جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۰۲

هر آنچه که باید درباره ی پرورش زالو بدانید!

پرورش زالو,مقاله پرورش زالو,دوره پرورش زالوپرورش زالو در منزل نیاز به فضا و سرمایه اولیه بسیار کمی دارد
مردم بسیاری در دنیا و همچنین ایران به زالودرمانی اهمیت فراوانی می دهند. با توجه به اینکه زالو به صورت طبیعی در زمان گذشته از طبیعت صید می شد، به پرورش چنین موجودی نیاز آنچنانی حس نمی شد ولی در کشور ایران و کشور های دیگر در چندین سال اخیر با توجه به افزایش تقاضا برای زالو، بازار خوبی برایش ایجاد شده است.

پرورش زالو

در زمان قدیم در عرصه ی پزشکی به زالو درمانی و استفاده از زالو، اهمیت بسیاری داده میشد. به یک نرم تن تک جنسی که دارای زندگی انگلی میباشد و عمدتاً آبزی است؛ زالو می گویند. باتوجه به دو جنسه بودن زالوها در هر جفتگیری هر دوی آن ها بارور می شوند؛ بنابراین تکثیر آن ها به سرعت انجام میشود و از این طریق بر تعدادشان افزوده می شود. تغذیه ی ۵۰ نوع زالو از بین۶۵۰ گونه شناسایی شده، از خون پستانداران میباشد که مشهور ترینشان با نام زالوی پزشکی( medical leech) شناخته شده است. رنگ این نوع زالوها معمولاً از سبز زیتونی تا سبز لجنی میباشد و در سطح پشتی خود، نوارهایی تیره دارند. نگهداری آن ها اینگونه است که پس از صید شدن، باید در آب های صاف و تمیز به منظور رفع الودگی احتمالیشان به مدت چند وقت باشند و سپس از آن ها برای مقاصد طبّی استفاده شود. میزان فضا و سرمایه اولیه موردنیاز برای پرورش زالو در منزل، بسیار کم است.

فواید زالو درمانی

زالودرمانی دارای فواید بسیاری میباشد که از آن ها می توان به درمان جراحی های پیوند اعضا( برای برقراری خون عضو پیوندی)، درمان بیماری هایی مانند بواسیر، واریکوسل، واریس، خون مردگی های زیرپوستی در اندام ها ، درمان بیماری های عروقی و گرفتگی عروق، التهاب و زخم معده، برونشیت، کولیت، درمان کانون های عفونی پوست، دردهای سیاتیکی، جلوگیری از تشکیل لخته های سیاهرگی، گزگز و مورمور شدن اندام ها و بعضی سرطان ها مثل التهابات کبد، پروستات و کیسه صفرا اشاره کرد. زالو خدمت بسیار زیادی در زمینه زیبایی و پوست، به انسانها کرده است. زالو کاربردهای دیگری دارد که شامل درمان جوش های پوستی، اگزما، رفع چین و چروک ، قارچ و آلوپسی ها، دمل می باشد.

پرورش زالو در خانه,مراحل واقعی پرورش زالو,آموزش پرورش زالوزالو درمانی و استفاده از زالو در پزشکی قدیم بسیار مرسوم بوده است

سرمایه اولیه برای پرورش زالو

راه های مختلفی برای کسب درآمد از طریق پرورش زالو وجود دارد که عبارتست از:

- برای راه اندازی پرورش زالو باید از طریق جذب سرمایه گذاران و تأمین هزینه لازم اقدام نمود.

- به منظور پرورش زالو، استفاده از تشکل هایی مثل کمیته امداد ، بسیج و جهاد سازندگی، بسیار مفید است.

- با استفاده از وام های بانکی میتوان پرورش زالو را راه اندازی کرد.

- بسیاری از سازمان ها در صورتی با شما همکاری می کنند که از آمادگی کامل برخوردار باشید؛ مشارکت های چندنفره هم برای شروع به کار پرورش زالو، گزینه خوبی محسوب میشود.

- گاهی وقت ها برای پرورش زالو می توان مکانی را اجاره کرد یا از منابع و تجهیزات سازمان ها و اماکن پژوهشی، مکان های علمی و دانشگاه ها استفاده کرد.

دریافت مجوز پرورش زالو خانگی

کسانی که برای پرورش زالو به دنبال دریافت مجوز هستند باید برای فعالیت در این شغل، خارج از محدوده مسکونی اقدام نمایند.

تفاوت پرورش زالو با تکثیر زالو

شما باید لارو زالو یا همان بچه زالو را برای پرورش زالو تهیه کنید و از آن ها به مدت ۶ تا ٨ ماه مراقبت کنید. درصورتی که به زالوها در طی این مدت، غذای مناسب بدهید، به اندازه متوسط پزشکی رسیده و می توانید آن ها را به بازار ارائه دهید. زالوی مولد در روش تکثیر زالو، تهیه می شود و بعد از گذشت ۹ ماه با انجام روش های امروزی، کوکون گیری انجام می شود و سایر مرحله های پرورش زالو پس از به دنیا آمدن بچه زالو، انجام میشود.

