دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۸۰۰۰۴۵

درمورد اتحادیه اروپا بیشتر بدانید!

اتحادیه اروپا,خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا,تاریخچه اتحادیه اروپاهدف از اتحادیه اروپا وضع قوانین مشترک و بهبود بازرگانی و رفاه زندگانی مردم اروپا است
اتحادیه اروپا یک نهاد استثنایی در جهان است که مدل مشابهی ندارد. در ابتدا برای رواج صلح در این قاره تأسیس شد، ولی از زمان تأسیس اهمیت آن فزونی یافته است. شهروندان اتحادیه اروپا از آزادی مطلق تحصیل، کار، زندگی و بازنشستگی در هر کشور اتحادیه اروپا بهره مند هستند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا یا اتحادیهٔ اروپایی یک اتحادیهٔ اقتصادی- سیاسی است که از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شده است. منشأ اتحادیه اروپا به جامعهٔ اقتصادی اروپا که در سال ۱۹۵۷ با توافقنامهٔ رم میان ۶ کشور اروپایی شکل گرفت و صرفاً یک اتحادیهٔ اقتصادی بود بازمی گردد. از آن تاریخ با اضافه شدن اعضای نو، اتحادیهٔ اروپا بزرگتر شد. در سال ۱۹۹۳، توافق ماستریخت چارچوب قانونی کنونی اتحادیه را بنیان گزاری کرد.

اتحادیه اروپا (EU) یک وحدت سیاسی و اقتصادی می باشـد. هدف از این اتحاد وضع قوانین مشترک و بهبود بازرگانی و رفاه زندگانی مردم اروپا است. ۲۷ کشور اروپائی، یعنی قسمت بزرگی از قاره اروپا عضو این اتحادیه هستند. در عین حال، کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمامی دولتهای مستقلی نیز می باشند. با این حال، همه متعهد هستند که از مصوبات و احکام صادره اتحادیه اروپا پیروی نمایند.

تاریخچه اتحادیه اروپا

بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۴ مهمترین کشور های صنعتی جهان قراردادی به نام برتن ودز (Bretton Woods System) را به تصویب رساندند. بر اساس این قرارداد دلار آمریکا بعنوان پول اصلی جهان به رسمیت شناخته شد و بعنوان پشتوانه دلار آمریکا متعهد شد در ازای هر دلار میزان معینی طلا تحویل دهد. نرخ تبدیل پول کشور های دیگر هم به نسبت معین و ثابتی با دلار تنظیم شد.

بعد از حدود ۲۰ سال کم کم و عمدتأ به واسطه کسری بودجه داخلی و کسری تراز تجاری آمریکا که عمدتأ ناشی از هزینه های نظامی و به ویژه جنگ کره و جنگ ویتنام بود، اعتماد ذخیره کنندگان دلار به آینده آن کم شد و شروع به برگرداندن دلار و تحویل گرفتن طلا کردند. این عمل باعث شد که حجم بزرگی از ذخائر طلای آمریکا از این کشور خارج شود و این کشور نتوانست ادامه این روند را تحمل کند. در سال ۱۹۷۱ ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا قرارداد برتون ودز را بر اساس حکمی ملغا اعلام کرد و از آن به بعد دلار قابل تعویض با طلا نیست. بعد از این رویداد قیمت طلا تا سال ۱۹۸۰ به ۸۵۰ دلار بالا رفت و دلار هم شدیداً ضعیف شد.

اروپائی ها در سال ۱۹۵۸ جامعه اقتصادی اروپا (European Economic Community) را تشکیل دادند. هدف از این اقدام ایجاد همکاری های اقتصادی و رفع دشمنی های سابق و آشتی بین کشور های اروپائی بود. پول ملی این کشور ها هم به نسبت ثابتی با یکدیگر و با دلار مبادله می شد و دلار هم با طلا تا سال۱۹۷۱ تثبیت شده بود. به دنبال لغو قرارداد برتون ودز، پول کشور ها نسبت به یکدیگر شناور شدند (نرخ تبدیل آنها با یکدیگر قابل تغییر شد) و اروپائی ها خود در صدد برآمدند که نظمی به سیستم پولی خود بدهند و در جهت اجرای این هدف در سال ۱۹۷۹ سیستم پولی اروپا (European Monetary System) را ایجاد کردند. بعد از آن در سال ۱۹۸۷ جهت بهبود اقتصادی اروپا و برداشتن محدودیت های مرزی و نقل و انتقال راحت تر کالا و نیروی انسانی در سال ۱۹۸۷ کشور های اروپائی قرارداد اروپای واحد (Single European Act) را به تصویب رساندند.

کشور های عضو اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا هم اینک شامل ۲۷ کشور مستقل است که مجموعاً ایالت های عضو خوانده میشوند و عبارتند از: آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلوواکی، اسلوونی، ایتالیا، ایرلند، بلژیک، بلغارستان، بریتانیا، جمهوری پرتغال، جمهوری چک، دانمارک، رومانی، سوئد، فرانسه، فنلاند، قبرس، کرواسی، لاتویا، لوکزامبورگ، لهستان، لیتوانی، مالت، مجارستان، هلند و یونان.

عکس اتحادیه اروپا,اتحادیه اروپا,بنیانگذار اتحادیه اروپا کیستاتحادیه اروپا از ۲۷ کشور اروپایی تشکیل شده است

پرچم اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا برای خودش پرچمی دارد. این پرچم از سال ۱۹۸۶ میلادی مورد استفاده قرار گرفت. زمینه این پرچم آبی رنگ میباشد و در وسط آن دایره ای از دوازده ستاره به رنگ طلائی نقش شـده است. عدد دوازده اشـاره به تکامل و وحدت است. در واقع، تعداد ستارگان هیچ ارتباطی به تعداد کشورهای عضو اتحادیه اروپا ندارد؛ بلکه نشانه ای از اتفاق و اتحاد بین آنهاست. علاوه بر پرچم اتحادیه اروپا، هر کشور عضو، از پرچم ملی خود نیز استفاده می کند.

قوانین اتحادیه اروپا

>> بر مبنای قوانین اتحادیه اروپا اتباع کشورهای عضو این اتحادیه میتوانند با داشتن گذرنامه یا کارت شناسایی معتبر آزادانه بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسافرت کنند و بدون احتیاج به اجازه اقامت در آن کشورها به بازه سه ماه اقامت کنند.

>> طبق قوانین اتحادیه اروپا، شهروندان هر یک از این کشورها میتوانند در انتخابات پارلمان اروپایی شرکت کنند و نامزد شوند.

>> در صورتی که هر یک از مؤسسه ها یا نهادهای اتحادیه اروپا مرتکب خلاف شوند میتوان به کارگزار اتحادیه اروپا شکایت کرد. مواردی که میتوانند مبنای شکایت باشند برای نمونه عبارتند از اعمال تبعیض یا کندکاری یا پرهیز از دادن اطلاعات مورد درخواست.

>> تمامی افرادی که در یک کشور عضو اتحادیه اروپا زندگی می کنند حق دارند شکایت کنند. این حق شرکت ها و اتحادیه ها یا تجمع های دیگر واقع در هر یک از کشورهای عضو را نیز در بر می گیرد. شکوائیه باید به صورت کتبی باشد و زبان مورد استفاده میتواند زبان هر یک از کشورهای عضو باشد.

شورای اتحادیه اروپا,ساختمان اتحادیه اروپا,اتحادیه اروپا ۲۱ کشور از اعضای اتحادیه اروپا عضو ناتو هستند

>> کشورهای عضو هر سال به اتحادیه اروپا حق عضویت می پردازند. از سوی دیگر همه کشورهای عضو سالانه از بودجه اتحادیه اروپا پول دریافت می کنند از جمله به صورت یارانه کشاورزی یا کمک به پیشرفت منطقه ای یا کمک هزینه به پیشبرد پژوهش یا آموزش یا فرهنگ.

>> برای از بین بردن تفاوت بین کشورهای پول دار و بی پول عضو اتحادیه اروپا کشورهای پولدار معمولاً بیش از آنچه که دریافت می کنند حق عضویت می پردازند و کشورهایی که وضع مالیشان خوب نیست بیش از آنچه که می پردازند دریافت می کنند.

روش اداره اتحادیه اروپا

در اتحادیه اروپا پنج رکن وجود دارد که در آن ها کشورهای عضو با هم مشارکت می کنند و تصمیم های مشترک می گیرند.

