چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۰:۰۵ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۱۷۹۶
بین الملل

عمران خان در ميان اعتراض رقبا مذاكره برای تشكيل دولت ائتلافی را آغاز كرد

عمران خان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل

كاپيتان پيشين تيم ملي كريكت پاكستان كه ٢٦ سال پيش توانسته‌بود تيم ملي كريكت پاكستان را براي اولين و آخرين بار به قهرماني جام جهاني كريكت برساند، حالا در آستانه نشستن بر صندلي رهبري اجرايي كشور قرار دارد.

 

روز جمعه با اعلام نتايج نهايي انتخابات سراسري پاكستان، مشخص شد كه حزب تحريك انصاف، تحت رهبري عمران خان، موفق شده است تا ١١٥ كرسي از ٣٤٢ كرسي مجمع ملي پاكستان را در اختيار خود بگيرد. نتايج اعلام شده از سوي كميسيون انتخابات پاكستان با اعتراضاتي از سوي احزاب ديگر مواجه شده است و رهبران احزابي همچون حزب مسلم ليگ شاخه‌نواز، حزب مردم و حزب جمعيت علماي اسلامي، اعلام كرده‌اند كه نسبت به نتايج انتخابات معترض هستند.

 

حزب عمران خان هر چند موفق شد تقريبا دو برابر نزديك‌ترين رقيبش، حزب مسلم ليگ شاخه‌نواز، كرسي كسب كند، اما براي تشكيل دولت مجبور است كه با يك حزب ديگر ائتلاف كند، چراكه حداقل كرسي‌هاي لازم براي ائتلاف حاكم ١٣٧ كرسي است. او اكنون جهانگير تارين، از چهره‌هاي شناخته شده حزبش را مامور كرده است تا براي ائتلاف با احزاب كوچك‌تر رقيب براي تشكيل دولت مذاكره كند. با اين حال در نيم قرن گذشته اين اولين‌بار است كه فردي خارج از دو حزب اصلي مردم و مسلم ليگ، مي‌تواند در انتخابات پاكستان و بدون كودتاي نظامي به دولت برسد.

 

عمران خان، با وعده‌هايي كه براي مبارزه با فساد و خويشاوندگرايي در دولت پاكستان داده است و ادعاهايش براي پيگيري يك سياست خارجي مستقل در اسلام‌آباد، مي‌تواند پايه‌گذار تحولي اساسي در پاكستان باشد. هر چند اتهامات مبني بر دخالت ارتش در سياست براي كنار زدن رقباي او از قدرت و همچنين حمايت گروه‌هاي اسلام‌گراي افراطي از نامزدي او در كنار مشكلات اقتصادي كم‌سابقه پاكستان، نكاتي هستند كه برخي ناظران را نسبت به آينده حكومت او نگران مي‌كنند.

 

اتهام تقلب

رقباي عمران خان پيش از انتخابات، او را نامزد محبوب ارتش پاكستان معرفي مي‌كردند و بعد از برگزاري انتخابات هم اين ادعا را با ارايه شواهدي در مورد تقلب گسترده در انتخابات و جلوگيري از حضور نمايندگان احزاب در شمارش آرا، تكرار كردند. در كنار اين اتهام‌ها، محكوميت نواز شريف، نخست‌وزير پيشين پاكستان و رهبر سياسي حزب مسلم ليگ شاخه نواز، در دادگاه مبارزه با فساد دولتي به ١٠ سال زندان، به گمانه‌زني‌ها در مورد توطئه براي كنار زدن نواز از قدرت دامن زد. نوازشريف حكم دادگاه خود را كه كمتر از يك ماه پيش از انتخابات صادر شده‌بود، كاملا با انگيزه‌هاي سياسي عنوان مي‌كرد.

 

با تمام اين احوال، نظام سياسي پاكستان به تدريج از فضاي انتخاباتي عبور مي‌كند و به نظر مي‌رسد در شرايطي كه نواز شريف پشت ميله‌هاي زندان قرار دارد، برادرش شهباز شريف كه توانست ٦٤ كرسي پارلمان را در اين انتخابات براي حزبش به ارمغان بياورد، نتايج انتخابات را نهايتا قبول كند. به گزارش بي‌بي‌سي مقام‌هاي ارشد حزب مسلم ليگ شاخه نواز گفته‌اند كه با وجود اعتراض‌هايي كه به نتايج اعلام شده دارند، اين نتايج را به خاطر حفظ دموكراسي در كشور قبول مي‌كنند.

 

حمزه شهباز شريف گفته است كه حزب مسلم ليگ شاخه نواز، با وجود «ملاحظات» در مورد نحوه اجراي انتخابات، به دليل حفظ «توان دموكراسي در كشور» پيروزي حريف را مي‌پذيرد. به گفته حمزه شهباز «حزب مسلم ليگ شاخه‌نواز آماده است با وجود همه ملاحظات در مقام اپوزيسيون خواهد نشست. حتي اگر دموكراسي هم معيوب باشد، راه‌حل آن در دموكراسي و دموكراسي بيشتر است. »

 

در حالي كه ٣٧١ هزار نظامي ارتش پاكستان براي امنيت انتخابات در حوزه‌هاي راي‌گيري و اطراف آن حضور داشتند، اتهام به دخالت ارتش در انتخابات كه سابقه تاريكي در سياست پاكستان دارد، براي بسياري از راي‌دهندگان ممكن به نظر مي‌رسد، با اين حال، ناظراني كه از سوي اتحاديه اروپا براي نظارت بر اين انتخابات فرستاده‌شده‌ بودند، ضمن اظهار نگراني نسبت به «سايه نابرابري در تبليغات، محدوديت‌ها و نقض آزادي بيان» در اين انتخابات «شاهدي بر تقلب سازمان يافته در اين راي‌گيري نديده‌اند.»

 

از زمين كريكت تا كاخ وزير اعظم

عمران خان ٦٢ ساله كه نزديك به يك دهه كاپيتان تيم ملي كريكت پاكستان بود و سال ١٩٩٢ با به ارمغان آوردن تنها جام جهاني تاريخ كريكت پاكستان از زمين كريكت خداحافظي كرد، ٢٢ سال پيش با تاسيس حزب تحريك انصاف وارد دنياي سياست شد. او كه آرزوي ملي ورزش پاكستان را يك بار عملي كرده ‌بود، اين‌بار در سوداي رسيدن به قدرت سياسي، او شش سال بعد از تاسيس حزبش براي اولين‌بار توانست به عنوان نماينده وارد مجمع ملي پاكستان شود. سال ٢٠٠٨، حزب عمران خان به دليل برگزاري انتخابات تحت شرايط اضطراري وضع شده توسط دولت ژنرال پرويز مشرف، انتخابات را تحريم كرد.

 

سال ٢٠١٣ فرصت دوباره‌اي براي عمران خان بود تا به سياست بازگردد، براي اولين‌بار در تاريخ پاكستان يك پارلمان و دولت غيرنظامي، بدون وقوع كودتا، با برگزاري انتخابات قدرت را به دولت بعدي واگذار مي‌كرد. عمران خان در اين انتخابات توانست دوباره وارد مجمع ملي شود و حزبش ٣٥ كرسي به دست آورد. هر چند تعداد كرسي‌هاي كسب شده در انتخابات ٢٠١٥ بعد از حزب مسلم ليگ شاخه نواز و حزب مردم، تحريك انصاف را در جايگاه سوم قرار مي‌داد، اما بر مبناي شمارش آراي مردمي، اين حزب دومين حزب پرطرفدار پاكستان بود. حال بعد از گذشت ٥ سال و تكرار انتقال مسالمت‌آميز قدرت در پاكستان براي دومين بار، عمران خان به آرزوي ٢٢ ساله خودش براي نشست پشت فرمان دولت پاكستان نزديك‌تر شده است.

 

شهاب شهسواري

 

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش