به گزارش ایسنا به نقل از Nature Communications، این دریچه از شیشه محکم بوروسیلیکات ساخته شده که از آن در ساخت شیشه پیرکس نیز استفاده میشود.
محققان برای محکم کردن این دریچه در جای خود، یک بست چاپی سهبعدی را درون شکم موش قرار دادند که در کار سیستم گوارشی اختلال وارد نکند و در عین حال، از حرکت بیش از حد روده نیز جلوگیری کرده تا در رصدهای دانشمندان مشکلی ایجاد نکند. این بست به دیواره شکم بخیه شد و دریچه بر روی آن قرار گرفته، با یک چسب فوری در جای خود محکم شد.
موشهای مورد استفاده در این آزمایش از نوع عادی نبودند. این موش های ترانسژنتیک بطور مهندسی شده بودند که اعصابشان در زمان فعالیت با نور سبز میدرخشیدند.
محققان از طریق این دریچه توانستند سیستم عصبی شکم را که به سیستم عصبی روده هم مشهور است مشاهده کنند که در زمان فعالیت در نور سبز میدرخشید. آنها همچنین یک حسگر شفاف گرافنی تولید کردند که میتوانست سیگنالهای الکتریکی رودهها را خوانده و واکنش آنها به چیزهایی مانند انتقالدهندههای عصبی، داروها و تحریک توسط نور را بی درنگ نمایش دهد.
محققان بر این باورند که با این دو سیستم نظارت میتوان درک بهتری در مورد عملکرد شکم ارائه کرده و به درمان اختلالات دستگاه گوارش کاربردی مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیاختیاری ادرار و یبوست که در اثر مشکلات ناشی از عصب های سیستم گوارشی ایجاد میشوند، کمک کند.
- 19
- 5