پارلمان اروپا که نماینده مردم کشورهای عضو است. شورای وزیران اتحادیه اروپا که نماینده کشورهای عضو است. کمیسیون اتحادیه اروپا که وظیفه اش اتخاذ ترتیبی است که فعالیت اتحادیه اروپا به سود همه اتحادیه باشد.

دیوان دادگستری اتحادیه اروپا که قوانین را تفسیر و اجرا می کند. دیوان بازرسی اروپا که وظیفه اش نظاره گری بر بودجه اتحادیه است.

بالاترین مرجع سیاسی اتحادیه اروپا شورای سران اتحادیه است که در آن رٶسای دولت های عضو در اجلاس هایی مشترک شرکت می کنند.

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا

بریتانیا در تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸) رسماً از اتحادیه اروپا خارج شد. بریتانیا بر اساس معاهده اتحادیه اروپا باید مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار برای خروج بدهد.

فعالیت های اتحادیه اروپا

فعالیت های اتحادیه اروپا اکثر سیاست های عمومی، از سیاست اقتصادی گرفته تا امور خارجه، دفاع، کشاورزی و تجارت را تحت پوشش قرار می دهد. با این حال، گستره قدرت آن در حوزه های گوناگون بسیار متفاوت است. در برخی حوزه ها اتحادیه مثل فدراسیون عمل می کند (به عنوان مثال در مسائل پولی، کشاورزی، تجاری، محیط زیست و سیاست های اقتصادی و اجتماعی) و در دیگر حوزه ها مثل یک سازمان بین المللی (به عنوان مثال در امور خارجه).

اتحادیه اروپا,کشورهای اتحادیه اروپا,لیست کشور های اتحادیه اروپازمینه پرچم اتحادیه اروپا، آبی رنگ میباشد و در وسط آن دایره ای از دوازده ستاره به رنگ طلائی است

نهادهای اتحادیه اروپا

مهمترین نهاد های اتحادیه اروپا عبارتند از: شورای اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا، دادگاه اروپا، کنگره اروپا، شورای اروپا و بانک مرکزی اروپا. اصل و ابتدای پارلمان اروپا به دهه ۱۹۵۰ بر می گردد و معاهده های پایه گذاری، از سال ۱۹۷۹.

اعضای اتحادیه اروپا توسط نمایندگان کشور های عضور انتخاب می شوند. هر ۵ سال یکبار انتخابات برگزار می شود که شهروندان کشور های عضو اتحادیه اروپا میتوانند در آن شرکت کرده، رأی دهند.

اتحادیه اروپا و پول یورو

به دنبال سقوط دیوار برلین و اتحاد دو آلمان شرقی و غربی، در سال ۱۹۸۹ فرانسه به واسطه ملاحظات فراوان و من جمله سهیم کردن و وابسته کردن آلمان به دیگر کشور های اروپائی و جلوگیری از پدید آمدن رقابت های زیانبار پیشنهاد پول مشترک اروپائی را مطرح وپ یگیری کرد. سرانجام در سال ۱۹۹۱ دوازده کشور اروپائی قرارداد اتحادیه اروپا را که به قرارداد ماستریخت معروف است به تصویب رساندند و در اول ژانویه ۱۹۹۹پول مشترک اروپا یعنی یورو غیر نقدی به جریان افتاد.

گوناگونی زیستی

اتحادیه اروپا مأموریت ایجاد طرح عملیاتی گوناگونی زیستی را (با توجه به دیگر کشورهای پیشرفته) براساس قرار ریو در سال ۱۹۹۲ به شیوه های گوناگون تفسیر کرده است. اتحادیه اروپا به استانداردهایی که دیگر کشورهای پیشرفته مثل انگلستان، کانادا و استرالیا در مورد شناسایی گونه ها، تحلیل راههای انقراض گونه ها و توسعه طرح های بازیابی بسیار ویژه وضع نموده اند توجه نکرده است. با این حال برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا (مثل سوئد) اسنادی را مطابق با متن قرارداد ریو و با شرح جزئیات تنظیم نموده اند بگونه ای که با استانداردهای دیگر کشورهای پیشرفته مطابقت داشته باشد.

قوانین اتحادیه اروپا,اتحادیه اروپا,مقر اتحادیه اروپابالاترین مرجع سیاسی اتحادیه اروپا شورای سران اتحادیه است

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش