شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۰۸ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۳۴۵
مجلس

ادعاهای عجیب کریمی قدوسی:

ظریف گفته حسین فریدون در مذاکرات به پهلوی او می‌زده و می‌گفته سریع رد شو

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس,جواد کریمی قدوسی

روزنامه شرق در بخشی از گزارش خود به گفتگوی کریمی قدوسی با خبرنگاران در لابی پارلمان اشاره کرده است.

 

در ادامه گفتگوی نماینده مشهد با خبرنگاران آمده است؛

 

در بیانیه کمیسیون قید شده بی‌اخلاقی صورت گرفته نظر شما چیست؟

از یکشنبه‌شب که از وزارت اطلاعات و کشور تشریف آوردند و کمیسیون امنیت تشکیل شد، اصلا جلسه‌ای به نام کمیسیون امنیت ملی نداشتیم. بیانیه‌ها براساس آیین‌نامه درباره موضوعات مهم کشور توسط کمیسیون در آنجا مطرح، بحث و درباره آن رأی‌گیری می‌شود و اگر رأی آورد منتشر می‌شود. تعدادی که براساس ضرورتی پیش آقای ظریف رفتند امروز(سه‌شنبه) در صحن مجلس خودشان مسائلی تنظیم کردند که من هم ندیدم. نمی‌دانم، ١٠، ١١ تا هم امضا جمع کردند؛ اما باید توضیح بدهند بی‌اخلاقی به چه ربط دارد.

 

گفتند این سخنان منتشرشده، گزینشی بوده است.

من که آمدم نوار را به اتفاق چند نفر گوش دادیم؛ بعد خودم گوش دادم و پیاده کردم و بعد برای اینکه نگویند گزینشی عمل کرده، همه نوار به غیر از مسائل محرمانه را که درباره منطقه بود، پیاده کردیم، بعد تعدادی از نمایندگان را دعوت کردیم. البته من به رسانه‌ها از همه جریان‌ها اطلاع‌رسانی کردم که نگویند کریمی‌قدوسی گزینشی عمل کرد. گفتم همه تشریف بیاورید و نوار را گوش کنید، عده‌ای آمدند و ملاحظه کردید که در بسته بود. روز بعد آقای بروجردی، رئيس کمیسیون امنیت ملی، گفت خبرنگاران نیایند؛ ولی نمایندگان بیایند، آنها آمدند و متنی را که پیاده شده بود، خط‌به‌خط با نوار تطبیق دادند و در همان‌جا امضا کردند.

 

پنج نفر که امضا کرده بودند، آنجا حضور نداشتند.

چه پنج نفر چه یک نفر؛ ما الان درخواستی با ٤٠ امضا تنظیم کردیم و نامه‌اش را به رئيس دادیم که کل آن قسمت از نوار در جلسه علنی پخش شود.

 

آقای بروجردی گفتند این کار صورت نمی‌گیرد.

به هر صورت ٤٠ نفر نماینده اعتبار دارند و از رئيس درخواست کردند که نوار را پخش کنند. به نظر من جان کلام آن اعترافی است که درباره نقض عهد آمریکا بود که این‌هم آقای ظریف را قبل از اینکه کوچک کند، بزرگ کرد. ولی امر مسلمین هم از روز اول می‌گفتند به آنها اعتماد نکنید و به آن پنجه چدنی که روی آن دستکش مخملی کشیده شده اعتماد نکنید؛ اینها دروغ می‌گویند. این اعتراف می‌گوید آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند.

 

همه این بحث‌ها که راه افتاده، درباره همان یکی، دو تا خط اعتراف است که «من به قول این بابا (جان کری) اعتماد کردم و بر اساس وعده‌ای به ما گفت قانون ایسا را تمدید نمی‌کنیم و جلویش را می‌گیریم و تصویب نمی‌کنیم و من در این قضیه به او اعتماد کردم». همه بحث این بود و بقیه‌اش که گفتند کریمی‌قدوسی بی‌اخلاقی کرده و محرمانه و گزینشی بوده، حواشی است که می‌خواهند متن گم شود. بنده هم رسالتم این بود که متن را مستند کنم و نوارش را گوش کنم. حالا شما تا صبح قیامت هم نقض می‌کنید! اگر نقضی هست نوار را پخش کنند.

 

وزارت خارجه گفته تاکتیک مذاکرات در این متن گفته شده است.

تاکتیک مذاکرات را که می‌گویند لو داده‌اند، تاکتیکی بود که از روز اول آقای ظریف خودش آشکار همه‌جا می‌گفت ما بنایمان بر این بوده که نقشی به کنگره و سنا ندهیم. اشتباه آقای ظریف که خودشان هم بیان می‌کنند این است که به قولی که جان کری می‌گویند انتخابات آینده را صد درصد ما می‌بریم، اعتماد می‌کنند. تمام امیدشان به رأی‌آوردن خانم کلینتون بود و همه تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد خانم کلینتون گذاشتند. اتفاقی که افتاد این بود که ترامپ رأی آورد. دستشان از ارتباط قطع شده و الان آقای ظریف تلاش می‌کرد بتواند یک جوری با تیم ترامپ و وزیر خارجه جدید تماس برقرار کند، چون هیچ‌کس را نداشت، وقتی دید راهی ندارد از خانم موگرینی درخواست کرد شما پیش آقای ترامپ بروید.

