سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۴۸۴۲
بین الملل

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی:

قیمت گوشت، تقاضا برای حبوبات را افزایش داد

محمد آقاطاهر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: به دنبال افزایش قیمت برخی مواد غذایی از جمله گوشت قرمز، تقاضا برای حبوبات افزایش یافت.

«محمد آقاطاهر» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به افزایش قیمت انواع مواد غذایی در کشور ناشی از نوسان قیمت ارز، در دو تا سه سال اخیر مصرف حبوبات افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.

 

وی اضافه کرد: با وجود این که حبوبات به عنوان کالای اساسی از ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی برخوردار است، اما بازار حبوبات نیز در سالهای اخیر به دلیل افزایش تقاضا و هزینه های تمام شده تولید روند افزایش قیمت به خود گرفته است.

 

وی با بیان این که بخشی از پروتئین مورد نیاز بدن انسان می تواند از محل مصرف سویا و عدس تامین شود، اظهارداشت: جایگزینی حبوبات به جای گوشت برای تامین پروتئین برای کشورهای فقیر مطلوب است اما کشور ما دارای منابع زیاد محصولات کشاورزی و مواد غذایی است؛ بنابراین به نظر می رسد دولت باید به گونه ای عمل کند که با افزایش قدرت توان خرید مردم بتواند گوشت قرمز را به سفره خانوار ایرانی بازگرداند.

 

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: ایران نیز همانند برخی کشورهای دیگر با وجود واردات برخی انواع حبوبات، صادرات این محصول را برعهده دارد تا در مبادلات تجاری حضور داشته باشد.

 

به گفته آقاطاهر، برخی سودجویان حبوبات را با ارز رسمی وارد و با ارز آزاد به شکل قاچاق یا از طریق صادرات از کشور خارج می کنند؛ به طور مثال پاکستان خواستار نخود و عراق به دنبال انواع حبوبات از ایران است که این فرایند به ضرر منافع ملی کشور به شمار می رود.

 

وی قیمت انواع حبوبات را به دلیل وضعیت آب و هوایی و میزان تولید متغیر دانست و گفت: به طور مثال امسال نرخ عدس اندکی کاهش و در مقابل قیمت لوبیا چیتی با افزایش مواجه شده است.

 

وی افزود: همچنین به دلیل بالا بودن قیمت حبوبات در فروشگاه های زنجیره ای و خرده فروشی های سطح شهرها، مردم بیشتر از عمده فروشی ها خرید می کنند.

 

وی گفت: خرده فروشی ها می توانند قیمت انواع حبوبات را براساس نرخ فاکتور با ۱۲ درصد سود به دست مصرف کنندگان برسانند در صورتی که بیش از سود مذکور را اعمال کنند اجحاف به مصرف کنندگان خواهد بود.

 

وی با وجود گرانی ها در مواد غذایی، بازار حبوبات را آرام توصیف کرد و افزود: حبوبات مورد نیاز کشور در سطح عمده فروشی ها و خرده فروشی های کشور تامین شده است و کمبودی در این زمینه برای شب عید و سال آینده نداریم.

 

این مقام صنفی تصریح کرد: افزایش قیمت اکثر مواد غذایی ناشی از تورم، رکود و کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تا این کالاها از سبد خانوار به تدریج خارج شود که می تواند آسیبی جدی برای سلامت جامعه باشد؛ بنابراین انتظار می رود دولت به جای حذف صفر از پول ملی با افزایش ارزش آن بتواند این مشکل را هرچه سریعتر حل کند تا مردم قدرت خریدشان برای کالاهای مورد نیاز خوراکی و مصرفی افزایش یابد.

 

به گزارش ایرنا، دهم فوریه به عنوان روز جهانی حبوبات برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ میلادی در تقویم سازمان ملل ثبت شده است؛ روزی برای ترویج مصرف دانه‌هایی که علاوه بر ارزش غذایی، تاثیر مطلوب بر محیط زیست دارند. 

 

محیط زیست نیز از کشت حبوبات منتفع می‌شود؛ زیرا این گیاهان قابلیت عجیبی در تثبیت نیتروژن اتمسفر در خاک دارند. 

 

مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به آثار مطلوب منابع پروتئین گیاهی از جمله برای محیط زیست، مصرف این دانه‌های خوراکی را به عنوان یک منبع جایگزین پروتئین حیوانی تشویق می‌کند. 

 

این مجمع در تلاش برای جهانی کردن اقداماتی که در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان سال بین‌المللی حبوبات انجام گرفت، روز جهانی حبوبات را تعیین کرده است. 

 

حبوبات متشکل از دانه‌های خوراکی خانواده «بنشن» از جمله انواع عدس، لوبیا، نخود و لپه هستند که همه این دانه‌ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند و باید در یک رژیم غذایی گیاهی مصرف شوند تا پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین کنند. 

 

همچنین این دانه‌ها منبعی غنی از فیبر، منیزیم، پتاسیم، فسفر، اسیدهای آمینه، آهن و روی محسوب می‌شوند که مقادیر زیاد آهن در این دانه‌های خوراکی اثر مطلوبی بر سلامت زنان در دوران باروری دارد. 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش