به گزارش فارس، نشریه آمریکایی پالتیکو در گزارشی نوشت که کارمندان شورای امنیت ملی آمریکا درباره تاثیری که تحقیقات استیضاح ترامپ بر فعالیت آنها گذاشته عصبانی هستند.
در این گزارش آمده است که شورای امنیت ملی پیشتر نیز مکان سختی برای کار کردن تحت ریاست جمهوری ترامپ بوده و وجود تهدید استیضاح ترامپ نیز زندگی تحت این شرایط را آسانتر نکرده است.
تحقیقات دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا درباره اقدامات ترامپ در رابطه با اوکراین و همچنین ورود چهارمین مشاور امنیت ملی آمریکا به کاخ سفید تنش و تردیدهای جدیدی را در فعالیتهای روزانه کارمندان شورای امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید وارد کرده است.
تحقیقات استیضاح ترامپ با انتخاب «رابرت اوبراین» به عنوان مشاور امنیت ملی جدید آمریکا که جایگزین «جان بولتون» شده همراه گردیده است.
در حالی که بسیاری در شورای امنیت ملی آمریکا از رفتن بولتون خرسند شدهاند اما اوبراین که به تازگی به کاخ سفید آمده زیاد تمایلی به استفاده از روند تصمیم گیری سنتی در شورای امنیت ملی نداشته و این بدان معناست که تنها در کمتر از سه سال با تغییر سه رئیس این شورا، روشهای تصمیم گیری نیز تغییر کردهاند.
در حال حاضر پیدا کردن افراد برای پر کردن پستهای خالی در شورای امنیت ملی سخترتر شده است. در دوران دولت اوباما، رقابت سختی برای گرفتن پست در شورای امنیت ملی وجود داشته اما طی سه سال گذشته این تمایل به شدت کاهش یافته است.
واشنگتنپست: مدتهاست که مشاوران ترامپ از تماسهای تلفنی او هراس دارند
یک روزنامه آمریکایی گزارش داد که مدتها است که مشاوران رئیسجمهور آمریکا از تماسهای تلفنی وی با رهبران کشورهای خارجی نگرانی دارند زیرا در این تماسها حرفهایی را که نباید، زده است.
روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در گزارشی نوشت که مدتها است که مشاوران ترامپ نگران تماسهای تلفنی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با رهبران کشورهای خارجی هستند.
این گزارش واشنگتنپست در حالی منتشر شده است که اخیراً افشای رسوایی «اوکراینگیت» در آمریکا جنجال برپا کرده است. یکی از مأموران سابق «سیا» در خصوص تماس اخیر ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، طرح شکایت کرده است.
افشاگری وی روشن کرده است که ترامپ با هدف بیاعتبار کردن «جو بایدن» رقیب بالقوهاش در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی، از اختیارات رئیسجمهور و روابط خارجی آمریکا سوء استفاده کرده است.
واشنگتنپست طبق گفتوگوهایی که با ۱۲ مقام سابق و کنونی آمریکا انجام داده است، در خصوص نگرانی مشاوران رئیسجمهور آمریکا از تماسهای تلفنی وی با رهبران خارجی گزارش کرد، ترامپ در یکی از این تماسها به مقامات سعودی قول داد که به آنها برای ورود ریاض به «گروه ۷» که ائتلافی از پیشروترین اقتصادهای دموکراتیک جهان است، کمک کند.
وی همچنین در یکی از تماسهای تلفنی خود به رئیسجمهور پرو قول داد که ظرف یک شب، هواپیمای نظامی «سی ۱۳۰» به آنها ارائه میدهد که این یک کابوس لجستیکی است که نگرانی زیادی را در غرب آمریکا و پنتاگون به وجود میآورد.
این گزارش ادامه داد ترامپ در یکی از آخرین تماسهای تلفنی خود از «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه که متهم به دخالت در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا است، برای برقراری روابط دوستانه با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی درخواست راهنمایی کرد.
واشنگتنپست با اشاره به گزیدهای از تماسهای ترامپ با رهبران خارجی ادامه داد، بنا به گفته مقامات فعلی و سابق آمریکا، خیلی قبلتر از افشای محتوای مکالمه ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، مشاوران و اعضای دولت وی از تماسهای تلفنی رئیسجمهور آمریکا با دولتهای خارجی ابراز نگرانی کرده بودند.
طبق گفته این مقامات، مشاوران ترامپ نگران بودند که ترامپ در این تماسهای تلفنی خود، قولهایی را که نباید، بدهد و یا اینکه سیاستهایی را تأیید کند که آمریکا مدتها با آن مخالف بوده است یا اینکه با یک اشتباه دیپلماتیک، ائتلاف حیاتی و مهم آمریکا را در معرض خطر قرار دهد و یا اینکه به دلایل شخصی به یکی از شرکای آمریکا اعمال فشار کند.
یکی از مقامهای سابق کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود، گفت: «به طور دائم، یک احساس نهفتهای در میان کارکنان ارشد دولت ترامپ وجود داشت که از چیزهایی که در این تماسهای تلفنی (ترامپ با رهبران خارجی) مشاهده میکردند، هراس و وحشت داشتند».
وی در خصوص هراس کارکنان دولت ترامپ از رفتار و گفتار ترامپ گفت، مشاوران ترامپ از تماسهای تلفنی وی که مایه خجالت میشد و اشتباهات بزرگی که او مرتکب میشد و ماههایی که باید صرف توییتهای شخصی وی میکردند، هراس داشتند.
واشنگتنپست گزارش کرد که این گزارش را بر اساس گفتوگو با ۱۲ تن از مقامات سابق و فعلی آمریکا که در جریان تماسهای ترامپ با رهبران کشورهای خارجی هستند، تهیه کرده است.
طبق این گزارش، این مقامها، به طور مستقیم در این تماسهای تلفنی مشارکت داشتهاند و یا اینکه در خصوص این تماسها گزارش دریافت کردهاند و یا اینکه متن این مکالمات را مرور کرده بودند.
یکی از مقامهای سابق دولت آمریکا گفت، گرچه تماسهای تلفنی با رهبران خارجی به طور معمول از قبل برنامهریزی میشود، اما گاهی اوقات ترامپ بدون اعلام قبلی با «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا و «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه تماس میگرفت طوریکه گویی آنها دوستانش بودند.
- 13
- 1