دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۲ - ۰۹ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۶۳۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

انتقاد تند علی مطهری از استقلال نداشتن مجلس/ انقلابی بودن یعنی عقلانی کارکردن وگرنه گروهک «فرقان» هم خود را انقلابی می‌نامید!

علی مطهری,انتقاد علی مطهری از مجلس
علی مطهری معتقد است تقسیم‌بندی انقلابی و غیرانقلابی معنایی ندارد و کارها باید عاقلانه و مطابق اسلام باشد؛ انقلابی عمل کردن یعنی مطابق عقل عمل کردن برهمین اساس، دولت در برخی موارد خوب عمل نکرده؛ مثلا می‌توانست برجام را زودتر به نتیجه برساند که این کار را نکردند.

به گزارش اطلاعات آنلاین، علی مطهری، نماینده ادوار مجلس و کارشناس فرهنگی به تحلیل عملکرد مجلس یازدهم، اتفاقات سال گذشته، عملکرد دولت در دو سال اخیر پرداخت و در خصوص مواضع برخی اصولگرایان علیه دولت و رئیس جمهور گفت: معمولاً وقتی یک رئیس‌جمهور روی کار می‌آید عده‌ای توقعاتی دارند و وقتی این توقعات برآورده نمی‌شود در مقابل او قرار می‌گیرند و در شمار مخالفان او ظاهر می‌شوند. ممکن است اکنون نیز این طور باشد.

وی توضیح داد: یعنی ممکن است اصولگرایان انتظاراتی داشته اند و می خواسته اند مطابق میل آنها رفتار شود و پست‌هایی به افراد آنها داده شود و این در مواردی انجام نشده و اینها تبدیل به مخالف شده باشند.

مطهری در عین حال خاطر نشان کرد: در این پدیده کمتر مسائل ایدئولوژیک مطرح است. ممکن است برخی از آنها معتقد باشند در برخی مسائل ایشان باید انقلابی‌تر عمل می‌کرده و نکرده است.

او در پاسخ به این سوال که «آیا دولت سیزدهم انقلابی عمل کرده است؟» گفت: بستگی دارد انقلابی را چطور معنا کنیم. اینها خود را انقلابی می‌دانند و باید دید نظر آنها چیست. ما تقسیم انقلابی و غیرانقلابی را قبول نداریم بلکه باید عاقلانه و مطابق اسلام عمل کنیم. انقلابی و غیرانقلابی نمی‌تواند معیار باشد. گروهک فرقان هم خودش را انقلابی می نامید.

مطهری در همین زمینه توضیح داد: انقلابی عمل کردن یعنی مطابق عقل عمل کردن. در برخی موارد دولت خوب عمل نکرده است. مثلا می‌توانست برجام را زودتر به نتیجه برساند که این کار را نکردند. می‌توانست با آژانس انرژی اتمی زودتر به توافق برسد که این کار را نکردند. می‌توانست مذاکره مستقیم با امریکا داشته باشد و مسائل را زودتر حل کند که این کار را هم نکردند. به نظر من، به این معنا دولت انقلابی عمل نکرده است. البته باید توجه داشت که انقلابی از نظر آنها به یک معناست و از نظر ما معنای دیگری دارد.

نایب رئیس مجلس دهم با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و ردصلاحیت برخی افراد دارای رای، کاهش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را مهم ارزیابی کرد که باید در آینده تدبیر شود و گفت: در وضعیت فعلی همه باید به دولت کمک کنند تا مشکلات را حل کند.

نماینده ادوار مجلس درباره ارزیابی عملکرد مجلس نیز افزود: این مجلس در مجموع استقلال کافی نداشت. خیلی کارها می‌توانست انجام بدهد که نکرد. بیش از حد همراه با دولت بود و متاسفانه کمتر نماینده مردم بود. در خیلی جاها باید حرف مردم را می‌زد که کمتر این کار را کرد.

وی افزود: به هر حال در درجه اول نمایندگان باید بدانند نماینده مردم هستند نه نماینده نظام. یک اشکال این است که برخی نمایندگان خود را نماینده نظام می‌دانند. بنابراین زمانی که بین حقوق نظام و مردم تزاحم ایجاد می‌شود نمایندگان باید از حقوق مردم دفاع کنند ولی الان این طور نیست.

مطهری ادامه داد: برای مثال این که در موضوع تعامل با روسیه آیا کارها با مشورت و اجازه مجلس انجام می‌شود؟ خیر، اصلا مجلس در جریان نیست. عده‌ای کار خود را انجام می‌دهند و حتی وزارت خارجه هم در جریان این موضوع نیست. این مسائل وجود دارد و باعث می‌شود قدرت مجلس کم شود .

او درباره کارنامه مجلس یازدهم گفت: در مجموع عملکرد مجلس ایده‌آل نبوده است. منتها فقط به نماینده‌ها بستگی ندارد. در مجلس قبلی هم این مشکل وجود داشت و اجازه نمی‌دادند مجلس وارد مسائل مهم و کلان کشور شود. مسائل کلان را در جای دیگری تصمیم می‌گرفتند. همان طور که شورای عالی سران درست کردند و خود تصمیم‌گیری می‌کنند و حتی قانون‌گذاری می‌کنند یا هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام دارند و از این طریق مصوبات مجلس را کنترل می‌کنند، در حالی که در قانون اساسی اصلا ما چنین هیاتی نداریم. یعنی از راه‌های مختلف دست و پای مجلس را بسته‌اند. این منحصر به مجلس کنونی نیست، در مجلس قبلی نیز این امور وجود داشت.

علی مطهری درباره مشارکت مردم در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ نیز گفت: اگر تحولی ایجاد شود که مردم احساس کنند یک افق روشنی پیدا شده و کشور روابط خود را با دنیا بهبود بخشیده مثل توافق با آژانس بین‌المللی و برقراری رابطه با عربستان، مذاکرات با امریکا در عمان درباره برجام و ... مردم مشارکت خواهند کرد.

وی تاکید کرد: مشکل این است که دولت این کارها را دیر شروع کرده است. اگر این کارها انجام شود و یک گشایش اقتصادی برای مردم ایجاد شود، مشارکت مردم هم خوب خواهد بود. البته شورای نگهبان هم نباید سختگیری کند و مهندسی داشته باشد. لازمه آن این است که تحت تأثیر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی نباشد. به نظرمن در این صورت انتخابات پرشوری خواهیم داشت.

مطهری خاطرنشان کرد: اگر بخواهند همین راهی را که تاکنون آمده اند، ادامه دهند و تحریم‌ها اضافه شود و تورم افزایش یابد و همچنان در شرایط غیرعادی باشیم و امیدی در مردم ایجاد نشود، انتخاباتی با مشارکت کم خواهیم داشت.

مطهری درباره اعتراضات سال ۱۴۰۱ نیز به خبرنگار «اطلاعات آنلاین» گفت: به دنبال فوت خانم مهسا امینی مردم به طور طبیعی اعترضاتی داشتند. این حادثه ناشی از قصور نیروی انتظامی و وزارت کشور بود. وی افزود: بهتر بود زودتر برخوردی با عوامل این حادثه انجام می گرفت که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. اگر در همان ابتدا کسانی که کوتاهی کردند مواخذه می‌شدند اعتراضات کمتر می‌شد یا اگر مجلس وارد می‌شد و سوال یا استیضاحی صورت می گرفت حضور مردم در خیابان کمتر بود. مجلس نماینده مردم است و باید حرف مردم را بیان کند.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش