به گزارش خبرآنلاین، جدال لفظی محمود صادقی نماینده اصلاح طلب تهران و علی ادیانی نماینده اصولگرای قائمشهر از دیروز و از نطق ادیانی شروع شد. ادیانی در در جلسه نوبت صبح دیروز مجلس در نطق خود در واکنش به ثبتنام صادقی در انتخابات مجلس گفت: کسانی میخواستند ۱۰ روز قبل از انتخابات استعفا دهند ولی یک مرتبه زودتر از همه زنبیل گذاشته و ثبتنام کردند.
این اظهارات با واکنش محمود صادقی رو به رو شد که در تذکری در نوبت بعد از ظهر دیروز با استناد به اصل ۷۵ قانون اساسی گفت: بعضا در مجلس شورای اسلامی برخی برای خود نقش مبصر کلاس و مامور حراست قائلند و مراقبند کسی خطا نکند و در صورت رخ دادن از الفاظ غیرمودبانه استفاده کرده و مجلس شورای اسلامی را زیر سوال میبرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به ثبتنامش در انتخابات گفت: بنا بر وظیفه انقلابی، شرعی و میهنی با مشورت، استخاره و تفال به قرآن تصمیم گرفتم تا در انتخابات ثبت نام کنم سوال این است که آیا کاری خلاف شأن مجلس انجام دادم؟ چرا تا وقتی که حرف میزنیم هجمهای علیه نماینده راه میاندازید؟ اینگونه رفتار میکنیم که میگویند در مجلس ایران نمایندگان مجال صحبت کردن ندارند.
واکنش لاریجانی به پینگ پنگ صادقی و ادیانی
با پایان صحبتهای صادقی، علی لاریجانی در واکنش به این اظهارات پینگ پنگی صادقی و ادیانی گفت: ما همواره با استعفای همکارانمان مخالفیم هر وقت دوستان موضوع استعفا را میگویند آنها را راضی میکنیم تا این کار را انجام ندهند، نمیدانم استعفای شما به هیات رییسه رسیده یا نه چون آن را ندیدم اگر استعفایی دارید هم درخواست میکردیم چنین کاری را انجام ندهیم. آقای عثمانی هم که استعفا داد خواهش کردیم این کار را نکند به هرحال این مدت با هم کار کردیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اینکه درباره نامنویسی در انتخابات موضوعی را مطرح کردید کسی نباید در این رابطه فردی را تحقیر کند شما برای ثبتنام احساس وظیفه کردید اشکالی در این کار نیست قطعا اگر کسی احساس میکند که میتواند به کشور کمک کند باید در انتخابات ثبتنام کند به هر حال بیان چنین بحثهایی از تریبون مجلس شورای اسلامی خوب نیست.
ادیانی: آقای شیخ محمود صادقی مجلس مبصر لازم ندارد
هرچند دیروز ادیانی درخواست داشت تا تذکرش را به اظهارات صادقی مطرح کند اما لاریجانی به او اجازه نداد تا اینکه در جریان نشست علنی امروز مجلس میکروفن این نماینده روشن شد تا حرف باقی مانده را به زبان بیاورد. از آنجا که محمود صادقی سالها پیش ملبس به لباس روحانیت بوده است ادیانی در کنایه به این موضوع محمود صادقی را با لفظ «شیخ» خطاب کرد و گفت: بحثی را دیروز همکار محترم شیخ محمود صادقی مطرح کردند که اساسا هیچ موضوعیتی به کلام ما نداشت و اینکه چطور اذن تذکر ۷۵ داده شد به خود دوستان هیات رئیسه واگذار میکنم.
وی گفت: من می خواستم تذکراتی نسبت به فراز و فرودهای اظهارات ایشان را مطرح کنم که بنا به توصیه شما و برخی دوستان از خیرش میگذرم و بیان نمیکنم.
او ادامه داد: اصلا مخاطب بحث من شخص نبود بلکه یک رویه و خطی را به عنوان یک خطر برای تنزل جایگاه و شان مجلس و تخطئه کردم لذا من فکر را تخطئه کردم نه فرد را؛ ضمن انکه ایشان اقرار کردند من استعفا ندادم. آئین نامه و قوانین ما هم فارسی است. ممکن است کسی استعفایی را بنویسد و در جیب خود بگذارد نباید در رسانهها مطرح شود که هزینهای به نظام وارد شود.
ادیانی گفت: نمایندگان مجلس فهیم هستند لذا این مجلس نیاز به مبصر و مامور حراست ندارد اما به حکم قانون اساسی عقل سلیم نماینده باید مُبَصِر باشد و حرفی نزند که هزینه برای نظام درست کند.
علی لاریجانی در واکنش به این اظهارات آن را خیرخواهانه توصیف و از آن قدردانی کرد.
- 11
- 3