به گزارش عصرایران، مهمترین بخش های مصاحبه مطهری با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) به این شرح است:
- فیلتر توییتر و فیسبوک پس از ناآرامیهای سال ۸۸ اتفاق افتاد. چنین تصمیمی برای همان دوره است و دیگر مشکلی بابت استفاده از این شبکهها وجود ندارد.
- فیلترینگ برخی شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک و توییتر، امری موقت و مربوط به همان زمانی است که فیلتر شدهاند.
- با توجه به اینکه فیلتر این شبکهها پس از ناآرامیهای سال ۸۸ اتفاق افتاد، برداشت من این است که چنین تصمیمی برای همان دوره است و دیگر مشکلی بابت استفاده از این شبکهها وجود ندارد؛ ضمن آنکه دفتر رهبری و بسیاری از اعضای کابینه و مقامات کشور در این شبکه عضویت دارند. البته راه حل اساسی این است که شبکه ملی اطلاعات و شبکه های اجتماعی داخلی زودتر راه اندازی شود و در اختیار قرار گرفتن خدمات شبکه های داخلی با سرعت بسیار زیاد و ارزان قیمت باشد تا مردم به شبکه های اجتماعی خارجی مراجعه نکنند یا کمتر مراجعه کنند.
- این فیلتر می تواند برای همه مردم برداشته شود. کارگروه تعیین مصادیق جرایم رایانه ای متولی این کار است و باید بررسی مجددی در این موضوع داشته باشد.
- این بحث در مورد فیس بوک هم قابل طرح است زیرا فیلتر شدن این شبکه هم مقارن با اتفاقات سال ۸۸ انجام شد و دیگر آن بحث موضوعیت ندارد؛ ضمن اینکه مقامات زیادی در آنجا هم صفحه دارند.
- قانون ممنوعیت ماهواره باید مجددا بررسی شود
- احکامی نظیر این فیلتر کردنها یا قوانینی مانند قانون ممنوعیت ماهواره باید مجددا بررسی شود. زیرا فلسفه صدور این احکام یا وضع این قوانین شرایط خاص بوده و اکنون که آن شرایط از بین رفته، باید بازنگری شود. در واقع مسئله، استفاده از جهات مثبت این پدیدههاست که با تربیت دینی جامعه، مردم خودشان باید از مضار و زیانهای این پدیدهها که مانند تیغ دو دم هستند، پرهیز کنند.
- همه خوبیها را نمی توان با زور قانون در جامعه حاکم کرد بلکه گاهی نیاز به قانون نیست و باید با تربیت صحیح و اصلاح فرهنگ عمومی یک کار درست را در جامعه نهادینه کرد.
- این که بخواهیم همه رسانهها را ممنوع کنیم و مردم فقط از یک کانال و رسانه اطلاعات دریافت کنند همان روش حکومتهای کمونیستی است که مردم فقط از یک رادیوی تک موج اطلاعات دریافت میکردند و دیدیم که نتوانستند آن ساختار را حفظ کنند.
- ما باید رشد اجتماعی و سیاسی مردم را بالا ببریم به طوری که با وجود رسانههای مختلف، مردم قدرت تشخیص حق از باطل را داشته باشند و فریب دشمنان انقلاب اسلامی را نخورند، یا با وجود آزادی ماهواره، به دلیل خطراتش از آن استفاده نکنند، همان طور که در زمان رژیم گذشته بسیاری از خانوادهها تلویزیون نداشتند چون آن را مضر به حال خود میدانستند. به نظر من امروز مردم ما تا حد زیادی این رشد را دارند. البته راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و شبکههای اجتماعی داخلی بسیار ضروری است تا از تاثیر و مراجعه به شبکههای اجتماعی خارجی بکاهد.
- 17
- 2