سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۷:۱۵ - ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۷۴۵
مجلس

صیانت نمایندگان از قالیباف در ماجرای سیسمونی‌گیت/ سردار رئیس مجلس می‌ماند

محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
در حالی انتقادات علیه قالیباف در ماجرای اتفاقی که به سیسمونی گیت مشهور شد، به بالاترین حد خود رسید، نمایندگان مجلس در اقدامی که ظاهرا برنامه‌ریزی شده است، حمایت خود از قالیباف را نشان دادند تا به این ترتیب مشخص کنند که او در انتخابات پیش روی هیات رئیسه مجلس، همچنان رئیس مجلس ایران خواهد ماند.

به گزارش رویداد ۲۴، بعد از اینکه تصاویر همسر و دختر قالیباف در بازگشت از سفر ترکیه منتشر شد، کاربران فضای مجازی به تندی از رئیس مجلس انتقاد کردند. در آن مقطع، تنها جمع معدودی از کارمندان و نیروهای وفادار به قالیباف بودند که از رئیس مجلس دفاع کردند. سکوت اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مجلس و همچنین شایعاتی که در فضای مجازی دست به دست می شد، این گمانه را تقویت می‌کرد که شاید قالیباف نتواند صندلی ریاست را برای سال سوم حفظ کند. اما بعد از اینکه چند روز از این ماجرا گذشت و آبها از آسیاب افتاد، نمایندگان مجلس به دفاع از قالیباف پرداختند و شاید به نوعی، از ریاست او برای سومین اجلاسیه مجلس، دفاع کردند تا نشان دهد جریان اصولگر برای سومین اجلاسیه نیز تصمیم خود را گرفته است.

در میان این نمایندگان واکنش‌ها متفاوت بود. برخی از نمایندگان، بدون اشاره به فرد خاصی، کنایه می‌زدند که افراد دیگری فسادهای بزرگتری دارند. از جمله محمد رشیدی که گفته قالیباف با افرادی که همدست و شریک حرام خانواده خود هستند، تفاوت دارد!

علی بابایی کارنامی هم نوشته افرادی این مطالب را علیه قالیباف نوشته‌اند که فرزندان آنها به انواع اتهامات اقتصادی و امنیتی محکوم شده‌اند. کنایه همسو و همزمان این دو نماینده بعید است رجزخوانی باشد و شاید به زودی شاهد افشاگری‌های جدید علیه یکی از چهره‌های پشت پرده باشیم که خودش علیه قالیباف جوسازی کرده است و یکی از نزدیکانش جز مفاسد اقتصادی است!

اردشیر مطهری هم قالیباف را با هشتگ «یار حاج قاسم» حمایت کرده است و نوشته این افشاگری، هزینه ایستادگی قالیباف است. سیدعلی موسوی هم از تصویر قالیباف در کنار حاج قاسم استفاده کرده تا همان مفهوم را تداعی کند. مصطفی نخعی هم تقریبا هشداری مشابه داده است. همه این کنایه‌ها در ادبیات سیاسی ایران، یک معنا دارد. به هر حال تنها جبهه پایداری بود که به صورت جدی مخالفت حضور قالیباف روی کرسی ریاست مجلس بود. در این میان حتی تعدادی از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری هم به حمایت از قالیباف پرداختند. از جمله احد آزادیخواه که نوشته این افشاگری با هدف تلکه کردن بوده و قالیباف باید با عوامل آن برخورد کند.

نمایندگانی که رنگ عوض کردند!

بعضی دیگر از نمایندگان هم در توییتر هشدار دادند که افرادی که برای قالیباف حاشیه‌سازی می کنند، به دنبال آن هستند که یک نیروی تندرو را به ریاست مجلس برسانند. از جمله رحیمی جهان آبادی که در مجلس دهم مدتی با اصلاح طلبان بود و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی اما به مرور از این جریان فاصله گرفت و حالا با قالیباف هم‌پیاله شده است.

صدیف بدری هم دیگر نماینده‌ای بود که در مجلس دهم از لیست امید وارد مجلس شده بود در توییتر نوشته بانیان وضع موجود علیه قالیباف جوسازی کرده‌اند. «بانیان وضع موجود» کنایه‌ای است که از سال گذشته و بعد از نطق انتخاباتی ابراهیم رئیسی برای ورود به انتخابات، وارد ادبیات سیاسی ایران شد و اتفاقا شورای نگهبان هم به همین اتهام، علی لاریجانی را برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت کرده بود.

محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف,رئیس مجلس شورای اسلامی

صیانت از قالیباف

یکی از تناقض‌های مجلس جایی است که حامیان جدی طرح صیانت مثل احمدی سنگسری یا احد آزادیخواه از قالیباف دفاع می‌کنند و برخی نمایندگان مثل جلیل رشیدی کوچی که جدی‌ترین منتقد طرح صیانت بود نیز معتقد بود حامیان طرح صیانت به دنبال حذف قالیباف از ریاست مجلس هستند. این در حالی است که قالیباف در دعوای بین موافقان و مخالفان طرح صیانت، سعی کرده موضعی میانه بگیرد و صحبت و کنشی در موافقت یا مخالفت با طرح صیانت نداشته است. حالا نکته جالب در اشتراک نمایندگان این است که همگی در «صیانت از قالیباف» تفاهم دارند؛ چه نمایندگانی که قبلا اصلا‌ح‌طلب بوده‌اند (مثل صدیف بدری که با لیست امید به مجلس دهم رفت و رحیمی جهان آبادی که عضو حزب کارگزاران سازندگی بود)، چه نمایندگانی که نزدیک به طیف احمدی نژاد هستند (مثل میرتاج‌الدینی)، چه نمایندگان نزدیک به طیف جبهه پایداری (مثل احد آزادیخواه) و چه نظامیان سابق (مثل اردشیر مطهری) همگی اتفاق نظر دارند که باید از قالیباف حمایت کنند. در طیف مدیران قدیمی شهرداری هم تکلیف مشخص است و طبیعتا چهره‌هایی مثل احمد دنیامالی باید از قالیباف حمایت کنند.

یکی از مزیت‌های قالیباف، توان شبکه‌سازی اوست؛ چه اینکه در یکی دو دهه گذشته نشان داده که چگونه شبکه ارتباطی او از دوران نیروی انتظامی تا شهرداری همچنان با او هم‌پیمان هستند و هیچگاه علیه او موضع نمی‌گیرند؛ حتی اگر اتفاقاتی نظیر عیسی شریفی و افشای فایل صوتی گفتگوی فرماندهان سپاه هم رخ دهد، قالیباف جوری شبکه خود را حفظ کرده و جوری هوای حامیان خود را داشته که آنها در هر شرایطی حاضر به هزینه دادن برای او هستند؛ حتی اگر پای اعتبار خودشان در میان باشد. در مجلس هم در اتفاقی قابل پیش‌بینی فعلا که حتی از اعضای پیشین کارگزاران سازندگی و لیت امید هم حاضر شده‌اند از او حمایت کنند. احتمالا این اتفاق درباره هر سیاستمدار دیگری بود، وضعیت فرق می‌کرد، اما قالیباف راه‌هایی می‌داند که دیگران نمی‌دانند ...

نویسنده: میثم سعادت

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
اقا سلیقه و پسند شان ان شرکت خاص در ترکیه بوده چه عیبی دارد عیب کار را درست بگویید عیب افزایش حقوق ۱۰ درصدی است با این همه درامد دلاری ثابت شده دولت عیب این است که اقایان ثروتمند چرا ما در ایران برند خوب معتبر که محصولاتش علمی باشد نداریم عیب دارامدهای پایین و حقوقهای بسیار کم است که حالا خرید ترکیه داستان شود
مردم ،ملت: دیگر ما جای در سرنوشت کشور نداریم مشکلات اقتصادی واجتماعی آنقدر هر روز بر ما فشار می‌آورد که دیگر خودمان از خودمان وبی زاریم چه برسد به مسئولان، آنها که دیگر در کار خودشان مشغولند و کاری با ما ندارند واگر کسی یه موقعی اعتراضی بکند چنان دهانش را می‌بندند که دیگر نه خودش ونه تا هفت نسل بعد از خودش جرات هیچ اعتراضی را نداشته باشد ، مسئولان :مردم اصلا از جان ما چه می‌خواهند نمی‌گذارند ما وآقازادها یمان در خانه های لاکچری ویلاها وماشین های فوق لاکچریمان وسفرهای خارجیمان یک آب خوش از گلو یمان پایین رود آخه شما ملت به زندگی خصوصی ما چکار دارید به شما چه مربوط که ما چه میکنیم چه میخوریم وکجا می‌رویم حالا شما برای ما چکار کردید که انتظار زیادی از مادارید، مگر مابه شما گفتیم که انقلاب کنید ،مگرما به شما گفتیم که به ما رای بدهید مگر ما به شما گفتم که هشت سال باتمام هستیتان با کشور برادر عراق بجنگید مگر ما به شما گفتیم که چهل سال تحریم را تحمل کنید مگر ما به شما گفتیم که ........بابا دست از سر ما وبچه هایمان بردارید شما هم در درد ورنج وبدبختی خودتان مشغول باشید وآخرت را یادتان نرود که چه ظلمی به ما بیگناهن کردید
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش