چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۹:۱۳ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۸۵۲
بین الملل

نیش سوداگران منطقه بر پیکر آرمان فلسطین

ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
 گستاخی رییس جمهوری آمریکا در نادیده انگاشتن مخالفت جهانی با پایتختی قدس برای رژیم صهیونیستی، از دید بسیاری از ناظران بیش از هر چیز ناشی از عافیت طلبی، سازشکاری و رویکرد معامله گری سران برخی کشور عربی است.

به گزارش ایرنا، اعلان روز چهارشنبه (پانزدهم آذرماه) «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس، موجی از اعتراضات عمومی را در کشورهای اسلامی به ویژه اراضی اشغالی به دنبال داشت. در روز جمعه خشم، درگیری هایی بین نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و تظاهرکنندگان فلسطینی رخ داد که منجر به کشته شدن دو جوان و مجروحیت صدها نفر شد.

 

در کنار اعتراضات مردمی، برخی از رهبران سیاسی نیز در کشورهای مختلف مخالفت خود را با تصمیم صهیونیستی ترامپ اعلام داشته و آن را محکوم کرده اند. 

 

با نگاهی به واکنش سران شماری از کشورهای عربی و مرور رویکردهای عملی این کشورها در قبال مساله فلسطین، این واقعیت برای بسیاری نمودار شده که رخداد اخیر بیش از فشار لابی های صهیونیستی بر هیات حاکمه واشنگتن، ناشی از وادادگی، سازشکاری و معاملات پشت پرده برخی دولت های منطقه است.

با گذشت سال هایی که دولت های عربی منطقه برای مقابله با رژیم اشغالگر قدس همپیمان شده و وارد درگیری نظامی با این رژیم شدند تاکنون که هنوز بخش هایی از ممالک اسلامی در اشغال صهونیست ها است، مساله فلسطین جایگاهی محوری در تحولات منطقه و سیاستگذاری های اعلانی و اعمالی کشورهای اسلامی منطقه داشته است. 

 

در این میان، برخی دولت ها در لوای احقاق حقوق فلسطین، منافع خود را پیگیری کرده و حتی از این موضوع در چانه زنی های خود با صهیونیست ها و دولت های غربی و همزمان کسب پرستیژ در جهان اسلام سود جسته اند.

پس از اقدام جنجالی ترامپ، ریاض اعتراض خود را در قالب بیانیه دیوان پادشاهی سعودی اعلام داشت. بنابر این بیانیه، پادشاهی سعودی پیش از این درباره پیامدهای این تصمیم غیر عادلانه، غیرمسوولانه و توجیه نشدنی هشدار داده است. دولت سعودی در این بیانیه که لحن مسالمت آمیز آن در فضای پرخشم و خروش علیه اقدام ترامپ قابل تامل می نماید، ابراز امیدواری کرده که ایالات متحده آمریکا درباره این اقدام تجدید نظر کرده و به اراده بین المللی برای به رسمیت شناختن حقوق ملت فلسطین احترام بگذارد.

 

اظهارات اخیر یکی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی درباره هشداری که مقامات سعودی به آن اشاره دارند، مبین لحن و ماهیت این هشدار است. به گزارش رسانه ها، «اسراییل کاتز» وزیر اطلاعات و ترابری رژیم صهیونیستی در گفت وگو با تلویزیون اسراییل، از هماهنگی ترامپ با رهبران کشورهای عربی پیش از امضای فرمان انتقال سفارت سخن گفت و اظهار داشت این هماهنگی با هدف مهار واکنش فلسطینیان صورت گرفته است.

 

به گفته این مقام رژیم صهیونیستی، تکیه رهبران عربی به آمریکا عامل مهمی در تعیین نوع و وضعیت واکنش آنان به اقدام ترامپ بوده است.

 

برخی رسانه ها در آستانه اعلان اواخر هفته گذشته ترامپ در زمینه انتقال سفارت آمریکا به قدس، به رایزنی های پشت پرده برخی دولت های عربی در خصوص سرنوشت فلسطین پرداختند. به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، سعودی ها واسطه انتقال پیشنهاد رژیم صهیونیستی به سران تشکیلات خودگردان بوده و سعی کرده اند «محمود عباس» را به پذیرش خواسته واشنگتن و تل آویو ترغیب کنند.

 

به نوشته این روزنامه آمریکایی، در جریان سفر اواسط آبان ماه محمود عباس به عربستان و رایزنی های وی با «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور، سعودی ها پیشنهاد کرده اند که فلسطینی ها منطقه ای واقع در حومه بیت المقدس موسوم به «ابودیس» را به پایتختی برگزیده و از ادعاهای خود درباره قدس دست بردارند.

تداوم شهرک سازی های اسراییل در کرانه باختری، تشکیل دولت فلسطینی در قلمروی چندپاره و پایان همه مطالبات مربوط به بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن دیگر پیش شرط های صهیونیست ها برای سازش بوده که از طریق عربستان به تشکیلات خودگردان ابلاغ شده است.

 

به این ترتیب، جایگاه عربستان در جریان منازعات اعراب و اسراییل را می توان نقش سوداگری و دلالی سیاسی در یک اختلاف با هدف کسب منافعی خاندانی و حتی فردی توصیف کرد. به عبارتی، هدف تحکیم پایه های قدرت بن سلمان در عربستان و جلب حمایت آمریکا علاوه بر روابط مخفی سعودی و صهیونیست ها، ریاض را به سوی معامله گری و در نهایت فروش آرمان آزادی قدس سوق داده است. این در حالی است که عربستان در سال های گذشته دست کم در سیاست های اعلانی، خود را پشتیبان حقوق فلسطینیان معرفی می کرد.

 

سوداگری و سازشکاری بر سر آرمان فلسطین انتقادهای بسیاری را به دنبال داشته است. پیش از اعلام تصمیم ترامپ بود که رهبر انقلاب اسلامی ایران با اشاره به بروز عجز و ناتوانی دشمنان اسلام در تلاش برای مصادره قدس، سرانجامِ دولت های دنباله رو آمریکا را نابودی دانستند.

 

همزمان، «محمدجواد ظریف» در گفت وگو با «راشا تودی» با انتقاد از سیاست های عربستان در ایجاد سازمان‌های تروریستی و حمایت از دیکتاتورها و نیز مداخله مستقیم در امور کشورهایی چون لبنان، اظهار داشت: مارهایی که عربستان رها کرده، خودش را گزیده‌است.

 

با توجه به تجربیات سال های گذشته و افزایش اعتراض ملل منطقه به سیاست های سازشکارانه در قبال مساله فلسطین، به نظر می رسد نیش این سوداگری که اکنون بر پیکر آرمان آزادی قدس فرورفته عاقبت سازشکاران را نیز خواهد گزید و موج اعتراضات به اشغالگری صهیونیست ها، کرانه عافیت طلبی برخی دولت های منطقه را متلاطم خواهد ساخت.

 

 

 

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش