاسم. این تظاهرات در اعتراض به محکومیت شیخ قاسم به حبس، از صبح سه‌شنبه آغاز شد و به‌سرعت در دیگر مناطق بحرین گسترش یافت. معترضان بحرینی در مناطق مختلف ازجمله دیر، سار و منطقه المعامیر در اعتراض به تعرض نیروهای امنیتی به خانه آیت‌الله شیخ قاسم سه‌شنبه‌شب به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند. بنا بر گزارش سایت خبری جنبش وفاء اسلامی، اهالی مناطق مقابه، ستره، وادیان، مصلی، جد فحص، شهرکان، دمستان و المالکیه و بلاد قدیم نیز برای اعلام همبستگی با کشته‌شدگان و شیخ عیسی قاسم تظاهرات مشابهی برپا کردند.

 

بر اساس این گزارش، نیروهای پلیس بحرین سه‌شنبه شب نیز به خانه‌های شهروندان حمله و ضمن بازداشت معترضان، خانه‌های آنها را تخریب کردند. حملات نیروهای امنیتی با مقاومت معترضان مواجه شد که به زخمی شدن دست‌کم ٥ نیروی پلیس منجر شد.

 

سازمان عفو ​​بین‌الملل، دیده‌بان حقوق بشر، جمعیت عمل اسلامی بحرین (امل)، جمعیت الوفاق و چندین نهاد حقوق بشری دیگر سرکوب خشونت‌آمیز معترضان بحرینی را بشدت محکوم کرده‌اند. «سماح حدید»، از مقامات ارشد سازمان عفو ​​بین‌الملل ضمن انتقاد از مصونیت نیروهای امنیتی در بحرین، خواستار تحقیقات مستقل در مورد این حادثه شده است. حدید همچنین ضمن محکوم کردن استفاده از زور و خشونت علیه معترضان خواستار احترام به «حق اعتراض مسالمت‌آمیز» مردم بحرین شده است.

 

به گزارش سایت شبکه المیادین، یک مخالف بحرینی گفته است، نظام آل خلیفه در راستای جعل روایت گمراه‌کننده‌ای درباره تعداد بازداشت‌شدگان در منزل آیت‌الله عیسی قاسم، رهبر معنوی شیعیان بحرین از طریق رسانه‌های رسمی خود اقدام کرده و هدفش محکوم کردن تحصن‌کنندگان به اتهامات «تروریستی» و مجرم خواندن عیسی قاسم به اتهام پناه دادن به «تروریست‌هاست». این رهبر مخالفان بحرینی گفت: «سرنوشت آیت‌الله عیسی قاسم همچنان نامشخص است و هیچ اطلاعاتی از او از زمان حمله نیروهای بحرینی به منزلش در دست نیست. نظام در صدد جعل واقعیت درباره تعداد بازداشت‌شدگان در منزل او برآمده است. آنها اتهاماتی درباره وجود سلاح، مواد منفجره و مقادیری بمب در رسانه‌های رسمی خود مطرح کرده‌اند و مدعی هستند که در منزل او و محل تحصن مخالفان سلاح یافته‌اند.» وی افزود: «نظام آل خلیفه همچنین تصاویری از اعتراف‌های به‌زور گرفته شده از برخی بازداشت‌شدگان منتشر خواهد کرد که هدف از آن نقل داستانی ساختگی برای محکومیت تحصن‌کنندگان به اتهامات تروریستی و مجرم خواندن آیت‌الله عیسی قاسم است.»

 

این درحالی است که وزارت کشور بحرین روز سه‌شنبه از پنج مورد فوتی در صفوف کسانی که آنها را «ناقض قانون» خواند خبر داد. وزارت کشور بحرین در بیانیه‌ای از بازداشت ۵۰ مظنون امنیتی در جریان عملیات خود در روستای الدراز در نزدیکی منامه خبر داد. این وزارتخانه مدعی شد، در بین افراد بازداشت شده فراری‌های زندان «جو» و محکومان تروریستی نیز هستند که برخی از آنها در منزل آیت‌الله عیسی قاسم مخفی شده بودند!

 

وزارت کشور بحرین برای ادامه حضور خود در این منطقه گفت:   تا زمان پایان یافتن هرگونه مورد ناامنی و عادی شدن اوضاع در منطقه الدراز باقی می‌مانند. در این میان، منابعی به المیادین گفتند: «در حالی تعداد کشته‌های روز سه‌شنبه به پنج تن رسیده که هشت فرد زخمی وضع وخیمی دارند که مقابل منزل آیت‌الله عیسی قاسم در الدراز زخمی شدند.» جواد فیروز، رئیس سازمان صلح برای دموکراسی و حقوق بشر بحرین نیز گفت: «سرنوشت شیخ عیسی قاسم نامعلوم است و نظام بحرین در راستای اعمال فشار بر مخالفان برای بازگشتن از خواسته‌هایشان عمل می‌کند.» روز سه‌شنبه در جریان یورش نیروهای آل خلیفه به منطقه الدراز پنج تن کشته، ده‌ها تن زخمی و ۲۸۶ تن بازداشت شدند. اهالی منطقه الدراز نیز درخواست فوری کمک کرده‌اند و شدیدا نگران سرنوشت آیت‌الله عیسی قاسم هستند و می‌گویند منطقه تبدیل به پادگان نظامی شده است.

 

سایت العربی الجدید نیز نوشت، نیروهای بحرینی با برهم زدن تحصن در اطراف منزل عیسی قاسم و حمله به خانه‌اش می‌خواهند «مقدمات حبس خانگی» او را فراهم سازند. دادگاه بحرین صبح یکشنبه شیخ عیسی قاسم را به‌دلیل آنچه «پولشویی و مشارکت در تروریسم» خوانده به یک‌سال حبس تعلیقی و پرداخت ١٠٠‌هزار دینار بحرین (٢٦٥‌هزار دلار آمریکا) جریمه محکوم کرد. حکم یک‌سال حبس تعلیقی با توقف اجرای سه ساله حکم هنوز قطعی نشده و قرار است این رأی از سوی دادگاه تجدیدنظر و فرجام نیز مورد بررسی قرار گیرد. برخی تحلیلگران با اشاره به حضور نظامی عربستان در بحرین، سرکوب شدید شیعیان این کشور را با سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به ریاض مرتبط دانسته و حتی گفته‌اند که ترامپ دستور این سرکوب را صادر کرده است.

 

واکنش ظریف

به حمله نیروهای رژیم آل‌خلیفه

وزیر امور خارجه ایران طی پیامی در توییتر به حمله نیروهای رژیم آل‌خلیفه به منزل آیت‌الله عیسی قاسم واکنش نشان داد. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در پیامی توییتری به اقدام رژیم آل خلیفه در حمله به تحصن‌کنندگان در اطراف منزل آیت‌الله عیسی قاسم واکنش نشان داد.

 

وی در توییت خود نوشت: «اولین نتیجه گرم گرفتن رئیس‌جمهوری آمریکا با دیکتاتورها در ریاض: حمله کشنده به تظاهرات صلح‌آمیز توسط رژیم جری‌شده بحرین. در گوگل جست‌وجو کنید.»

 

 پیشتر نیز بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن حمله نیروهای امنیتی بحرین به معترضان در منطقه الدراز و ورود به حریم خانه آیت‌الله شیخ عیسی قاسم درباره عواقب این تعرض هشدار داد. قاسمی سه‌شنبه گفت: «حکومت بحرین با حمله به منطقه الدراز و یورش به منزل فقیه عالیقدر آیت‌الله شیخ عیسی قاسم و به خاک و خون کشیدن ده‌ها نفر از معترضان بی‌دفاع و مسالمت‌جو، بیش از گذشته وضع موجود در این کشور را پیچیده کرد.» قاسمی این حمله را «خطای محاسباتی حکومت آل خلیفه» توصیف کرد و افزود: «تشدید سرکوب و در پیش گرفتن رویکردهای طایفه‌ای و مذهبی علیه مردم بحرین کمکی به حل بحران در این کشور نمی‌کند و روند مسالمت‌آمیز اعتراضات را منحرف می‌کند.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش