به گزارش ایرنا و به نقل از شبکه سی ان بی سی، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در مورد اقدام جدید واشنگتن گفت: محدودیت های جدید علیه مقامات چینی شامل افرادی می شود که گمان می رود مسئولیت بازداشت و سوء استفاده از اویغورها، قزاقها یا سایر اعضای گروه های اقلیت مسلمان در قلمرو شمال غربی چین بوده اند.
پیش از این نیز وزارت بازرگانی آمریکا در حمایت از مسلمانان اویغورها، ۲۸ شرکت امنیت چین را در لیست سیاه قرار داد و شرکت آمریکایی برای ادامه همکاری با این شرکت های چینی منع شدند.
اداره امنیت عمومی حکومت خلق اویغور منطقه خودمختار سینکیانگ و ۱۹ نهاد وابسته به حکومت محلی این منطقه و هشت شرکت دیگر در این فهرست قرار گرفتهاند.
آمریکا چین را به سرکوب، دستگیری خودسرانه جمعی و جاسوسی از شهروندان اویغور، قزاق و دیگر اقلیتهای مسلمان ساکن استان سینکیانگ در غرب این کشور متهم میکند و مدعی است که این شرکتها در این اقدامات با پکن همکاری کردهاند.
"وانگ یی" وزیر امور خارجه چین اوایل ماه جاری در کمیسیون روابط آمریکا و چین که در نیویورک برگزار شد، به مسائل مربوط به «شین جیانگ» پرداخت و گفت: در سال های اخیر دولت منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ رشته تدابیر پیشگیرانه ضد تروریستی اتخاذ کرده است؛ این کاملا از امور داخلی چین است، اما برخی مخالفان چین از روی عمد این اقدامات را لکه دار و سرزنش می کنند. اما نهایتاً حقیقت چیست.
وانگ یی ادامه داد: حقیقت این است که دولت چین همواره به ثبات و توسعه، مذهب و فرهنگ شین جیانگ اهمیت داده است. اقتصاد منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ ظرف ۶۴ سال پس از تاسیس آن ۲۰۰ برابر رشد یافته، صدها هزار نفر از فقر و تهیدستی رها شده اند در حال حاضر در شین جیانگ بیش از ۲۸ هزار مکان مذهبی و حدود ۳۰ هزار روحانی وجود دارد که این دو رقم نسبت به چند دهه گذشته ۱۰ برابر شده است در حال حاضر به ازا هر ۵۳۰ مسلمان در شین جیانگ یک مسجد وجود دارد که این نسبت از بسیاری کشورهای اسلامی بالاتر است.
واشنگتن و پکن همچنین درگیر جنگی تجاری هستند که از اعمال تعرفه بر واردات محصولات از چین توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا آغاز شد و با گذشت بیش از یک سال و نیم هنوز ادامه دارد. دو طرف همچنین برای رفع اختلافهای تجاری در حال مذاکره هستند.
- 15
- 2