جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۰ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۲۶۶
بین الملل

مهم‌ترین رهبران تاثیرگذار روسیه مدرن چه کسانی هستند؟

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
در این نوشتار نگاهی داریم به برجسته‌ترین رهبران روسیه مدرن، از نیکلای دوم تا ولادیمیر پوتین، از لنین تا استالین، از خروشچف تا برژنف و اتفاقات مهمی که در دوران هر کدام از این رهبران برجسته تاریخ کشور روسیه رخ داده است.

به گزارش اعتمادآنلاین، روسیه اواخر قرن نوزدهم تا امروز، شاهد رویدادهای بزرگ و تحولات تاریخ‌سازی بوده است؛ از فروپاشی سلطنت تزارها تا انقلاب اکتبر، از روی کار آمدن حکومت شوراها و رویکردهای انقلابی لنین تا روی ظهور دوره سرکوب‌های استالینی، از فروپاشی شوروی تا روی کار آمدن یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های سیاسی امروز دنیا (پوتین) همگی حکایت از فراز و نشیب‌های در تاریخ این سرزمین دارد که هر دوره‌اش نام یکی از رهبران روسیه را یدک می‌کشد.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نیکلای دوم، آخرین تزار روسیه، در سال ۱۸۹۴ در سن ۲۶ سالگی به سلطنت رسید و پس از شکست در جنگ با ژاپن در سال ۱۹۰۵ با حرکت‌های انقلابی در روسیه مواجه شد. شکست‌های ارتش روس از نیروهای آلمانی در جنگ اول جهانی به انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و سرنگونی رژیم تزاری انجامید و تزار و تمام افراد خانواده‌اش در سال ۱۹۱۸ به فرمان لنین، رئیس دولت جدید بلشویکی روسیه تیرباران شدند.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

ولادیمیر ایلیچ لنین در سال ۱۹۱۷ در آغاز انقلاب بلشویکی روسیه در «سن‌پترزبورگ» به قدرت رسید؛ اما بعد از پیروزی انقلاب، این شهر به «لنینگراد» تغییر نام داد و در دهه پایانی قرن بیستم دوباره به همان نام قبلی یعنی «سن‌پترزبورگ» بازگشت. حکومت لنین بر روسیه بیشتر از ۶ سال دوام نیافت و در هفتمین سال پیروزی انقلاب بلشویکی که لنین بیشتر بیمار و بستری بود، استالین بر روسیه فرمانروایی می‌کرد. لنین در اواخر عمر خود در شهر کوچک گورکی در حومه مسکو زندانی‌شده بود و استالین به بهانه بیماری او، اجازه ملاقات احدی را با او نمی‌داد. سرانجام او در ژانویه سال ۱۹۲۴ در سن ۵۴ سالگی درگذشت.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

ژوزف استالین، رهبر شوروی که در سال ۱۹۲۲ در زمان حیات لنین (بنیان‌گذار حکومت شوروی)، به مقام دبیر کل حزب کمونیست برگزیده شد و بیش از ۳۰ سال با همین مقام دیکتاتور مطلق‌العنان اتحاد جماهیر شوروی بود. استالین به فرمان مصادره گندم و غذاهای دیگر که موجب قحطی در روسیه و قتل عام دهقانیان شد، متهم است. او در سال ۱۹۵۳، در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

نیکیتا خروشچف، رهبر معروف شوروی در سال‌های بعد از مرگ استالین، با افشای جنایات استالین در کنگره بیستم حزب کمونیست شوروی، زمینه را برای تحولات بعدی این کشور فراهم ساخت. خروشچف نخستین رهبر شوروی بود که با مسافرت به آمریکا، موجبات نزدیکی و تفاهم بین دو کشور را فراهم ساخت، ولی استقرار موشک‌های روسی در کوبا، در دوران رهبری او، باعث شروع نزاع بین آمریکا و شوروی شد که با عقب‌نشینی خروشچف و برچیدن موشک‌های روسی از کوبا، از یک فاجعه بزرگ جهانی جلوگیری شد. خروشچف به‌وسیله توطئه‌ای که از طرف بر کشیدگانش در رهبری حزب کمونیست شوروی ترتیب داده‌شده بود، از کار برکنار و خانه‌نشین شد و در سال ۱۹۷۱، در سن ۷۷ سالگی درگذشت.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

لئونید برژنف، رهبر شوروی پس از برکناری خروشچف در سال ۱۹۶۴ به قدرت رسید و ۱۸ سال تا زمان مرگش در سال ۱۹۸۲، بر این کشور حکومت کرد. او مقتدرترین رهبر شوروی پس از استالین بود و «دکترین برژنف» که به نام او معروف شده است، مبتنی بر حق مداخله شوروی در کشورهای سوسیالیستی برای حفظ نظام‌های حاکم بر آن کشورهاست. همین دکترین بود که حرکت استقلال‌طلبانه رهبران چک‌اسلواکی را در سال ۱۹۶۸، درهم شکست. برژنف درعین‌حال با رهبران آمریکا هم روابط دوستانه‌ای برقرار کرد. او در هنگان مرگ ۷۶ سال داشت.

 

مهم‌ترین رهبران روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور فعلی روسیه، دومین و چهارمین رئیس‌جمهور روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است. از سال ۱۹۹۹ تا به امروز، پوتین همواره مقام ریاست جمهوری یا نخست‌وزیری را بر عهده داشته است. او به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین روسای جمهور روسیه شناخته‌شده است؛ چراکه اقتصاد روسیه را از بحران شدید دهه ۱۹۹۰ نجات داد. در دور اول ریاست‌جمهورش، اقتصاد روسیه رشد چشم‌گیری داشت و تولید ناخالص داخلی مورد اندازه‌گیری در برابری قدرت خرید، ۷۲ درصد رشد کرد.

 

 آتنا شهبازی

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش