به گزارش ایرنا، به همین سبب در حال حاضر بسیاری از کشورها بتدریج خواستار آن هستند که مساله کره شمالی و پایان مناقشات در این بخش از قاره آسیا باید از طریق دیپلماسی و گفت وگو حل و فصل شود.
برای حل مساله هسته ای شبه جزیره کره سه راه اصلی وجود دارد که یکی از آنها دفاع همه جانبه است و دیگری رویارویی نظامی و سومین راه هم گفت وگو می باشد.
برای کره جنوبی و آمریکا البته جنگ، سخت ترین سناریو است زیرا اصلا مشخص نیست که آنها حتی در چنین صورتی بتوانند جلوی حمله هسته ای کره شمالی را بگیرند.
از سوی دیگر کشورهایی نظیر چین و روسیه بسیار جدی مخالف اقدام نظامی در منطقه هستند و به هیچ طریقی با این کار موافقت نکرده اند.
کره جنوبی اگرچه به دنبال سختگیری های فراوان علیه پیونگ یانگ است اما هیچگاه از گزینه نظامی سخنی نگفته و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن بارها خواستار آن شده است که از طریق صلح آمیز و با فشارهای اقتصادی مساله کره شمالی و فعالیت های تسلیحاتی این کشور حل و فصل شود.
همچنین شواهد موجود نشان می دهد که تقویت ساختارهای دفاعی علیه کره شمالی هم تا به امروز جوابگو نبوده چرا که آمریکا هم اکنون سامانه پیشرفته ضد موشکی «تاد» خود را در کره جنوبی آرایش داده است و بمب افکن هایش به راحتی در منطقه شبه جزیره کره به پرواز در می آیند و هر سال هم رزمایش بزرگی با سئول برگزار می کند.
با این حال تقویت این سامانه های دفاعی و رزمی هرگز نتوانسته است مانع آزمایش های موشکی بالستیک فراوان کره شمالی شود.
شاید به همین خاطر است که «لیو جیه یی» نماینده چین در سازمان ملل می گوید مساله کره شمالی به چین ربطی ندارد و آمریکا و کره شمالی باید خود آن را حل و فصل کنند.
حالا به نظر می رسد که این کشورها باید راه گفت و گو را به طور جدی دنبال کنند و شاید اظهارات رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه کشورش آماده گفت و گو با کره شمالی در باره برخی مسایل می باشد، این است که واشنگتن به این نتیجه رسیده که راه گریزش از این مهلکه فقط مذاکره است.
تحریم های سال های گذشته و اخیر، آرایش موشکی تاد در این روزها و برگزاری رزمایش های چند دهه آمریکا نتوانسته است کره شمالی را متوقف کند و این کشور بی هراس از این همه فشار، پنج آزمایش اتمی انجام داده است و اگر آمریکا بخواهد به راهبرد دشمنی خود با کره شمالی ادامه دهد احتمالا ششمین آزمایش را نیز انجام خواهد داد.
در چنین شرایطی فعلا توصیه کشورها این است که آمریکا راه مذاکره را جدی بگیرد.
- 16
- 6