دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۹ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۷۴۲
مجلس

موافقت نمایندگان با تغییر نام شوراهای حل اختلاف

نمایندگان کلیات لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف را تصویب کردند/ بررسی دعاوی مالی زیر ۵۰ میلیون تومان در شورای حل اختلاف

شورای حل اختلاف,دعاوی مالی اموال منقول زیر ۵۰ میلیون
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف را تصویب کردند.

به گزارش ایرنا، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف در دستور کار روز دوشنبه مجلس قرار گرفت و نمایندگان با ۲۰۹ رای موافق،  ۱۰ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس کلیات این لایحه را تصویب کردند.

«محمدرضا صباغیان»، نماینده مهریز و بافق، بافقی در مخالفت با این لایحه ابتدا بر اساس تذکر آیین نامه‌ای گفت که پیشنهادها در سیستم بارگذاری نشده است و امکان مطالعه لایحه را نداشته است. به همین دلیل به دلیل عدم بارگذاری فرصت کافی برای مطالعه وجود نداشته است.

«محمد باقر قالیباف» دراین باره گفت: حداکثر ۲۰ ساعت پیش از تصویب فوریت، پیشنهاد نمایندگان به کمیسیون در سامانه بارگذاری میشود. از طرفی بند ۴ آیین نامه می‌گوید یک ساعت پیش از آغاز مذاکرات پیشنهاد نمایندگان بارگذاری شود که اکنون ۶۰صفحه پیشنهاد بارگذاری شده است.

«صدیف بدری» نماینده مردم اردبیل در موافقت با این لایحه گفت: افرادی که تلاش می‌کنند ایرادات در شوراهای حل اختلاف برطرف شود سبب کاهش پرونده‌های دادگاهی می‌شوند و هزینه رسیدگی به پرونده‌ها کمتر می‌شود.

وی افزود: این لایحه تکلیف نیروهای انسانی را که در شوراهای حل اختلاف خدمت می‌کنند، حل می‌کند، زیرا بیش از ۱۵ هزار نفر با حقوق ۳۰۰ هزار تومان و ۵۰۰ هزار تومان درشوراهای حل اختلاف زندگی می‌کنند و این لایحه سبب می‌شود که مشکلات این جوانان برطرف شود.

«سید کاظم دلخوش» سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی نیز موافقت با این لایحه گفت: ۳۲ هزار نفر  در شوراهای حل اختلاف در حال کار هستند که ۱۷ هزار نفر بازنشسته بوده و فقط مشاوره می‌دهند و نیاز به جذب ندارند. از طرفی مهلت قانون شوراها حال در پایان سال ۹۹ به  اتمام می‌رسد و باید این لایحه به عنوان قانون جدید جایگزین شود.

وی افزود: این لایحه با پیشنهاد وزارت دادگستری تنظیم شده است و هدف آن نقش قضاوتی و اعطای صلح و سازش با نظر رییس قوه قضائیه بوده است.

 به گفته سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در این لایحه لایحه قاضی حذف می‌شود و نقش صلح و سازش می‌ماند. از طرف دیگر اعضایی به صورت افتخاری و تمام وقت کار می‌کنند و بعد از ۱۴ سال وضعیت استخدامی آنها مشخص می‌شود.

دعاوی مالی زیر ۵۰ میلیون تومان در شورای حل اختلاف بررسی می‌شود

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با رسیدگی به دعاوی مالی اموال منقول زیر ۵۰ میلیون تومان در شورای حل اختلاف موافقت کردند.

شورای حل اختلاف,دعاوی مالی اموال منقول زیر ۵۰ میلیون

با رای موافق نمایندگان  به ماده ۱۱ لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف همه دعاوی مالی راجع به اموال منقول تا نصاب پانصد میلیون ریال، برای حصول صلح و سازش، ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود.

بر اساس تبصره این ماده رییس قوه قضاییه می‌تواند نصاب مذکور را هر سه سال یک بار متناسب با شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود، تغییر دهد.

«عباس گودرزی» نایب رییس کمیسیون اجتماعی با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی این ماده را خلاف قانون اساسی برشمرد و گفت: دادخواهی در دادگاه صالحه براساس قانون اساسی حق مسلم هر فرد است و همه مردم حق دارند که دسترسی به دادگاه صالحه داشته باشند.

وی اضافه کرد: ارجاع پرونده به شوراهای حل اختلاف با قانون اساسی مغایرت دارد، زیرا در صورت تصویب این ماده، این حق مسلم از افراد گرفته می‌شود و مرحله‌ای را به مراحل دادرسی اضافه کرده و فرآیند رسیدگی به یک پرونده طولانی‌تر می‌شود.

«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به گودرزی با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی، گفت: در انتهای این اصل قید شده هیچ کس را نمی‌توان از دادگاهی که «به موجب قانون» حق مراجعه به آن را دارد، منع کرد، ما در تصویب این لایحه قانونگذاری می‌کنیم تا برای صلح و سازش به شورای حل اختلاف و در صورت ادامه دار بودن موضوع، به دادگاه صالحه مراجعه شود.

موافقت نمایندگان با تغییر نام شوراهای حل اختلاف

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تغییر نام "شوراهای حل اختلاف" به "شورا" و "مرکز امور شوراها" به "مرکز" موافقت کردند.

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه و در جریان بررسی لایحه دو فوریتی لایحه شوراهای حل اختلاف با رای موافق به ماده یک این لایحه مقرر کردند به ‌منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی، "شوراهای حل اختلاف" طبق قانون به «شورا» تغییر نام دهد.

بر اساس ماده ۲ این لایحه که امروز به تصویب نمایندگان رسید، برنامه‌ریزی و راهبری شوراها توسط "مرکز امور شوراها" که در این قانون به اختصار "مرکز" نامیده می‌شود، انجام می‌گیرد.

در تبصره ماده ۲ این لایحه نیز قید شده است: مرکز زیر نظر قوه قضاییه اداره می‌شود و رییس مرکز از میان قضات با حکم رییس قوه ‌قضاییه منصوب می‌شود.

بر اساس ماده ۳ این لایحه محدوده فعالیت جغرافیایی شوراها در هر حوزه قضایی بر عهده رییس همان حوزه قضایی است.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش