به گزارش ایرنا، جن ساکی روز دوشنبه در نشست خبری خود از روسیه خواست تا «بازداشتشدگان اخیر که از حق جهانی آزادی اجتماع مسالمتآمیز استفاده کردهبودند»، آزاد کند.
وی همچنین به دستور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اشاره کرد که خواستار ارزیابی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از نقش روسیه در موضوع آلودگی سایبری نرمافزار سولار ویندز، دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۲۰ و استفاده از سلاح شیمیایی علیه الکسی ناوالنی و همچنین پرداخت پول به طالبان برای کشتن نیروهای آمریکایی در افغانستان، شده است.
ناوالنی یکی از اصلی ترین منتقدان پوتین رییس جمهوری روسیه و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ روسیه بود که به خاطر محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
وی بیستم ماه اوت (سی ام مرداد) در بازگشت از سیبری به مسکو بیمار شد و پس از فرود اضطراری هواپیما به بیمارستانی در شهر تومسک سیبری منتقل شد و سپس به یک مرکز درمانی در برلین انتقال یافت، جایی که پزشکان در اوایل ماه جاری اعلام کردند نشانه هایی از مسمومیت وی با ماده سمی نوویچوک وجود دارد.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز با بررسی نمونه های گرفته شده از ناوالنی در یک مرکز درمانی ارتش آلمان در برلین اعلام کرده است که در مورد وی ماده سمی نوویچوک بکار گرفته شده است.
روسیه این ادعای آلمان در مورد مسمومیت ناوالنی را رد کرد و آن را کاملا بی اساس خواند.
ماموران امنیتی روسیه ۲۸ دی، ناوالنی را در فرودگاه مسکو بازداشت کردند و به حکم دادگاه تا تعیین تکلیف وی، یک ماه در بازداشت بسر خواهد برد.
اتحادیه اروپا پیشتر با صدور بیانیهای گفته بود که بازداشت ناوالنی، مخالف تعهدات بینالمللی روسیه محسوب میشود.
سخنگوی کاخ سفید در حالی از برخورد روسیه با معترضان انتقاد میکند که همچنان در واشنگتن شاهد حضور بیش از پنج هزار نیروی گارد ملی هستیم و پلیس این کشور برای سرکوب معترضان حتی آنهایی که به نابرابری نژادی معترضند، خشنترین رفتارها همچون عبور با ماشین از روی معترضان را مرتکب میشوند.
الزام به آزمایش منفی کرونا قبل از سفر
وی همچنین درباره تصمیم دولت بایدن با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا در آمریکا و همچنین افزایش تعداد مبتلایان به ویروس جهشیافته آن، گفت که اکنون زمان برداشتن محدودیتهای مسافرتی نیست.
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: از روز سهشنبه تمام کسانی که میخواهند به ایالات متحده وارد شوند باید آزمایش منفی کرونا از سه روز پیش از ورود داشته باشند.
چین
ساکی درباره رویکرد دولت بایدن در قبال چین هم گفت: فکر میکنم رویکرد ما نسبت به چین همچون ماههای گذشته و شاید طولانیتر است. ما در رقابت جدی با چین هستیم. رقابت استراتژیک با چین ویژگی تعیین کننده قرن بیست و یکم است. چین درگیر رفتاری است که به کارگران آمریکایی صدمه می زند، حاشیه فناوری ما را محو و اتحاد و نفوذ ما را در سازمانهای بینالمللی تهدید میکند.
وی افزود: آنچه در طی چند سال گذشته مشاهده کردهایم این است که چین در داخل بیشتر با اقتدار و در خارج از کشور قاطعتر میشود. پکن اکنون امنیت، شکوفایی و ارزشهای ما را از راههای قابل توجهی که نیاز به رویکرد جدید ایالات متحده دارد، به چالش میکشد.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: ما میخواهیم با کمی صبر استراتژیک به این مساله نزدیک شویم و میخواهیم بررسیهای داخلی را از طریق نهادهای خود انجام دهیم. ما میخواهیم با جمهوریخواهان و دموکراتها در کنگره ارتباط بیشتری برقرار کنیم تا در مورد مسیر پیش رو بحث کنیم. و مهمتر از همه، ما میخواهیم در مورد این موضوع با متحدان خود تبادل نظر داشته باشیم.
ساکی اضافه کرد: بنابراین، ما معتقدیم که این لحظه نیاز به یک رویکرد استراتژیک و جدید داریم. وزارت خارجه ، وزارت خزانهداری و تعدادی دیگر از نهادها نحوه پیشرفت ما را بررسی می کنند. ما از رویکرد صبر و شکیبایی شروع می کنیم زیرا این امر به رابطه ما با چین مربوط می شود. بنابراین این بدان معناست که ما در حال رایزنی با متحدان خود خواهیم بود ، در حال رایزنی با دموکرات ها و جمهوری خواهان خواهیم بود و اجازه خواهیم داد که روند بین آژانسی برای بررسی و ارزیابی نحوه حرکت به جلو تلاش کند.
وی درباره تعرفه تجاری بر کالاهای چینی هم خاطر نشان کرد: همانطور که در مورد سایر زمینههای ارتباط ما اتفاق میافتد، رئیس جمهوری رویکرد چندجانبهای برای تعامل با چین اتخاذ خواهد کرد و این شامل ارزیابی تعرفههای موجود است. او میخواهد اطمینان حاصل کند که ما در هماهنگی با متحدان و شرکای خود و همچنین با دموکراتها و جمهوریخواهان در کنگره، گام برمیداریم.
سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: رئیس جمهوری متعهد است جلوی سوء استفادههای اقتصادی چین در بسیاری از جبههها را بگیرد و موثرترین راه برای انجام این کار، همکاری مشترک با متحدان و شرکای ما برای انجام این کار است.
برگزاری رزمایش در دریای چین جنوبی
چین اعلام کرد که طی روزهای آینده در دریای چین جنوبی دست به رزمایش نظامی خواهد زد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، چین امروز -سهشنبه- اعلام کرد که طی روزهای آینده در دریای چین جنوبی دست به رزمایش نظامی خواهد زد.
این در حالی است که یک ناو جنگی آمریکایی اخیرا وارد این آبهای پرمناقشه شده است.
بنا به بیانیه ارتش چین، این رزمایش بناست از ۲۷ الی ۳۰ ژانویه برگزار شود، اما جزئیاتی درباره ابعاد آن اعلام نشده است.
چین پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بود که اقدامهای آمریکا در دریای چین جنوبی امنیت و ثبات را در این منطقه بر هم میزند.
- 15
- 1