شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۴ - ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۷۰۷
خاورمیانه

بیانیه وزیر خارجه چین درباره نتایج سفرش به شش کشور خاورمیانه از جمله ایران

سفر وزیرخارجه چین به ایران,صلح و پیش‌رفت در خاورمیانه
وزیر امور خارجه چین در بیانیه‌ای با مطرح کردن این که سفر موفقیت آمیزی به شش کشور منطقه خاورمیانه از جمله ایران داشته است، بر نقش چین در حفظ توافق هسته‌ای تاکید کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سی.جی.تی.ان چین، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز سه‌‎شنبه در بیانیه‌‎ای رسانه‌ای درباره نتیجه سفرش به شش کشور خاورمیانه از جمله ایران گفت که چین آماده است از طریق یک همکاری جدی به صلح و پیش‌رفت در خاورمیانه کمک کند.

وانگ یی از ۲۴ تا ۳۰ مارس سفری رسمی به شش کشور منطقه از جمله عربستان سعودی، ترکیه، ایران، امارات متحده عربی و بحرین داشت.

او گفت که اهداف مورد انتظارش در زمینه طرح ابتکاری پنجگانه کشورش برای دست یافتن به امنیت و ثبات در خاورمیانه که در طی این سفر مطرح شد، حاصل شده اند.

وزیر امور خارجه چین با بیان این که «پکن از کشورهای منطقه در زمینه آسیب‌ناپذیر بودند در برابر فشار و مداخله خارجی، طی کردن مستقل مسیرهای توسعه مناسب برای واقعیت‌های موجود در منطقه‌ای‌شان حمایت می‌کند»، مطرح کرد که این کشورها باید «از سایه رقابت ژئوپولیتیکی ابر قدرت‌ها رهایی یابند و درگیری‌ها و اختلافات منطقه‌ای را به عنوان سران منطقه حل کنند».

وانگ افزود که چین و این شش کشور خاورمیانه به حمایت از یک‌دیگر در زمینه منافع اصلی‌شان ادامه خواهند داد و این را مهم‌ترین نتیجه سفرش تلقی کرد.

او در اظهاراتش درباره اجرایی کردن طرح ابتکاری پنج‌گانه چین به این اشاره کرد که «چین نقشی فعال در روند مرتبط به حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران ایفا خواهد کرد» و مقامات چینی به مسکو رفته‌اند تا به اتفاق ایران و روسیه درباره نقشه راه و زمان‌بندی از سرگیری برجام(توافق هسته‌ای) گفت‌وگو کنند.

وزیر امور خارجه چین همچنین بیان کرد که این شش کشور خاورمیانه به فرصت‌های جدید همکاری دوجانبه ایجاد شده به واسطه الگوی توسعه جدید چین امیدوارند و چین آماده است با آن‌ها در زمینه تطبیق و تنظیم امورات در راستای تحقق طرح ''یک‌جاده-یک کمربند'' دولت پکن از طریق برنامه‌های توسعه ملی‌شان همکاری کند.

نخست‌وزیر عراق دستور آغاز اجرای توافق راهبردی بغداد-پکن را صادر کرد

حسن ناظم» سخنگوی هیأت دولت عراق، در پی نشست روز گذشته (سه‌شنبه - ۳۰ مارس) کابینه تصریح کرد که «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر دستور آغاز اجرای توافق‌نامه چین را صادر کرد زیرا اجرای این توافق‌نامه زمان زیادی خواهد برد.

سفر وزیرخارجه چین به ایران,صلح و پیش‌رفت در خاورمیانه

وی طی کنفرانس خبری هفتگی هیأت دولت تصریح کرد که دولت به دنبال ایجاد آینده‌ای جدید برای عراق است که در آن عراق نقطه تلاقی سایر کشورها باشد.

دیروز نیز، «محمد صالح» مشاور امور مالی نخست‌وزیر عراق، گفت که توافق بغداد - پکن که سال گذشته اجرای نشد، پس از تصویب قانون بودجه دولت فدرال در سال ۲۰۲۱، وارد فاز اجرایی خواهد شد.

به نوشته پایگاه خبری «بغداد الیوم»، ناظم با اشاره به تاکید نخست‌وزیر بر حمایت از کارت‌های جیره‌بندی در آستانه ماه مبارک رمضان، دستورات لازم در این زمینه را به وزارت تجارت داده است.

وی با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عراق و نیز ضرورت زدن واکسن تصریح کرد: ما باید آگاهی درباره مصرف واکسن را افزایش دهیم. دولت نیز خواستار تشویق شهروندان به استفاده از واکسن ضد کرونا است. دنیا در حال بازگشت به زندگی عادی با افزایش استفاده واکسن‌ها است. به همین دلیل هیأت دولت با تامین وزارت بهداشت برای خرید واکسن‌های بیشتر موافقت کرد.

سخنگوی هیأت دولت عراق در خصوص میزبانی این کشور برای بیست و پنجمین دوره جام کشورهای خلیج فارس نیز گفت که دولت عراق دستور تشکیل تیمی برای تدارک میزبانی برای این بازی‌ها را داده است.

وی همچنین از موافقت کابینه با توسعه میدان‌های نفتی الزبیر و مجنون برای افزایش صادرات نفت خبر داد.

حسن ناظم با اشاره به نشست قریب‌الوقوع نخست‌وزیر عراق با «عبدالله دوم» شاه اردن و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر در بغداد گفت که این نشست از اهمیت بالایی برخوردار است و طی آن پروژه مشرق جدید میان عراق، مصر و اردن بررسی خواهد شد که یک پروژه توسعه‌محور و اقتصادی است که این سه کشور را به هم پیوند می‌زند.

در سپتامبر ۲۰۱۹ یک ماه قبل از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر وقت در سفری پنج روزه به چین رفت و هشت توافق‌نامه و یادداشت تفاهم با این کشور در زمینه‌های مالی، تجاری، امنیتی، عمران، ارتباطات، فرهنگ و آموزش امضا کرد. به گفته ناظران، همین چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش