یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳
۱۳:۰۵ - ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۹۴۴
بین الملل

اخوان المسلمین در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا

اخوان المسلمین,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
جنبشی که ۹۰ سال پیش تحت تاثیر خوانشی از اسلام سیاسی ایجاد شده بود، امروز در آستانه قرار گرفتن در لیست تروریستی آمریکا است. اخوان المسلمین جنبشی است که مرز نمی شناسد در بسیاری از کشور های اهل سنت طرفداران بسیار و عملکردی متفاوت دارد.

به گزارش ایرنا، کاخ‌سفید اعلام کرده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حال بررسی تروریستی خواندن گروه اخوان‌‌المسلمین است. سارا هوکابی سندرز، سخنگوی کاخ‌سفید گفت که رئیس جمهوری درباره این تصمیم با مشاوران امنیت ملی و رهبران منطقه‌ای که نگرانی‌های مشترکی درباره این گروه‌ داشته‌اند تبادل نظر کرده است و قرار دادن این گروه در فهرست تروریستی در حال طی کردن مسیر داخلی خود است.

 

به گزارش رویترز، مبنا و پایه های حقوقی قرار دادن گروه اخوان المسلمین در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی روشن نیست و برخی از مقامهای سابق آمریکایی قراردادن این گروه در فهرست تروریستی را براساس استانداردهای قانونی مورد تردید قرار داده‌اند و می‌گویند مشخص نیست که آیا این گروه دست به «فعالیت‌های تروریستی» زده باشد که شهروندان آمریکا یا امنیت ملی را تهدید کند.

 

بیش از هرچیز حمایت اخوان المسلمین از گروه حماس و نزدیکی فکری حماس به اخوان المسلمین باعث شده است که آمریکا نسبت به این گروه شک و تردید های بسیاری داشته باشد و آمریکا به اعضای این گروه اجازه ورود به خاک این کشور را ندهد. آمریکا مدت هاست که حماس را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده است.

 

این در حالی است که حزب «توسعه و عدالت» که حزب حاکم در ترکیه است در مورد تصمیم دولت آمریکا برای قراردادن گروه اخوان المسلمین به‌عنوان سازمانی تروریستی هشدار داده است. حزب عدالت و توسعه جزو احزاب نزدیک به اخوان المسلمین است که رهبر آن رجب طیب اردوغان سال هاست در ترکیه در مسند قدرت قرار دارد. «عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه» در ترکیه، اعلام کرد: تصمیم احتمالی آمریکا برای قرار دادن اخوان المسلمین به‌عنوان سازمانی تروریستی ضربه‌ای بزرگ به درخواست‌های دموکراسی‌خواهانه در خاورمیانه خواهد زد.

 

در دهه های اخیر نفوذ اخوان المسلمین در کشورهای مختلف عربی تفاوت های بسیاری داشته است. اگر چه در همه آنها تغییرات سیاسی جزو اهداف این جنبش است اما این اعضای جنبش همواره تلاش کرده اند تا عملکردی متفاوت در فعالیت های سیاسی را پیش ببرند و از روش های خشونت ورزانه دوری کنند.

 

اخوان المسلمین (برادری مسلمانان) یکی از فراگیرترین جنبش های اسلام‌گرا است که در بسیاری از کشورهای اهل سنت طرفدار دارد. گفته می شود اخوان المسلمین بزرگترین گروه سیاسی سنی در جهان است. این جنبش در سال ۱۹۲۸ میلادی در مصر به رهبری حسن البنا که یک معلم مدرسه بود، بنیان نهاده شد و به سرعت در کشورهای عربی و اسلامی گسترش یافت. 

 

شعار معروف اخوان‌المسلمین «الاسلام هو الحل» (راه‌حل، اسلام است) است، اما شعار اصلی‌شان که هدف و نقشه راه‌شان را ترسیم می‌کند، این است است: «الله غایتنا، والرسول قدوتنا، والقرآن دستورنا، والجهاد سبیلنا، والموت فی سبیل‌الله أسمی أمانینا» (خداوند هدف ما، پیامبر الگوی ما، قرآن قانون اساسی ما، جهاد راه ما و مرگ در راه خدا، والاترین آرزوی ماست.) حسن البنا که این شعار و نقشه راه را برای اخوان تعریف کرده بود. او اخوان المسلمین را علاوه بر آنکه گروهی دینی می‌دانست، مجموعه‌ای سیاسی هم معرفی می‌کرد و از اینجاست که مجوز ورود به عرصه سیاسی را صادر کرد.

 

البنا قصد داشت با راه اندازی این سازمان به هم وطنان مصری خود آموزش دهد که چگونه هویت مسلمان خود را بار دیگر کشف کنند و در عین حال با سلطه بریتانیا مبارزه کنند. چند سال بعد، ترور ناموفق جمال عبدالناصر، رئیس جمهور وقت مصر، موجب سرکوب عمده این سازمان و فرار اعضای آن به خارج از مصر شد.

 

اندیشه بنیادین سازمان اخوان المسلمین ایجاد دولت اسلامی است. با وجود اینکه اخوان المسلمین در بخش عمده عمر خود در مصر غیر قانونی بود و اعضای آن دائما زندانی می شدند، اخوان المسلمین توانست نظر بسیاری از گروه های مشابه را در کشورهای عمدتا مسلمان و حتی دیگر کشورها، به خود جلب کند.

 

طی سال های اخیر جریان اخوان المسلمین که همیشه در جهان عرب در جبهه اپوزسیون دولت ها قرار داشته است به جز معدود کشور هایی مانند ترکیه، این جریان در تنها در دوره های کوتاه مدت توانست به قدرت برسد. اما اخوان المسلمین حتی در کشورهای اروپایی نیز طرفدار دارد. ابراهیم منیر، یکی از اعضای ارشد این گروه که سال های زیادی را در زندان های مصر به سر برده است و هم اکنون در تبعید و در لندن زندگی می کند می گوید: در هر کشور اروپایی می‌توانید اخوان المسلمین را پیدا کنید.

 

منتقدان این گروه در کشور های غربی معتقدند که تفسیر اخوان المسلمین از اسلام، و نحوه زندگی اسلامی که این گروه به هواداران خود توصیه می کند با ارزش های لیبرال غیرمذهبی غربی همخوانی ندارد، منتقدان آموزش های اخوان المسلمین را محیط مناسبی برای پرورش احساسات ضد غربی می دانند که از میانه روی و اعتدال به دور است و می تواند پرورش دهنده بنیاد گرایی باشد.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش