چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۷:۳۲ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۷۴۹۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

فعالان سیاسی پاسخ دادند:

سرانجام احمدی‌نژاد چه می شود؟

احمدی‌نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
مسئولان در این دامی که او پهن کرده است گرفتار نشوند و او را حصر نکنند. زیرا او از همان ابتدا هم به دنبال این است که این دادگاه عمومی را تبدیل به یک دادگاه شخص کند و مسئولان را به زمین بازی خود بگشاند

به گزارش فرارو،با وجود اینکه این روزها همه مشغول رسیدگی به زلزله زدگان کرمانشاه هستند و اخبارهای دیگر در سایه این رویداد قرار می‌گیرند اما رئیس دولت دهم و نزدیکانش موفق شدند دوباره توجه ها را به خود جلب کنند و این بار با بست نشینی در حرف حضرت عبدالعظیم، اعتراض خود را به برخی مسائل اعلام کردند. اما آنها قصد دارند تا کجا پیش بروند و بالاخره تصمیم نظام درباره آنها چیست؟

 

شاید احمدی نژاد گمان می‌کرد بعد از پایان دوران ریاست جمهوریش بار دیگر جریان‌های سیاسی با افرادی از داخل نظام به سراغش می‌آیند و برای بازگشت دوباره‌اش پیشنهاداتی مطرح می‌کنند. اما اینگونه نشد و به خاطر همین هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال جاری تلاش کرد با فضا سازی و انتشار فایل‌های صوتی و تصویری، شرایط را برای حضور در انتخابت فراهم کند.

 

او حتی تا جایی پیش رفت که با وجود اینکه رهبر انقلاب به صراحت اعلام کرده بودند در انتخابات شرکت نکند، تصمیم گرفت در این کارزار سیاسی حضور پیدا کند. اما عدم تائید صلاحیت وی بازی را تا حدود زیادی متحول کرد. او که تا آن لحظه  یک چهره آرام و معقول از خود به نمایش گذاشته بود، روز به روز حالت تهاجمی‎تری به خود گرفت.

 

در همین گیر و دار ماجرای بازداشت بقایی مطرح شد و او که در دوران ریاست جمهوریش تاکید داشت نزدیکانش خط قرمز هستند، با همان حالت تهاجمی تلاش کرد شرایطی ایجاد کند که قوه قضائیه در وضعیتی قرار گیرد که مجبور به آزادی بقایی شود. هرچند تاثیرگذار نبود اما بالاخره بقایی آزاد شد و ماجرا وارد فاز جدیدی شد.

 

این ماجرا هم تا آنجایی پیش رفت که احمدی نژاد مدعی شد علی لاریجانی برای ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ خیز برداشته است و او تنها مانع برای رسیدن رئیس مجلس به پاستور است و به همین دلیل سعی دارند او و نزدیکانش را از عرصه سیاسی حذف کنند. 

 

بعد از این، ماجرای زنبیل بقایی خبرساز شد و دوباره موفق شدند توجه ها را به سمت خود جلب کنند.

 

بعد از ماجرای زنبیل موضوع بست نشینی به میان آمد و در همان روز نخست که ایران نگاهش به کرمانشاه بود خبری منتشر شد مبنی بر بست نشینی نزدیکان احمدی نژاد و عکس‌هایی در خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که نشان می‌دادند احمدی‌نژاد، برای بدرقه نزدیکانش به حرم شاه عبدالعظیم رفته است و آنها برای بست نشینی آماده می‌شوند. هرچند این بست‌نشینی طولانی نشد اما به هرحال توانست بار دیگر مانند موارد پیشین در اخبار و رسانه های حضور پیدا کند.

 

اقدامات احمدی نژاد به حصر خانگی ختم می‌شود

در همین خصوص حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «به عقیده من بازی که آقای احمدی نژاد به راه انداخته‌اند تا «حصرخانگی» ایشان پیش خواهد رفت. ایشان در تلاش هستند که با اقدامات این چنینی در سپهر سیاسی کشور ماندگار شوند اما نه تنها این نصیبشان نمی‌شود بلکه نتیجه خوبی هم برایشان در بر نخواهد داشت.»

 

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر سه نفر در حصر هستند، آیا افزایش تعداد محصورین هزینه زیادی برای نظام ندارد، گفت: «ما برای نظام جمهوری اسلامی هزینه‌های زیادی از جمله جنگ، شهدا، جانبازان و... کردیم. بنابراین ارزش نظام خیلی بالاتر از این است که حالا به خاطر اینکه سه نفر در حصر هستند، فرد یا افراد دیگری را وارد حصر خانگی نکنیم و اصولمان را زیر پا بگذارید. به نظر من این هزینه‌هایی است که ما برای اینکه انقلاب به انحراف نرود باید پرداخت کنیم.»

 

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: «به نظر من آقای احمدی نژاد و نزدیکانشان به دنبال این هستند که با اقدامات این‌چنینی شرایط را به گونه ای رقم بزنند که فردی در این میان وساطت کنند و پرونده قضائیه را حل و فصل کنند. اما من گمان نمی‌کنم که نظام زیر بار این مسئله برود. آنها می خواهند با زور ماجرا را حل کنند اما بعید است که نظام قبول کند به این قبیل رفتارها پاسخ مثبت یا باج بدهد.»

 

کنعانی مقدم در خصوص رویکرد قوه قضائیه با این افراد عنوان کرد: «به نظر می‌رسد قوه قضائیه تا امروز سعی داشته با آنها از موضع تساهل وارد شود. اما قطعا این قوه هم یک صبری دارد و اگر کاسه صبرش لبریز شود، دیگر اهمیتی ندارد که فرد مقابل رئیس جمهور سابق است یا یک فرد عادی.» 

 

او در پاسخ به اینکه چرا تاکید دارد دیگر محمود احمدی نژاد و نزدیکانش به عرصه سیاسی باز نمی‌گردند، گفت: «بالاخره مردم ما، انسان‌های فهیم و باهوشی هستند و تجربه هایی که به دست آورده اند سنگین و پرهزینه بوده است. لذا حاضر نیستند افرادی که یک بار امتحان کرده اند را دوباره امتحان کنند. بنابراین من معتقدم که تاریخ مصرف احمدی‌نژادی‌ها به پایان رسیده است.»

 

مسئولان در دام احمدی نژاد نیفتند

همچنین صادق جوادی حصار تحلیل گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فرارو اظهار کرد: «برای اینکه بدانیم اقدامات احمدی نژاد و نزدیکانش تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد باید به بررسی علت یا علت‌های آن بپردازیم. وقتی علت پیدا شد آن زمان است که متوجه می‌شویم که آنها تا چه حد می توانند پایدار بمانند. مادامی که این علت‌ها پایدار باشند، این افراد به اقدامات خود ادامه می‌‍دهند.»

 

وی ادامه داد: «یکی از این علت‌ها شرایط مساعدی است که در جامعه برای رفتارهای پوپولیستی وجود دارد. رفتارهای این چنینی رفتارهایی است که مردم در مواجه با آنها بیشتر به دنبال معلول هستند تا علت. یعنی به عنوان مثال اگر فردی بیاید بگوید من شهر شما را آباد می‌کنم، مردم به اینکه چگونه می خواهد این کار را انجام دهد یا اصلا می تواند انجام دهد، کمتر توجه می‌کنند تا این موضوع که او چنین ادعایی کرده است. زیرا این خواسته مردم است.»

 

او اظهار کرد: «بنابراین یکی از دلایل که این قبیل اقدامات انجام می‌شود، سطحی نگری و رفتارهای عوام‌نگر است. حالا اگر این رویکرد در جامعه از بین برود، اقدامات و تفکرات آقای احمدی نژاد فرصتی برای جولان نخواهند داشت. اما اگر همچنان بخشی از جامعه بخواهد سطحی با قضایا مواجه شود، قطعا فضا برای امثال آقای احمدی نژاد فراهم خواهد بود و او هم به راه خود ادامه خواهند داد.»

 

وی تاکید کرد: «اگر در کشور پایبندی به منافع ملی، شفافیت، قانون‌گرایی و پایبندی به حقوق منتقدان فراهم بشود، قطعا امثال احمدی نژاد نمی تواند معرکه بگیرد.»

 

جوادی حصار گفت: «متاسفانه گیر ما در کشور این نیست که امثال احمدی نژاد چنین اقدامات و اظهار نظرهایی انجام می‌دهد. مشکل ما این است که آقای احمدی نژاد حرف‌هایی می‌زند که بخشی از مسائل که به نفعش هست را برجسته و از آن دفاع می‌کند و بخشی که برایش اهمیت و سودی ندارد را نادیده می‌گیرد. به عنوان مثال همین بازی که در خصوص لاریجانی‌ها آغاز کرده است و مدعی است که مخالف آنها است و جرم هم نیست.»

 

او افزود: «درست هم می‌گوید. مخالفت با لاریجانی ها جرم نیست، اما تهمت زدن جرم است. مخالفت با لاریجانی ها جرم نیست، اما رعایت نکردن حقوق دیگران جرم است. مخالفت با لاریجانی ها جرم نیست، اماسرکوب مخالف و منتقد جرم است. اما این همان اتفاقی است که در دولت آقای احمدی نژاد رخ داد. چطور آن زمان آقای احمدی نزاد نمی دانست که این کشور حقوق شهروندی دارد وباید حقوق منتقد را رعایت کند اما حالا به فکر حقوق منتقد و مخالف افتاده است؟»

 

وی تاکید کرد: «به نظر من اقدامی که حالا احمدی نژاد انجام می‌دهد این است که قصد دارد از آبی که بی‌تدبیری برخی مسئولین گل آلودش کرده‌اند، ماهی بگیرد و تصور می‌کند با این اظهار نظرهای تند و رادیکال می تواند تبدیل به اپوزسیونی شود که مخالفان را به خود جذب کند. اما باز هم اشتباه می کند. شاید حافظه تاریخی مردم ما کوتاه باشد اما اینگونه نیست که فراموش کنند ایشان چه سرمایه‌هایی را بر باد داد و با منتقدان چه کرد.» 

 

جوادی حصار در واکنش به اینکه برخی معتقدند سرانجام احمدی نژاد به حصر خانگی ختم می‌شود گفت: «من امیدوارم که مسئولان در این دامی که او پهن کرده است گرفتار نشوند و او را حصر نکنند. زیرا او از همان ابتدا هم به دنبال این است که این دادگاه عمومی را تبدیل به یک دادگاه شخص کند و مسئولان را به زمین بازی خود بگشاند. او به خوبی می داند که اگر حصر خانگی برایش اتفاق بی‌افتد بر اعتبارش افزوده می‌شود. به همین دلیل در تلاش است مسئولان را در شرایطی قرار دهد که تصمیم بر حصر بگیرند.»

 

 

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش