به گزارش ایران آنلاین به نقل از بی بی سی، درگیری های لفظی ظرف هفته های گذشته میان آمریکا و کره شمالی احتمال وقوع جنگی قریب الوقوع را می دهد.
رسانه ملی کره شمالی گفته است درصورت تایید این طرح توسط رهبر این کشور موشکهای هواسونگ ۱۲ از آسمان ژاپن خواهند گذشت و در سی کیلومتری جزیرده گوام در آب فرود خواهند آمد.
براین اساس کره شمالی تهدیدهای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا را محکوم کرده و او را بیمنطق خوانده است.
آمریکا به کره شمالی هشدار داده است اقداماتش ممکن است به نابودی رژیم این کشور منجر شود.در بیانیه کره شمالی آمده است این موشکها از فراز شیمان، هیروشیما و کویچی در ژاپن عبور خواهند کرد و ظرف ۱۰۶۵ ثانیه به ۳ تا ۴۰ کیلومتری خاک گوام میرسند و در آب فرود خواهند آمد.
پیشتر جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا، به کره شمالی هشدار داده بود که مطابق قطعنامههای سازمان ملل و درخواستهای کشورهای مختلف رفتار کند.
آقای ماتیس در بیانیهای گفته است که «کره شمالی باید از در نظر داشتن هر اقدامی که ممکن است به پایان رژیم آن و نابودی مردمش منجر شود، دست بردارد.»
کره شمالی گفته است حمله موشکی به گوام را بررسی میکند. گوام جزیرهای در جنوب شرقی کره شمالی، در اقیانوس آرام است و به آمریکا تعلق دارد.
وزیر دفاع آمریکا میگوید یکی از اولین دستورهای آقای ترامپ به او این بوده که دفاع ضدموشکی و قدرت بازدارندگی هستهای آمریکا را تقویت کند.
آقای ماتیس گفته است همچنان که وزارت خارجه آمریکا برای حل بحران از راههای دیپلماتیک تلاش میکند، باید این مساله را هم در نظر داشت که آمریکا و متحدانش دقیقترین و آمادهترین تواناییهای نظامی دفاع و تهاجمی را دارند و هر اقدام کره شمالی با واکنشی چندین برابر قدرتمندتر روبرو خواهد شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، کره شمالی را تهدید کرده که با "خشم و آتش" روبرو خواهد شد.
در عین حال رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، گفته است فکر نمیکند که کره شمالی خطری فوری را متوجه گوام کند.
مقامهایی در وزارت دفاع آمریکا هم به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که سطح تدابیر امنیتی پایگاه آمریکا در گوام افزایش نیافته است.
تحلیل: تیلرسون جارو بهدست وارد میشود
درست وقتی که دونالد ترامپ درحال صحبت از "خشم و آتش" و تهدید کره شمالی بود، تنها دوربین فیلمبرداری حاضر در اتاق روی چهره رییسجمهوری زوم و تمرکز کرد. اگر میشد واکنش مشاوران رییس جمهوری را با شنیدن کلماتش دید خیلی مسائل روشن میشد.
آیا سرشان را به تایید تکان دادند یا تعجب کردند؟ آیا این صحبتها برنامهریزی شده بود یا یکی از حرفهای ناگهانی رییسجمهوری بود که بعدا ناچار به جمعوجور کردنش میشدند؟
یک روز بعد از سخنان آقای ترامپ و هزاران مایل دورتر، رکس تیلرسون جارویش را برای رفع و رجوع وضعیت آماده کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت آقای ترامپ صرفا بر این نکته تاکید کرده که آمریکا درصورتی که هدف حمله واقع شود از خود دفاع میکند و زبانی را بهکار برده که کره شمالی متوجه میشود.
اما حرفی که رییس جمهوری زد این نبود. هشدار رییس جمهوری مجازات حرف با عمل بود، این که اگر کره شمالی به تهدید آمریکا ادامه بدهد با خشم و آتش تلافی میکند.
ماجرا میتواند صرفا عبارتبندی بد از مردی باشد که بعضیاوقات مهار کلمات از دستش درمیرود.آقای تیلرسون اما تنها یار ریاست جمهوری نیست که تلاش میکند حرفهای آقای ترامپ را در چارچوب معتدلتری بگنجاند.
با این همه دروضعیتی که رییس جمهوری آمریکا از قدرت هستهای کشورش میگوید و نفس کش میطلبد، وزیر امور خارجه که همین حالا هم خریدار چندانی در دولت ندارد احتمالا به جایی نخواهد رسید.
- 10
- 1