 

این تلاش‌هایی که می‌گویید، شما از کجا در جریانش هستيد و اسنادش کجاست؟

درخواست کرد که شما پیش آقای ترامپ بروید و ارتباط ما را برقرار کنید. در جریان هستید که دو روز آینده هم قرار است خانم موگرینی در این ارتباط سفری به آمریکا داشته باشد. این موضوعی است که آقای ظریف احساس کرد با طرح این مسئله، آن تلاشی که می‌کند برای ارتباط با ترامپ ضربه خورده باشد و نتواند؛ وگرنه نسبت به منطق مذاکره که خود آقای ظریف قبلا گفتند، آنچه در متن نوار آمده، هیچ‌چیزش به جز قسمتی که می‌گوید «من اشتباه کردم» جدید نیست. ببینید مقام معظم رهبری فرمودند اینها عجله کردند، این عجله را در دیدار با مسئولان نیروهای دریایی مطرح کردند؛ من حالا چند مورد از این عجله‌ها را توضیح می‌دهم؛ آقای روحانی تلاش می‌کرد زود این توافق به نتیجه برسد که آثار آن به انتخابات دهم برسد و از یک جایی آقای حسین فریدون را وارد مذاکره کرد.

 

سند حرف‌تان چیست؟

آقای ظریف جایی می‌گوید من می‌خواستم خط قرمزهای رهبری را رعایت کنم؛ اما حسین فریدون کنار من می‌نشست و وقتی من می‌خواستم کنار خط ‌قرمزها بایستم، او با آرنجش می‌زد به پهلوی من و می‌گفت زود رد شو. ظریف می‌گفته من قول داده‌ام خط‌ قرمزهای آقا را رعایت کنم؛ اما فریدون می‌گفته بمال به هم و زود رد شو. به همین خاطر می‌گویم این توافق با عجله انجام شد که امروز آقای ظریف اعتراف می‌کند ما تلاش کردیم قانون داماتو و عدم تمدید را بیاوریم و آن خط قرمز بود، آن را مستند کنیم و آنها قول دادند و حالا هیچی. یک مورد عجله‌ای که گفتم اینجا بود.

 

دقیقا این حرف شما به چه کسی برمی‌گردد، گویا‌ آقای بروجردی گفته‌اند بارها به شما تذکر داده‌اند، تأیید می‌فرمایید؟

موقعی که توافق آمد، آقای روحانی عازم سفر خارج بود، زنگ زد به آقای لاریجانی، آقای لاریجانی هم آمد کلیات برجام را در پاویون نهایی کرد، آن‌هم شد برجام پاویونی. این برجام پاویونی همانی شد که نتیجه‌اش را می‌بینیم و از نظر قوانین موجود آمریکا برجام کارش تمام است.

 

این دیدار مربوط به چه زمانی بوده، چه سندی برای حرف و ادعایتان دارید؟ ماجرای ارتباط ظریف با تیم ترامپ که به آن اشاره کردید چه بود؟

اگر ظریف می‌آمد به مجلس، من اصلا به استقبالش نمی‌رفتم؛ اما حالا من طرفدار ظریف هستم. به خاطر این اعتراف بزرگی که کرد در آغوشش می‌گیرم. آقای عراقچی تلاش مي‌كنند سفیر فرانسه شوند؛ آقای عراقچی هم به این نتیجه رسیده که بیشتر از این نمی‌شود برای برجام کاری کرد.

 

خب چرا به سؤال‌ها جواب نمی‌دهید؟

الان هم با رسانه ملی حرف زدم. آن سندی که پخش شد، مستند نواری است که داخل کمیسیون منتشر شده. مردم در اعماق روستاها این را فهمیدند که برجام خطا بوده، این اعتراف، اعترافي تاریخی بود. باید این دولت به اشتباهش اعتراف می‌کرد.

 

نگفتید مستندتان برای تلاش ظریف برای ارتباط با تیم ترامپ چه بوده؟‌

...

 

آقای کریمی دغدغه‌های حزبی‌تان مهم است یا دغدغه‌های ملی؟

...

 

تا اینجا که هیچ سندی برای ادعای شما پیدا نشده.

...

 

آقای دکتر ما از «بی‌بی‌سی» بدتر نیستیم که فایل شما را پخش کرد، ما رسانه درون نظام هستیم، چرا پاسخ نمی‌دهید؟

بروید توبه‌نامه بنویسيد، من با شماها حرفی ندارم و تحریم هستید.

 

خب اگر تحریم هستیم، چرا نیم ساعت است که حرف می‌زنید و آمده‌اید توی لابی برای مصاحبه؟

...

 

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش