یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۴۷۱۶
بین الملل

۳ دلیل احتمالی استعفای 'نیکی هیلی'

ترامپ و هیلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
هیلی یکی از ستارگان سال نخست تیم ترامپ بود اما از یک سال گذشته و با ورود بولتون و پمپئو به کابینه ترامپ، او کم کم به حاشیه رفت.

به گزارش عصرایران، "نیکی هیلی" سفیر آمریکا در سازمان ملل دیروز اعلام استعفا کرد و بلافاصله پس از اعلام این  خبر غیرمنتظره، با دونالد ترامپ در یک نشست خبری در کاخ سفید حاضر شد. ترامپ و هیلی اعلام کردند، او تا پایان سال ۲۰۱۸ در سمت سفیر آمریکا در سازمان ملل ادامه خدمت خواهد کرد، و سپس از این مقام کنار خواهد رفت.

 

هیلی که جوان‌ترین فرماندار تاریخ آمریکا لقب گرفته، یکی از شاخص‌ترین چهره‌هایی بود که در ۱۸ ماه گذشته معرف دولت ترامپ بوده است. او از جایگاه نمایندگی دایم ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل بسیاری از ایده‌ها و خواست‌های ترامپ را اجرایی و عملیاتی کرد، از جمله تلاش برای برداشتن فشار سیاسی نهادهای سازمان ملل از روی اسراییل، تشدید فشارها علیه ایران و انتقال سفارت آمریکا از شهر تل آویو به شهر قدس به عنوان پایتخت ابدی رژیم اسراییل و..

 

نشست خبری اعلام استعفای هیلی در کاخ سفید

هر چند که هیلی و ترامپ در مواقعی عدم هماهنگی‌هایی نیز داشتند که از جمله مهم‌ترین آنها دیدگاه به ظاهر متفاوت آنها درباره روسیه بود. هیلی بارها روسیه را مورد انتقاد و تهدید قرار داده است در حالی که ترامپ تا کنون کمتر از موضع تهدید علیه روسیه سخن گفته است.

 

با اعلام استعفای ناگهانی هیلی از سمت خود، گمانه‌زنی‌ها درباره علت این استعفای ناگهانی آغاز شد. بسیاری از رسانه‌ها و تحلیلگران سیاسی در آمریکا از زاویه دید خود این موضوع را تحلیل کردند.

 

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا که در لیست سیاه ترامپ قرار داشته و رییس جمهور آمریکا بارها علیه این شبکه موضع‌گیری کرده است، در مطلبی در وب‌سایت خود ۳ دلیل احتمالی را برای استعفای هیلی برشمرده است:

 

۱- اختلافات با کابینه: هیلی با وجودی که هماهنگی تام و کاملی با ترامپ در زمینه مسایل مربوط به سیاست  خارجی آمریکا داشت، اما بسیاری او را از منظر مواضع سیاسی یک جمهوریخواه میانه‌رو می‌دانستند و رویکردهای او را نرم‌تر و ملایم‌تر از افرادی چون "جان بولتون"(مشاور امنیت ملی ترامپ) و یا "مایک پمپئو" (وزیر امور خارجه) می‌دانند.

 

هیلی بدون تردید ستاره سال نخست دولت ترامپ بود اما از زمانی که افرادی چون بولتون و پمپئو به کابینه ترامپ راه یافتند، او به حاشیه  رفت. او یک بار در ماه آوریل در سخنانی روسیه را تهدید به تحریم‌های جدید کرد، اما بلافاصله پس از این تهدیدات هیلی، ترامپ در سخنانی آن را رد کرد و کاخ سفید در بیانیه‌ای هیلی را " ضایع" کرد، اما هیلی پس از آن بیانیه همچنان از موضع خود در قبال روسیه دفاع کرد.

 

شاید استعفای هیلی اقدامی پیشدستانه از سوی خود او بوده باشد تا پیش از اینکه افرادی چون بولتون و پمپئو او را مجبور به این کار کنند، خود او با ابتکار عمل و برنامه از سمتش کنار رفته باشد.

 

۲- نیاز به کسب در آمد

هیلی و همسرش- مایکل- درآمد بالایی ندارند و حتی حضور هیلی دردولت ترامپ باعث شده درآمد خانواده هیلی به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد و هیلی "قرض و قوله" زیادی به بار آورد.

 

 او طی دهه گذشته شغل‌های پردرآمدی نداشته است. او از سال ۲۰۱۰ در سمت فرمانداری ایالت کارولینای جنوبی بوده که شغل پردرآمدی نیست. پیش از آن نیز ۶ سال در سمت عضو شورای ایالتی بوده است. این شغل‌های انتخابی درآمد زیادی ندارند. سال ۲۰۱۵ – یعنی یک سال پیش از پیوستن هیلی به کابینه ترامپ- او و همسرش در برگه اظهار نامه مالیاتی خود اعلام کردند درآمد سالانه آنها ۱۷۰ هزار دلار بوده است. سال ۲۰۱۴ درآمد آنها نزدیک به ۱۹۰ هزار دلار و در سال ۲۰۱۳ در آمد ۲۷۰ هزار دلار بوده است.

 

خانواده هیلی در زمینه درآمدی در سال‌های گذشته عقبگرد داشته‌اند و همین مساله باعث مقروض شدن آنها شده است. هیلی در گزارش درآمدی سال ۲۰۱۸ خود اعلام کرده که بدهی‌ها و دیون معوقی دارد. او اعلام کرده دو بدهی ۲۵ و ۶۵ هزار دلاری برای کارت‌های اعتباری، بدهی ۱ میلیون دلاری وام مسکن و نیز بدهی اعتباری حدود ۵۰۰ هزار دلاری دارد.

 

با یک فرزند مشغول به تحصیل در کالج و یک فرزند مشغول به تحصیل در دبیرستان، خانواده هیلی باید درآمد بیشتری کسب کنند. هیلی با این سابقه و تخصص اگر به بخش خصوصی برود به طور متوسط درآمدی ۷ برابر آنچه که از دوایر دولتی می‌گیرد نصیبش می‌شود و این گونه می‌تواند یک ساله همه قرض‌ها و بدهی‌های خود را صاف کند.

 

۳- احتمال نامزدی ریاست جمهوری

نیکی هیلی بلندپرواز است. بسیاری در تحلیل دلیل کناره گیری او روی موضوع احتمال نامزدی او برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۴ انگشت گذاشته‌اند. هر چند او دیروز در نشست خبری این مساله را تکذیب کرد؛ اما برخی بر این باورند که او در اندیشه کسب نامزدی حزب جمهوریخواه برای رقابت‌های ریاست جمهوری است.

 

البته به احتمال قطعی او داوطلب رقابت با ترامپ نخواهد شد و خود را برای دوره پس از ترامپ آماده می‌کند. او توانست در یک سال و نیم گذشته خود را به عنوان یک چهره ملی آمریکا در سطح جهانی مطرح کند و از این حیث حضور او در سمت نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل، سکویی برای پرش به سمت ریاست جمهوری بود.

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش