سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۶ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۷۳۵
بین الملل

اردوغان: خروج آمریکا از سوریه توطئه‌ها برای ضربه زدن به روابط ترکیه و آمریکا را به شکست کشید

رجب طیب اردوغان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد که طرح اخیر دونالد ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه نقشه کسانی را که برای برهم زدن روابط ترکیه و آمریکا تلاش کردند به شکست کشاند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی آمریکا و شورای ترکیه-آمریکا در آنکارا گفت: طرح اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره خارج کردن نیروهای این کشور از سوریه نقشه‌های کسانی را که برای برهم زدن روابط ترکیه و آمریکا تلاش کردند به شکست کشاند. ما روابط بسیار قوی و استراتژیکی مبتنی بر منافع مشترک با آمریکا داریم و با موفقیت از تمامی بحران‌ها و آزمون‌ها در روابطمان با آمریکا عبور کرده‌ایم. به رغم مواجه شدن با چالش‌ها اما به دنبال آینده درخشانی در روابطمان با آمریکا هستیم. دونالد ترامپ نیز خواهان تقویت روابط میان دو کشور است.

 

وی تاکید کرد: ما آماده برعهده گرفتن مسئولیت مبارزه با تروریسم در مناطقی از سوریه هستیم که آمریکا از آنجا خارج خواهد شد. همچنین می‌خواهیم اقداماتی برای ساخت واحدهای مسکونی برای آوارگان در مناطق امن سوریه صورت گیرد. مناطقی که ما امنیت را در آنجا برقرار کرده‌ایم نسبت به بقیه مناطق ثبات بیشتری دارند.

 

وی گفت: ما تمامی امکانات را برای ایجاد منطقه امن از طریق حمایت لجستیکی از هم پیمانانمان و اداره آن بر اساس منافع مشترک در اختیار داریم.

 

اردوغان تاکید کرد: ربط دادن گروه ی‌پ‌گ / پ‌ک‌ک به ساکنان محلی توهین بزرگی در حق برادران کرد است. برادران کرد ما که از ظلم و ستم داعش و گروه ی‌پ گ فرار می‌کنند تنها به ترکیه پناه می‌آورند. ی‌پ گ یکی از شاخه‌های پ‌ک‌ک است و این واقعیت در جدیدترین پرونده‌های اطلاعاتی آمریکا درج شده است.

 

اردوغان گفت: این که رهبر سازمان تروریستی گولن در ایالت پنسیلوانیای آمریکا به راحتی زندگی می‌کند موجب ناراحتی مردم ما و خانواده‌های شهدایمان است ما از آمریکا می‌خواهیم اقدامات لازم را در سریع‌ترین زمان ممکن درباره این سازمان اتخاذ کند.

 

او درباره روابط تجاری میان ترکیه و آمریکا گفت: امکان ندارد قبول کنیم میزان تجارت بین ترکیه و آمریکا در حد ۲۰ میلیارد دلار باقی بماند. ترامپ در مکالمه تلفنی اخیرش پیشنهاد داد که میزان تجارت میان دو کشور به ۷۵ میلیارد دلار در سال برسد. من نیز از این پیشنهاد استقبال کردم. سیاست‌های آمریکا درباره تجارت یکی از مهمترین عواملی است که مانع افزایش میزان تجارت میان دو کشور می‌شود. بعد از این که واشنگتن مالیات گمرک را درباره واردات ترکیه افزایش داد ما نیز دست به چنین اقدامی زدیم.

 

اردوغان بر لزوم عدم خلط مسائل سیاسی با مسائل اقتصادی تاکید کرد. وی گفت: من به ترامپ گفتم که اگر آمریکا بخواهد از طریق گروه تروریستی دیگری به نام ی پ‌گ برای از بین بردن داعش تلاش کند با بحران‌هایی مواجه خواهد شد. ما مصمم به از بین بردن داعش هستیم. ما به ترامپ گفتیم که ترکیه ۳۰۰۰ تروریست داعش را از منطقه الباب در شمال سوریه بیرون کرد. حدود ۳۰۰ هزار سوری در ترکیه بعد از پاکسازی مناطقشان از تروریسم از طریق عملیات‌های سپر فرات و شاخه زیتون به کشورشان بازگشتند.

 

سوری‌ها با وجود فرهنگ‌ها و مذهب‌های مختلف در مناطقی که ما امنیت را در آن جا برقرار کرده‌ایم در صلح زندگی می‌کنند. حدود ۳۰۰ هزار تن از ساکنانعین‌العرب سوریه به ترکیه پناه آوردند و ما تمامی امکانات و خدمات آموزشی، تجاری و پزشکی را برای آنها فراهم کردیم. بعد از تصمیم اخیر ترامپ تلاش‌ها برای خدشه دار کردن وجهه ترکیه افزایش یافته است. ما هیچ مشکلی با کردهای سوریه یا عراق نداریم.

 

ما به کردها کمک کردیم و در سخت‌ترین روزهای زندگی‌شان در کنار آنها ایستادیم. ما درهای کشور خود را به روی ۵۰۰ هزار کرد عراقی که از ظلم نظام صدام فرار کرده بودند باز کردیم اکنون نیز کردها و ایزدی‌هایی وجود دارند که از عراق به ترکیه پناه آورده‌اند.

 

اردوغان بر حمایت خود از ایجاد منطقه "امن" در سوریه تاکید کرد و گفت: در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما این موضوع را مطرح کرده اما آمریکا هیچ اقدامی در این زمینه اتخاذ نکرده است.

 

وی گفت: آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان متعهد به حمایت از تشکیل منطقه امن در سوریه شده‌اند.

 

اردوغان گفت: ما هیچ پولی از کسی دریافت نکرده‌ایم و میزان هزینه‌هایمان تا الان به ۳۵ میلیارد دلار رسیده است. اتحادیه اروپا به وعده‌های خود در این باره عمل نکرد ما به بازسازی مدارس در مناطقی مثل الباب، جرابلس و عفرین در شمال سوریه پرداختیم و بیمارستان‌هایی را تأسیس کردیم. همچنین فعالیت‌های اجتماعی را برای جوانان و کودکان به راه انداختیم و این مسئله در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش