جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۱۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۴۴۰
خاورمیانه

چرا ابراهیم رئیسی به لبنان رفت؟

ابراهیم رئیسی در لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی از اواخر هفته گذشته عازم سفری خارج از ایران شده است. او ابتدا به سوریه رفت و پس از آن به لبنان سفر کرد، سفرهایی که ابعاد و اهداف آن آنچنان روشن نیست و اخبار جزییات آن کمتر منتشر شده است.

به گزارش فرارو، سید ابراهیم رئیسی شام گاه روز جمعه آنگونه که گزارش شده است جهت زیارت بقاع متبرک کشور سوریه و همچنین دیدار با مسئولان و گروه‌های مختلف به سوریه رفت.

 

او در ابتدای این سفر با استقبال نماینده، ولی فقیه در سوریه و نماینده، ولی فقیه در سپاه قدس وارد فرودگاه دمشق شد و در بدو ورود به زیارت حرم حضرت زینب (س) مشرف شد.

 

تولیت آستان قدس رضوی همچنین پس از زیارت حرم مطهر حضرت رقیه (س)، به میزبانی نماینده، ولی فقیه در سوریه با جمعی از علما و روحانیون این کشور گفت و گو کرد.

 

براساس گزارش سایت ابراهیم رئیسی او در این دیدار با تأکید بر اینکه روحانیون هدایتگران جامعه بسوی سعادت و تعالی هستند، اظهار کرد: «روحانیون باید توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمن را رصد کنند و به هنگام به جامعه نسبت به آنچه بنیاد‌های فکری و اراده‌ها راستین جامعه را مورد تهدیدات قرار می‌دهد، هشدار دهند.»

 

او ادامه داد: «امروز مدیریت جهادی و انقلابی باعث نابودی داعش شد؛ مدیریتی که منتظر رسیدن امکانات نماند و بدون ترس از قدرت‌های ظاهری جهان و با ایمان به قدرت و اراده الهی، شعار «ما می‌توانیم» را به اثبات رساند.»

 

به نظر می‌رسد سفر رئیسی به سوریه بیشتر جنبه زیارتی داشته است چرا که براساس اخبار منتشره او دیداری با مقامات سیاسی سوریه نداشته است.

 

اما رئیسی پس از سوریه عازم لبنان شد، سفری که طولانی‌تر و مهمتر بوده است. چرا که او در این سفرچند روزه در لبنان با اعضای ارشد حزب الله و برخی مقامات سیاسی لبنان دیدار و گفت و گو کرده است.

 

او در این سفر ابتدا با نبیه بری رییس مجلس لبنان دیدار کرد. او در این دیدار گفت: «روابط میان ایران و لبنان در همه زمینه‌ها، خوب و عالی است و بر ضروت تقویت این روابط میان کشور‌های اسلامی تأکید داریم.»

 

ابراهیم رئیسی در لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانهدیدار با خانواده شهید عماد مغنیه

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: «مجاهدین در مقاومت فلسطین، غزه و لبنان آینده و سرنوشت کشور را مشخص خواهند کرد نه میز‌های مذاکره.»

 

تولیت استان قدس همچنین در این سفر با "شیخ عبدالامیر قبلان" رئیس مجلس اسلامی شیعی لبنان دیدار و گفت و گو کرد.

 

اما شاید مهمترین بخش سفر ابراهیم رئیسی دیدار با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان بود. از این دیدار تنها یک تصویر منتشر شده است. هیچ جزییات دیگری درباره محتوای این دیدار در دست نیست.

 

رئیسی همچنین در لبنان با جمعی از علمای لبنانی دیدار کرد. او در این نشست گفت: «جبهه مقاومت و فرزندان ملت لبنان در حزب الله یکی از اصلی‌ترین ستون‌های مبارزه با تروریسم در منطقه به شمار می‌آیند.»

 

او افزود: «همه جهان و حتی کشور‌های غربی و اروپایی باید قدردان جبهه مقاومت و جوانان لبنان و سوریه و عراق باشند که با نثار جان خود اجازه تشکیل یک قلمرو مبتنی بر تروریسم را ندادند.»

 

تولیت آستان قدس همچنین در مجلس تنفیذی حزب الله لبنان حضور یافت و گفت: «مأموریت‌های حزب الله تنها نظامی و دفاعی نیست، بلکه حزب الله باید در مأموریت‌های متعدد و متنوع خود در راستای تمدن سازی اسلامی ایفای نقش کند.»

 

او در جامعه المصطفی لبنان نیز حاضر شد و سخنرانی کرد.

 

ابراهیم رئیسی در کنار این برنامه‌ها به دیدار خانواده شهید عماد مغنیه هم رفت. او همچنین در جمع رزمندگان جبهه مقاومت در نقطه صفر مرزی فلسطین اشغالی حضور یافت.

 

این موارد جزییاتی از سفر رئیسی به لبنان بود. ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری جدی‌ترین رقیب حسن روحانی بود و توانست ۱۶ میلیون رای کسب کند. آرایی که به عقیده برخی تحلیلگران پشتوانه مناسبی برای ادامه فعالیت سیاسی او محسوب می‌شود.

 

حالا سوال این است سفر رئیسی به سوریه و لینان را چگونه می‌توان ارزیابی کرد. این سفر شاید جایگاه دیپلماتیک مهمی نداشته باشد، اما می‌تواند برای شخص ابراهیم رئیسی و موقعیت سیاسی او در آینده حائز اهمیت باشد.

 

ابراهیم رئیسی در لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانهحضور رئیسی در نقطه صفر مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی

محمد صادق جوادی حصار فعال سیاسی در مشهد در این رابطه به فرارو گفت: «ما می توانیم تحلیل کنیم که این سفر چه ابعادی می‌تواند داشته باشد و یا اینکه چه رمز و راز‌هایی دارد. اما این‌ها حوزه گمانه زنی است، در حوزه‌های نزدیک به واقعیت به نظرم آقای رئیسی به دلیل جایگاه معنوی که دارد و اینکه کاندیدای ریاست جمهوری بوده و رای قابل توجهی کسب کرده، حالا به سوریه و لبنان سفر کرده است. دو کشوری که جزو هم پیمانان ایران به حساب می‌آیند طبیعی است که وقتی او به این دو کشور سفر می‌کند با برخورد متعارف، معقول و منطقی دیپلماتیک روبه رو شود.»

 

او افزود: «از این منظر اتفاق خاصی رخ نداده است. یک مقام ایرانی به آنجا رفته است، شاید رفته  است بررسی کند که آستان قدس در سوریه و لبنان چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد. خصوصا در حوزه سازماندهی تبلیغی و تبشیری و فرهنگی در انجا.»

 

جوادی حصار تاکید کرد: «اما از منظر حاکمیتی و اینکه بگوییم آقای رئیسی ماموریت ویژه‌ای در این سفر داشته است، من نمی‌توانم و نمی‌خواهم جایی برای این تحلیل باز کنم. ما خودمان در جهت دهی به مسائل نقش افرین هستیم.»

 

به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است"نباید این سفر خیلی برجسته باشد. " 

 

او در پاسخ به این سوال که آیا آقای رئیسی از جایگاه یک شخصیت فرهنگی و مذهبی به این سفر رفته است یا از جایگاه یک شخصیت سیاسی این سفر ار انجام داده است، گفت: «وقتی ایشان با رییس مجلس لبنان دیدار می‌کند، قاعدتا از جایگاه یک سیاستمدار دیدار کرده است. ایشان از موضع یک کاندیدای ریاست جمهوری که دومین رای انتخابات را به بدست آورده و جزو رجال سیاسی ایران است، به این سفر رفته است و طبیعی هم هست.»

 

او افزود: «در موقعیت کنونی رفتن آقای رئیسی به لبنان و سوریه از سر دلخوشی و بیکاری نبوده است. همچنین به این معنا هم نیست که حامل پیام تحول آفرین در منطقه بوده باشد.»

 

ابراهیم رئیسی در لبنان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانهدیدار با نبیه بری رییس مجلس لبنان

جوادی حصار در پاسخ به این سوال که سفر‌های اینچنینی چه تاثیری بر جایگاه و چهره سیاسی آقای رئیسی در داخل کشور خواهد داشت گفت: «در رفتار آقای رئیسی می توان مشاهده کرد کتلاش می‌کند لیدر جریان اصولگرایان باشد، اما در رفتار دیگر اصولگرایان مخصوصا چهره‌های شاخص اصولگرا درباره او این اجماع وجود ندارد.»

 

به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی "اینگونه سفر‌ها خیلی نمی‌تواند در ارتقا یا کاهش موقعیت سیاسی آقای رئیسی نقش زیادی داشته باشد. شخصیت آقای رئیسی در فضای سیاسی ایران شکل گرفته است و اینگونه سفر‌ها خیلی در ارزش وجودی او تاثیری ندارد. "

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش