به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون و مجمع ملی ونزوئلا، در ماه ژانویه امسال با توسل به قانون اساسی این کشور و ادعای غیر مشروع بودن انتخابات ۲۰۱۸ که در آن نیکولاس مادورو برگزیده شد، خود را رئیسجمهوری موقت عنوان کرد.
کارلوس وکیو، نماینده گوآیدو در آمریکا، خطاب به جمعی از خبرنگاران در محل سفارت ونزوئلا گفته است: "ما هنوز تصمیم نگرفتهایم؛ این تنها یک گزینه است". گوآیدو در صورت شرکت در نشست سازمان ملل، دومین سفر خارجی خود پس از ماه ژانویه را تجربه خواهد کرد.
خروج از خاک ونزوئلا و بازگشت به آن، یکی از سختیهایی است که به گفته وکیو، متوجه خوان گوآیدو خواهد بود؛ این رهبر اپوزیسیون که توسط چندین کشور -از جمله آمریکا- به عنوان رهبر مشروع ونزوئلا شناخته میشود، در ماه فوریه با خروج از ونزوئلا و سفر به کشورهای لاتین، سعی در افزایش فشارها برای کنارهگیری مادورو داشت.
روز یکشنبه، اپوزیسیون اعلام کرد مذاکراتی که با میانجیگری نروژ جهت حل بحران سیاسی ونزوئلا در حال انجام بود، پایان یافته و تقصیرات را گردن دولت مادورو انداخت.
خود مادورو که گوآیدو را به تلاش برای کودتا با پشتیبانی آمریکا متهم میکند، از عدم حضور در نشست سازمان ملل -که این ماه برگزار میشود- خبر داده است؛ با این حال به گفته او، دو نفر از نمایندگانش در اجلاس خواهند بود تا تحریمهای آمریکا علیه این کشورِ عضو اوپک را محکوم کنند. مجمع عمومی سازمان ملل، گردهمایی سالانه رهبران جهان به شمار میرود.
کارلوس وکیو میگوید اگر این اتفاق صورت گیرد، گوآیدو تلاش میکند تا اجماع بینالمللی علیه مادورو ایجاد شود و موضوع عدم تمایل این رهبر سوسیالیست به حل و فصل منازعات سیاسی، مطرح گردد.
با پایان گفتگوهای دو طرف حاکم در ونزوئلا، اپوزیسیون از کشورهای اروپایی خواسته تا تحریمهای هدفدار بیشتری را به سوی دولت مادورو نشانه گیرند و جلوی آن دسته از تراکنشهای مالی این دولت که از طریق موسسات اروپایی انجام میگیرد، گرفته شود.
- 11
- 4