اتحادیه اروپا و ایالت متحده آمریکا با مداخله در امور داخلی روسیه مدعی شدند باید به تخلفات احتمالی در همه پرسی اصلاحات قانون اساسی در این کشور رسیدگی شود.
به گزارش فارس، در پی مشارکت بالای مردم روسیه در رفراندم اصلاح قانون اساسی این کشور، اتحادیه اروپا و آمریکا به اتهام زنی علیه مسکو پرداختند.
به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «فرانس ۲۴»، «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا روز پنج شنبه ادعا کرد: « گزارش ها و ادعاهای مطرح شده از تخلفاتی در حین رای گیری حکایت دارند که من جمله آنها میتوان به اجبار مردم به رای دادن، رأی دادن دوباره اشخاص، نقض محرمانه ماندن رای افراد و خشونت پلیس علیه خبرنگاران ناظر همه پرسی اشاره نمود».
او ادامه داد: «انتظار داریم تحقیقات مقتضی در این زمینه انجام شود زیرا این ها ادعاهایی جدّي هستند. از روسیه انتظار داریم صرف نظر از هرگونه اصلاحات در قانون اساسی، به تعهدات بین المللی خود پایبند بماند».
از سوی دیگر وزارت امور خارجه ایالت متحده آمریکا نیز در اقدامی مداخله جویانه مدعی شد با نحوه اجرای این همه همه پرسی مشکل دارد زیرا گزارش هایی از مجبور کردن مردم به شرکت در آن دریافت کرده است.
نتیجه رفراندم انجام گرفته نشان می دهد که اکثریت مردم روسیه به فراهم آمدن زمینه برای تداوم ریاست جمهوری «ولادیمیر پوتین» تا سال ۲۰۳۶، «آری» گفتند.
پوتین هم اینک با تغییر قانون اساسی روسیه، حق شرکت در دو دوره دیگر از انتخابات ریاست جمهوری کشورش را بدست خواهد آورد و میتواند برای ۱۶ سال رییس جمهور باشد.
اصلاحات قانون اساسی روسیه در ژانویه امسال رونمایی شد و پارلمان این کشور در ماه مارس از آنها حمایت و تصویب شان کرد ولی خواستار برگزاری یک همه پرسی برای «جلب حمایت عمومی» شد.
این رفراندم که قرار بود ۲۲ آوریل امسال در روسیه برگزار شود، به دلیل شیوع ویروس کرونا (corona) به تعویق افتاد و از صبح روز پنجشنبه، بیست و پنجم ژوئن، به مدت یک هفته شروع شد.
- 16
- 5
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۴/۱۳ - ۱۱:۳۵
Permalink