پرورش زالو,مقاله پرورش زالو,دوره پرورش زالوبرای پرورش زالو در منزل شما نیاز به یک مخزن کوچک مثل ظروف پلاستیکی دارید

نحوه پرورش زالو در منزل

فضایی که برای پرورش و تولید زالوی طبی در منزل، نیاز دارید باید کم باشد؛ یعنی اختصاص دادن ۱۰ متر فضا اکتفاء می کند. بطور معمول زمان کل دوره پرورش زالوها بمدت ۱۲ ماه میباشد و زمان شروع تکثیر زالوها در تابستان است.

> شما به یک مخزن کوچک برای پرورش زالو در منزل نیاز دارید؛ به این صورت که یک ظرف آکورایوم یا وان و ظروف پلاستیکی بزرگ باشد. بهتر است که این ظروف، شفاف باشد تا قابلیت مشاهده ی محل زندگی زالوها و همچنین مشاهده ی هر گونه تغيير وضعیت آن ها برایتان فراهم شود. براساس اندازه و تعداد زالو می توان ابعاد مخزن را تعيين کرد؛ به عنوان مثال شما باید یک مخزن ۵ لیتری برای ۱۰۰۰ عدد لارو زالو در نظر بگیرید.

> توجه داشته باشید که مخزن انتخابی باید درب داشته باشد تا زالوها نتوانند از مخزن خارج شوند، همچنین شما میتوانید برای پوشاندن سر ظرف از مقداری پارچه کتان استفاده کنید و آن را با استفاده از لاستیک، محکم کنید.

> در این زمان شما باید از گل فروشی ها مقداری خزه تهیه کنید یا مقداری خزه در مناطق با آب و هوای مرطوب از پای درختان جمع آوری کنید.

> این نکته را در نظر داشته باشید که لارو زالو را برای پرورش زالو در منزل حتماً باید از مراکز مطمئن و مورد تائید مصارف پزشکی تهیه کنید و اطمینان حاصل کنید که آن ها سالم هستند.

> توجه کنید که لارو قبل از پرورش زالو، باید نزد خودتان در یک دوره حداقل ۲ ساله نگهداری شود. زالو به ۲ تا ۳ سال زمان برای رسیدن به بلوغ جنسی نیاز دارد.

> شما میتوانید در یک ظرف یا استخر کم عمق یا آکواریم، زالو ها را با ۱ لیتر آب به صورت جفت با لایهای از خزه شیب دار در پائین به طوریکه یک سمت آن درون آب و سمت دیگرش در بیرون آب است، قرار دهید. انتخاب جنسیت زالوها چندان فرقی ندارد، به این دیل که زالوها موجوداتی دو جنسه به شمار می روند.

> یکی از نکات قابل توجه برای پرورش زالو اینست که آب باید بدون کلر باشد. به این جهت، آب باید بمدت ۲۴ ساعت بماند تا کلرش خارج شود و یا می توانید در آکورایوم فروشی ها از محلولهای ضد کلر آب، استفاده کنید. دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد ، بهترین دمای آب برای پرورش زالو محسوب میشود.

> تغذیه ی زالو ها هر به ۲۰ روز میباشد و بهترین منبع تغذیه ی آن ها خون کله پاچه گاو است.

> با نگهداری زالوها در کنار هم به مدت یک ماه، قابلیت تولید مثل آن ها فراهم میشود. زالوها در این مدت، شروع به بافتن پیله بر روی سطح آب و روی خزه ها می کنند. بطور کلی تعدا پیله ای که زالو های بالغ تولید می کنند؛ بین ۱ تا ۵ پیله میباشد که هر پیله قابلیت تولید زالو تا ۳۰ عدد را فراهم می کند ولی بطور معمول این تعداد ۱۵عدد برای هر پیله است.

درآمد پرورش زالو,طرح پرورش زالو,نحوه پرورش زالودر پرورش زالو بایستی لارو زالو به مدت ۶ تا ٨ ماه مراقبت شود

> شما باید بمدت ۳ تا ۵ هفته صبر کنید تا زالوها از داخل پیله، خارج شوند. زالوها به دو سال زمان نیاز دارند تا بطور کامل، رشد کنند و قابلیت استفاده از مصارف درمانی را داشته باشند.

جلوگیری از بیماری های زالو

به این دلیل برای پرورش زالو، درب و توری قرار میدهند تا به جلوگیری از ورود و زاد و ولد پشه و … پاکیزگی و محیط زیست سالم، کمک کند؛ چون بیماریها از طریق پشه به محیط زندگی زالو، انتقال پیدا می کند و اگر درپوش و توری کناری وان نباشد؛ در حین باران و افزایش آب، زالوها فرار میکنند. درصورت داشتن حیاط بزرگ در منزل خود، بهتر است که بطور کامل، یک محیط مجزا را حصار کشی کنید تا مانع از ورود حیواناتی مثل گربه و یا پرنده به این فضا شود.

سود زالو طبی در پرورش های خانگی

شما می توانید سود اقتصادی خوبی را با پرورش بعضی از جانداران در منزل به دست آورید. پرورش زالوی طبی یکی از جاندارانیست که به تولید انبوه در منزل میرسد و به فضای بسیار کمی نیاز دارد. باتوجه به مناسب بودن سود زالوی طبی در امور پرورش خانگی، شما می توانید این کار را با سرمایه کمی شروع کنید. البته باید به مدت حداقل یک سال برای به دست آوردن سود زالو طبی در پرورش، تجربه کسب کنید.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش